قرار بود خط لوله محرم که به کوثر تغییر نام داد آب آشامیدنی شهرهای استان بوشهر را تأمین کند. در شهرستان کاکی ۱۲ ساعت در روز آب قطع است. جایگاه‌های «سی ان جی» هم به دلیل کمبود قطعه در اثر تحریم ایران از کار افتاده. گروهی از مردم در اعتراض به بحران آب و بحران سوخت که زندگی روزانه آن‌ها را مختل کرده در محل شورای شهر تجمع کردند.

بحران آب آشامیدنی در شهرستان کاکی

علی اکبر فاطمی، نماینده بوشهر در شورای عالی استان‌ها در گفت‌وگو با خبرگزاری کار ایران (ایلنا) اعلام کرد که حتی در فصل زمستان که میزان بارندگی از سایر ایام سال بیشتر است، ۱۲ ساعت در روز آب در شبکه‌آبرسانی شهرستان کاکی در استان بوشهر قطع است.

شهرستان کاکی از نقاط محروم کشور حدود ۱۰ هزار نفر جمعیت دارد. امید می‌رفت که قرار گرفتن این شهر در مسیر بوشهر – کنگان به توسعه آن کمک کند. کنگان محل اجرای بخش عظیمی از پروژه پارس جنوبی است که در اختیار قرارگاه خاتم‌الانبیای سپاه پاسداران قرار دارد. سایت کنگان که بزرگی آن  دو برابر سایت عسلویه (پارس جنوبی) است در شهرستان کنگان قرار دارد. اهالی شهرستان کاکی در شورای شهر تجمع کردند. علی اکبر فاطمی، نماینده بوشهر در شورای عالی استان‌ها درباره بحران آب آشامیدنی در کاکی گفت:

«حدود ۲۰ سال گذشته ۷ حلقه چاه در این شهرستان وجود داشت که از طریق این چاه‌ها آب شهرستان و خط طرح محرم تامین می‌شد که هم اکنون به دلیل تخریب این چاه‌ها و از مدار خارج شدن‌شان این خط که جدیدا به نام کوثر تغییر نام پیدا کرده جوابگوی نیاز شهر نیست.»

به گفته نماینده بوشهر در مجلس فقط دو حلقه از چاه‌های تخریب شده بازسازی شده‌اند. گفت‌وگوها با اداره آب و فاضلاب استان و شهرستان هم نتیجه‌ای در بر نداشته است:

« ۵ حلقه چاه دیگر همچنان مخروبه‌اند و نیاز به بازسازی دارند. بارها با تشکیل جلسات با اداره آب و فاضلاب استان و شهرستان درخواست برداشت آب بیشتری از خط طرح محرم برای شهرستان کاکی را ارائه کرده‌ایم ولی تاکنون نتیجه‌ای نداشته است.»

جز تغییر نام طرح خط لوله «محرم» (که در فرهنگ شیعه نماد تشنگی است) به خط لوله «کوثر» (که بر اساس قرآن نام چشمه‌ای در بهشت است) اتفاق دیگری برای تامین آب ساکنان شهرستان نیفتاده است. علی اکبر فاطمی در ادامه مصاحبه با ایلنا گفت:

«هم‌اکنون در بسیاری از محله‌های شهرستان کاکی مردم با مشکل بی‌آبی مواجه‌اند و در طول روز ۱۲ ساعت با قطعی آب روبرو هستیم و این مسئله زندگی را برای اهالی سخت کرده است.»

 طرح انتقال آب از سدکوثر می‌بایست آب آشامیدنی پنج شهر بزرگ، ۱۱ شهر کوچک، ۳۶ شهر جدید و ۴۷ دهستان و یک هزار و ۲۰۰ روستا را تأمین کند. این طرح، انتقال آب در محدوده‌ استان‌های بوشهر، خوزستان، کهگیلویه‌ و بویراحمد، فارس و هرمزگان را در برمی‌گیرد. جمعیت پیش‌بینی شده در محدوده‌ طرح در سال ۱۳۸۵معادل یک میلیون و ۵۰۰ هزار  نفر و در سال ۱۴۰۰معادل دو میلیون و ۳۰۰ هزار نفر است.

علاوه بر بحران آب آشامیدنی، ساکنان کاکی با بحران تأمین سوخت خودروهایشان هم مواجه شده‌‌اند. با افزایش ۳۰۰ درصدی قیمت بنزین ساکنان این شهرستان توانایی پرداخت قیمت بنزین را ندارند و  از سوی دیگر جایگاه‌های سی.ان. جی شهرستان کاکی نیز خراب شده‌اند و به تعویض قطعه نیاز دارند اما به دلیل تحریم اقتصادی ایران این قطعات کمیاب است.

بیشتر بخوانید: