به دنبال درخواست فرانسه، آلمان و بريتانيا برای برقراری تحريم‌های بيشتر عليه ايران، اتحادیه اروپا اعمال تحريم‌های تازه علیه این کشور را برسی می‌کند.

به گزارش آسوشيتدپرس، کاترين اشتون، مسئول سياست خارجی اتحاديه اروپا گفت اين اتحاديه اعمال تحريم‌ها عليه ايران را برای توقف برنامه هسته‌ای اين کشور، هميشه مورد نظر دارد.

وی افزود اتحاديه اروپا از همه توان خود برای پايبندی ايران به تعهدات بين‌المللی استفاده می‌کند.

به گفته اشتون، دولت ايران بايد صلح‌آميز بودن برنامه هسته‌ای اين کشور را ثابت کند.

عضو کميسيون امنيت ملی و سياست خارجی مجلس ايران: “طرح تحريم جديد از سوی اتحاديه اروپا به درخواست لندن ژست تبليغاتی جديدی است، انگليس قصد دارد سياست‌های خود ضد تهران را در بوق و کرنا کند و از اين طريق فضا را غبارآلود نگه دارد”

 

کشورهای غربی می‌گويند نگران انحراف برنامه هسته‌ای ايران به سمت مقاصد نظامی هستند اما تهران همواره اين اتهام را رد می‌کند و می‌گويد در برنامه هسته‌ای تنها اهداف صلح‌آميز را دنبال می‌کند.

آخرين دور تحريم‌های اتحاديه اروپا عليه ايران از ماه ژوئيه (تير ۱۳۹۱) به اجرا گذاشته شده است که به موجب آن واردات نفت از جمهوری اسلامی ايران ممنوع شده است. اين اتحاديه همچنين بيمه نفت‌کش‌های حامل نفت ايران را نيز ممنوع کرده که اين مسئله صادرات نفت ايران را دشوار کرده است.

در همين حال ابراهيم آقا محمدی يکی از اعضای کميسيون امنيت ملی و سياست خارجی مجلس ايران به خبرگزاری خانه ملت گفت: “طرح تحريم جديد از سوی اتحاديه اروپا به درخواست لندن ژست تبليغاتی جديدی است، انگليس قصد دارد سياست‌های خود ضد تهران را در بوق و کرنا کند و از اين طريق فضا را غبارآلود نگه دارد.”

محمد حسن آصفری يک عضو ديگر اين کميسيون نيز گفته است: “درخواست لندن از اتحاديه اروپا برای اعمال تحريم‌های بيشتر ضد تهران راه به جايی نمی‌برد.” به گفته وی “تحريم جديد ضد تهران قابليت اجرا ندارد.”

شورای امنيت سازمان ملل از سال ۲۰۰۶ تاکنون چهار بار ايران را تحريم کرده است. اين شورا در دسامبر ۲۰۰۶ قطعنامه ۱۷۳۷، مارس ۲۰۰۷ قطعنامه ۱۷۴۷، مارس ۲۰۰۸ قطعنامه ۱۸۰۳ و ژوئن ۲۰۱۰ قطعنامه ۱۹۲۹ را عليه ايران تصويب کرد.

در اين قطعنامه‌ها “جلوگيری از انتقال فناوری موشکی به ايران، ممنوعيت فروش تکنولوژی اتمی به ايران، ممنوعيت خريد تسليحات از ايران، قطع همکاری با چند بانک ايرانی و تحريم سپاه پاسداران و کشتيرانی” از موارد عمده‌ای است که به تصويب رسيده است.

 آمريکا و اتحاديه اروپا نيز در اين سال‌ها تحريم‌های يک‌جانبه‌ای عليه ايران اعمال کرده‌اند.

در دو سال اخير تحريم‌ها عليه ايران شدت بيشتری يافته است. با گسترش تحريم‌ها و تأثير آن روی اقتصاد ايران، آيت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی خواهان به کارگيری “اقتصاد مقاومتی” شده است.

در همین زمینه:

بریتانیا، فرانسه و آلمان خواستار تحریم شدیدتر ایران شدند