وزير نفت ايران از مذاکرات بين تهران و قاهره برای فروش نفت به مصر خبر داد.

رستم قاسمی به خبرگزاری دانشجويان ايران (ايسنا) گفت: “برای فروش نفت به مصر در حال مذاکره هستيم.”

وی جزئيات بيشتری از اين مذاکرات اعلام نکرده است.

روابط رسمی ايران و مصر پس از وقوع انقلاب اسلامی در ايران و نيز بستن پيمان صلح ميان مصر و اسرائيل در سال ۱۹۷۹ میلادی  (۱۳۵۸ شمسی)  قطع شد.

با اين حال در زمان برگزاری اجلاس غيرمتعهدها در تهران در شهريورماه جاری، محمد مرسی، رئيس جمهور مصر به ايران سفر کرد.

محمد مرسی نخستين رئيس جمهور مصر است که از زمان انقلاب ايران در سال ۵۷ به ايران قدم گذاشته است. روبط دو کشور در پائين‌ترين سطح قرار دارد و دو کشور دهه هاست که روابط عادی ديپلماتيک ندارند.

تحليلگران می‌گويند بعيد است در روابط ايران و مصر اتفاق تازه‌ای رخ بدهد

ايران اگرچه به خاطر نزديکی قاهره با تل آويو و همچنين مواضع دو طرف نسبت به يکديگر در بهار ۵۸ روابط خود را با مصر قطع کرده بود و از ترور محمد انور سادات رئيس جمهور پيشين مصر و امضاکننده پيمان کمپ ديويد استقبال کرد و نام يکی از خيابان‌های تهران را هم به نام خالد اسلامبولی، ضارب سادات اختصاص داد، اما در دوران محمد خاتمی، رئيس‌جمهور پيشين و همچنين محمود احمدی‌نژاد، رئيس‌جمهور کنونی ايران تلاش‌های ناموفق زيادی برای برقراری رابطه با مصر صورت گرفت.

حتی محمود احمدی‌نژاد، از آمادگی ايران برای بازگشايی سفارتش در مصر در کمتر از ۲۴ ساعت خبر داد. اما مصر در زمان حسنی مبارک چندان علاقه‌ای به آب شدن يخ‌های روابط دو کشور نداشت، موضوعی که به نظر برخی از ديپلمات‌های ايرانی ناشی از فشار کشورهای قدرتمند خارجی بود.

در حال حاضر نيز تحليلگران می‌گويند بعيد است در روابط ايران و مصر اتفاق تازه‌ای رخ بدهد. از جمله فارين پاليسی نوشته است با توجه به حمايت ايران از رژيم اسد در سوريه بسيار بعيد است که در آينده نزديک شاهد گشايشی در روابط دو کشور ايران و مصر باشيم. نه تنها محمد مرسی که حتی چندی پيش يکی از رهبران اخوان المسلمين مصر در گفت‌وگويی با روزنامه الاهرام گفته بود مرسی بايد به ايران برود و اين پيام را به مقامات ايران برساند که آن‌ها در مورد سوريه دچار يک اشتباه شده‌اند و مصر نمی‌تواند از سوريه و امنيت خليج فارس چشم‌پوشی کند.