در روزهای اخیر ابتلا به ویروس کرونا در چین به سرعت گسترش یافته است. برخی مراکز پزشکی میگویند شمار واقعی افراد آلوده به این ویروس در چین بیشتر از تعدادی است که پکن گزارش داده است. در آمریکا نیز نخستین مورد از ابتلا به کرونا دیده شد. سازمان بهداشت جهانی در اینباره نشستی برگزار میکند.
ابتلا به ویروس کرونا در چین سریعتر از آنچه تصور میشد گسترش مییابد. تاکنون ۹ نفر در این کشور بر اثر ابتلا به ویروس کرونا جان خود را از دست دادهاند.
گفته میشود که اکنون حدود ۴۴۰ نفر به این بیماری ریوی مبتلا شدهاند. در میان آنها ۱۷۰ بیمار در کلانشهر ۱۱ میلیون نفری ووهان، ششمین شهر پرجمعیت چین، شناسایی شدهاند. این بیماری ابتدا در اواخر ماه دسامبر در بازار ماهی و پرندگان پدیدار شد. تاکنون شش نفر بر اثر این بیماری در ووهان جان باختهاند. گفته میشود که بیشتر موارد کلینیکیِ تأییدشده، خفیف هستند.
در آمریکا نیز نخستین مورد ابتلا به ویروس کرونا در نزدیکی شهر سیاتل واقع در شمال غربی ایالت واشنگتن کشف شد. مقامات بهداشتی آمریکا گفتهاند فرد مبتلا به این ویروس مردی است که از چین به آمریکا سفر کرده است. او که در ایالات متحده زندگی میکند و به ووهان سفر کرده بود، در بیمارستان بستری شده است. اکنون آمریکا کنترل در فرودگاهها را بیشتر کرده است.
مرکز بررسی بیماریهای ویروسی در لندن تخمین میزند که شمار واقعی افراد آلوده در حال حاضر بهطور قابل توجهی بیشتر از آنچه پکن گزارش میدهد است. این مرکز جمعه گذشته اعلام کرد که بیش از ۱۷۰۰ نفر در چین به ویروس کرونا آلوده شدهاند.
این ویروس شباهت زیادی به ویروس «سارس» دارد که در سال ۲۰۰۳ در جهان شیوع یافت و بیشتر از همه در چین قربانی گرفت.
عفونت «کرونا ویروس» یا ویروس «مرس» به نام «سندروم تنفسی خاورمیانه» نیز شناخته میشود.
ویروس کرونا پیش از همه موجب از کار افتادن کلیه و ذاتالریه شدید میشود. این ویروس با حمله به ریهها و ایجاد انسداد در راههای تنفسی، عفونتهای حاد گوارشی، اختلالات قلبی و عروقی و با علائم کاملاً مشابه به سرماخوردگی و آنفولانزا جان افراد را نشانه میگیرد.
در خردادماه سال ۱۳۹۳ وزارت بهداشت ایران از درگذشت اولین بیمار ایرانی مبتلا به ویروس کرونا در کرمان خبر داد. بیمار زنی ۵۳ ساله بود که پس از چهار روز بستری بودن، هشتم خرداد آن سال در بیمارستان درگذشت.
حسین عرفانی، رئیس اداره مراقبت از بیماریهای واگیر وزارت بهداشت ایران چهارشنبه ۲ بهمن گفت: «هیچ موردی از کروناویروس مرس که اخیراً که در جنوب شرقی آسیا بهویژه در چین دیده شده، در ایران نیست اما مراقبتهای مرزی برای پیشگیری از بروز این بیماری از جمله در فرودگاه “امام خمینی” فعال شده است.»
عرفانی توصیه کرد افرادی که به چین یا کشورهای جنوب شرقی آسیا سفر میکنند، این بیماری را بشناسند، علایم آن را بدانند و راههای پیشگیری را بلد باشند تا اگر بیمار شدند به سرعت برای درمان مراجعه کنند.
بهگفته او در سایر مبادی مرزی زمینی (ریلی و جادهای) و دریایی و مرزهای هوایی که ممکن است غیرمستقیم به جنوب شرقی آسیا تردد داشته باشند تمهیدات لازم برای مراقبت فعال اندیشیده شده است تا از بروز این بیماری در کشور پیشگیری شود.
سازمان بهداشت جهانی هنوز درباره شیوه کرونا در جهان هشدار نداده است اما امروز (چهارشنبه) در اینباره جلسه بحران تشکیل میدهد.
بیشتر بخوانید: