وزیر خزانهداری آمریکا اعلام کرد ایالات متحده آماده همکاری با شرکای اروپایی خود در اعمال مکانیسم ماشه برای بازگرداندن تحریمهای بینالمللی علیه ایران است. استیو منوچین اما با اطمینان نسبتاً زیادی پیشبینی کرد که ایران به دو شرط ترامپ درباره برنامه موشکی و تحدید فعالیتهای منطقهایاش تن دهد.
استیو منوچین، وزیر خزانهداری آمریکا چهارشنبه ۱۵ ژانویه/ ۲۵ دی در مصاحبه با شبکه سی ان بی سی پیشبینی کرد که به زودی تحریمهای بینالمللی سازمان ملل علیه ایران اعمال خواهند شد. منوچین گفت:
«من صحبتهای صریحی با همکارانمان داشتم. درست مثل وزیر خارجه پمپئو. دیدید که ساز و کار حل اختلاف فعال شده و ما خوشحال میشویم که با آنها (اروپاییها) همکاری کنیم و انتطار داریم که تحریمهای سازمان ملل مجدداً (علیه ایران) اعمال شوند.
روز گذشته سه کشور اروپایی آلمان، بریتانیا و فرانسه با انتشار بیانیهای در بروکسل، مکانیسم حل اختلاف در برجام را فعال کردند. ایران از ۱۸ اردیبهشت سال جاری در واکنش به عدم اجرای تعهدات اروپا در توافق هستهای، در پنج گام بر اساس بند ۳۶ برجام تعهدات خود را کاهش داده و سرانجام متوقف کرده است. جوزپ بورل، رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا اعلام کرد فرآیند حل و فصل اختلافات نه برای تحریم ایران، بلکه برای «حفظ برجام» فعال میشود.
سید عباس موسوی، سخنگوی وزارت حارجه ایران اما در واکنش به فعال شدن ساز و کار حل اختلاف گفت:
«چنانچه اروپاییها بخواهند از فرآیند حل و فصل اختلافات در کمیسیون مشترک برجام سوءاستفاده کنند، باید خود را برای پذیرش تبعات آن نیز آماده کنند که این تبعات قبلا به آنان از طرق مقتضی گوشزد شده است.»
این پیامدها ممکن است تعلیق کامل تعهدات ایران در برجام یا حتی خروج جمهوری اسلامی ایران از «پیمان منع گسترش سلاحهای هستهای» (ان پی تی) باشد.
استیون منوچین، وزیر خزانهداری آمریکا در ادامه گفتوگو با ان بی سی گفت تحریمهای یکجانبه واشنگتن علیه تهران، «مفید و مؤثر» بودند:
«شکی نیست که تحریمها مفید و موثر بوده و شکی نیست که از زمان خروج رئیسجمهوری [دونالد ترامپ] از توافق [هستهای] تقریبا دهها میلیارد دلار از درآمدهای ایران قطع شده است.»
منوچین در ادامه این گفتوگو یادآوری کرد که رئیس جمهوری آمریکا آماده است تحریمهای اقتصادی علیه ایران را در ازای دو شرط اصلی بردارد: یکی آنکه ایران موافقت کند سلاح اتمی نداشته باشد و دوم آنکه به گسترش موشکهای بالستیک خود و به ادامه فعالیتهایش در خاورمیانه پایان دهد. منوچین پیشبینی کرد که ایران به زودی با این دو شرط موافقت میکند.
فعال شدن فرایند حل و فصل اختلافات بر اساس بند ۳۶ برجام به معنای فعال شدن مکانیسم ماشه نیست. اما اگر طرفین به خواستههای هم رضایت ندهند، طرفهای اروپایی میتوانند بر اساس بند ۳۷ پرونده ایران را به شورای امنیت سازمان ملل ارجاع دهند.
قاسم محبعلی، مدیر کل پیشین خاورمیانه وزارت خارجه ایران در مصاحبه با «انتخاب» گفت در صورت ارجاع پرونده هستهای ایران به شورای امنیت و فعال شدن مکانیسم ماشه، سه گزینه پیشروی ایران قرار میگیرد:
«در گزینه اول، ایران یا باید قطعنامهها را بپذیرد و عینا اجرا کند که بسیار بعید به نظر میرسد. گزینه دوم، وارد شدن در مذاکرات جدید است. همانگونه که ترامپ در سخنان اخیر خود اظهار کرد، آمریکا در پی انعقاد قراردادی جدید با ایران است. گزینه سوم نیز این است که ایران کل تعهدات خود را کنار بگذارد و اعتنایی به قطعنامههای شورای امنیت نکند و مسیر افزایش غنیسازی را در پیش بگیرد.»
بیشتر بخوانید:
شنای درجهت خلاف جریان آب پلوسی! …
وی در مصاحبه با سی ان ان گفت که اعتراضات کنونی جاری درایران، علیه رژیم این کشور نیست! بلکه در اعتراض به سرنگون سازی هواپیمای مسافربری اوکراین می باشد.
این موضعگیری پلوسی باعث بروز خشم در آمریکا و ایران شد تا جائی که کاربران آمریکائی شبکههای اجتماعی، هشتگ «اخبار دروغین نانسی پلوسی» را راهاندازی کردند!.
نایاک (که ساخته ظریف میباشد )نیزپیروی سیاست ضد ترامپ با انتشار اخبار جعلی و ارسال ایمیل به مراکز مختلف آمریکا درپی حمایت از گروههای تروریستی حکومت ایران در عراق میباشد.این گروه در دفتر اوباما نیز نفوذ کرده بود و هنوز نیز در مراکز تلویزیونی فارسی پراک و لندن افراد نفوذی اش را در بالاترین رده ها حفظ کرده. بدین خاطر با فرخ نگهدار و زیبا کلام مصاحبه میکنند و مرتب سخنرانی های دروغین پاسداران ماشه کش موشک وتیربارها که صدها جوان تحصیلکرده را پر پر کردند؛ بطور مستقیم پخش میکنند!
Pouya / 16 January 2020
– بهرام پارسایی، نماینده شیراز در مجلس:
“آنها برخلاف قوانین ایکائو، قبل از بازخوانى جعبه سیاه، نقص فنی را علت حادثه اعلام کرده و باعث تشديد ابهامات و زیرسوال رفتن بیش از پیش کمیته بررسی سوانح میشوند”.
“در سقوط هواپیمای شرکت آسمان تهران – ياسوج، درخواست ما باز خوانى جعبه سیاه در کشور بود و آقایان تاکید داشتند که جعبه سیاه باید توسط سازنده فرانسوی باز شود”! و سئوال پرسیده “تناقض گويي در تحویل دادن یا ندادن جعبه سیاه به شرکت سازنده، جز ابهام سازی چه سودی دارد؟”
– فیلم موشک زدن نیویورک تایمز گویای همه مسایل است . مسافران داخل هواپیما چند ساعت منتظر بوده اند تا اینها موشک را تنظیم کنند و چمدانها را داخل هواپیما نگذارند. بعد از اوج گرفتن؛ موشک اول را میزنند که اصابت نمیکند! در رادار مشخص بوده هواپیما در حال پرواز به غرب است (خلاف جهت جنوب و یا مشرق که احتمال پرواز کروز آمریکا میباشد) و بفاصله ۲۵ ثانیه موشک دوم را به موتور میزنند تا هواپیما را منفجر و انتقامشان را بگیرند…
farid / 16 January 2020
موشک پرانی و سقوط هواپیما و سرکوب مردم ایران را چه کسانی ندید میگیرند:
– پلوسی : کشتن سلیمانی امنیت برای آمریکا ایجاد نمیکند !!ودنبال منع دستور حمله به تروریستها از جانب ترامپ و محاکمه وی میباشد!
– خانم مجری بی بی سی از صحبت یک قاضی در آمریکا در تکرار حرفهای پلوسی میگوید! و برای حکومت مورد تنفر مردم ؛ کلمه ُایرانُ را بکار میبرد!
– رییس اتحادیه اروپا به روحانی (که گفت عددی نبودندو ظرف ۴۸ ساعت سرکوبشان کردیم) ؛ تلفن کرد و گفت ما از برجام حمایت میکنیم !و اینها سفیر انگلیس را دستگیرکردند!
– خبرنگار خانم رادیو فردا از بروکسل از خبرمهیج پنهانی حمایت اتحادیه اروپا ازبرجام ؟! میدهد و در گزارشش خامنه ای را آیت الله مینامد؟ و مجری خانم ایران اینتر نشنال با هیجان از اعلامیه پشتیبانی وزرای کشور فرانسه و انگلیس و آلمان از برجام الکی خبر میدهد(یکروز پس از موشک پرانی و کشتن ۲۰۰ مسافر! )
– سوال از نامبرده : آیا فرستاده خدا!؟ دستور کشتار ۱۵۰۰ نوجوان در ۲ روزو شلک به هواپیما را صادر میکند؟!
sattar beheshti / 16 January 2020
“پویا” “فرید” “ستار” هر سه نفر شما مثل اینکه دخیل امامزاده تان را به ضریح آمریکا و اروپا بسته اید و ناراحت از اینکه چرا اینجوری می کنند و انجوری نمی کنند.
در ایران طی ۴۰ سال اخیر غیر از سلطنت باختگان وطن فروش هیچ کس دیگری نه چشمی و نه امیدی به غرب دارد.
سلطنت باختگان وطن فروش هم چه قبل از ۱۳۵۷ و چه بعد از آن انقدر کودن, ابله و احمق بودند, هستند و خواهند بود که تا ابد الدهر هم نخواهند فهمید که چرا به غرب یا هیچ کس دیگر غیر از مردم ایران اعتماد نمی شود کرد.
تازه آن مردم ایرانی هم که بهشان می توان اطمینان داشت, آن اقشار و طبقات از مردم هستند که آزاده منش و درستکار هستند, نه مانند امت آدمکش حزب الله.
“نایاک” نیز ساخته و پرداختهء لابی صنعت نفت (Oil Lobby) در آمریکا است, و اگر به کاخ سفید اوباما رفت و آمد مرتب داشت, به خاطر این بود که آمریکایی ها می خواستند که چنین “رفت و آمدی” وجود داشته باشد, و بخاطر این بود که دولت اوباما هم بخشی از وظیفه اش فراهم آوردن منافع لابی نفت آمریکا بود.
بَختیار / 16 January 2020
– ماشه کشان موشک و تیربار که هرروز عده ای از نوجوانان تحصیلکرده را که دشمن و اشرار نامیده ومیکشند؛ کی بود کی بود؟ من نبودم ! میگویند در حالیکه انبوه مردم ایران خواهان مجازات مسولان کشتارو شکنجه مردم و اختناق و چپاول و ظلم طی ۴۰ سال گذشته هستند.
– مردم سیستان و بلوچستان در سیلاب بدون پناه و آب و غذا و پتو مانده اند و حکومت کودتا میگوید بنزین برای هلیکوپتر نداریم !؟ ولی عکس از سومین شهر موشکی در عمق زمین نشان میدهند!!
– رییس اتحادیه اروپا به روحانی (که گفته بودعددی نبودندو ظرف ۴۸ ساعت سرکوبشان کردیم) ؛ تلفن کرد و گفت ما از برجام حمایت میکنیم !و اینها سفیر انگلیس را دستگیرکردند!
farid / 17 January 2020
در جواب بَختیار:
اگر حمایت چین و روسیه و اروپا از حکومت خفقان و فاسد و ارتجاعی در ۴۰ سال گذشته نبود که ایران الان از کره جنوبی و ژاپن پیشرفته تر بود.
ضمانت خمینی به سایرونس و برژنسکی و دولت کارترمبنی بر ادامه فروش نفت ارزان در ازای برپائی جمهوری اسلامی در نوفل لوشاتو؛ فریب بزرگ مردم ایران بود که باعث خسارات مالی و نابودی ساختارهای اقتصادی و کشاورزی کشور شد.
دهها هزار متخصص جذب کشورهای غربی شدند و دلارهای نفتی نیز به کشورهای غربی برگشت ! و چین و روسیه و اروپاهمچنان از حکومت اسلامی و توافق مسخره برجام حمایت میکنند و کشتار و حبس دهها هزار ایرانی را نادید میگیرند.
شما بفرمایید مردم ایران غیراز به خیابانها ریختن و گلوله خوردن چکاری باید کنند؟
برای ماشه کشان دیو صفت هورا بکشند؟!
sattar beheshti / 17 January 2020
خطاب به “ستار”
سلطنت باختگان چه قبل از ۱۳۵۷ چه بعد از ۵۷ و از دست دادن قدرت, مقداری مشکل های اساسی معرفتی و طبقاتی دارند که موجب میشود تا ابد الدهر در گیجی و تاریکی و ندانم کاری باقی بمانند.
پاسخ شما در اینجا یک نمونه ای خوب از این دور ابطال سلطنت باختگان است.
اولین و اساسی ترین توهم شما این است که فکر می کنید مثلا جناح جمهوری خواه از آمریکا, دلش به حال شما (خدمتگزاران وفادارشان) و یا مردم ایران سوخته است و مثلا اگر به جای کارتر, ریگان سر کار بود قضیه فرق میکرد و جور دیگری از آب در میامد. در حالیکه سیاست های دوران جنگ سرد در آمریکا و غرب راهبردیهای مشترک تمام جناحها بود و از این منظر هیچ فرقی بین هیچکدامشان جود نداشت. در مورد مشخص ایران سیاستهای جنگ سرد خلاصه میشد در از بین بردن نیروهای ملی و چپ و تقویت نیروهای ارتجاعی مذهبی. کاری که دقیقا در ایران پیاده شد. از کودتای آخوندها و شاه علیه دولت قانونی مصدق (روبوسی شاه و کاشانی) تا تاسیس “انجمن حجتیه” توسط ساواک, تا پر و بال دادن به امثال شریعتی و جریاناتی مانند “حسنیه ارشاد,” استخدام آیت الله بهشتی و باهنر در وزارت آموزش و پرورش و….
جالب است که به قول و قرار های خمینی و دمکراتها اشاره دارید, اما از یاد می برید که چگونه آیت الله کنی (به نمایندگی از خمینی) با بوش (به نمایندگی از ریگان) در پاریس ملاقات داشت و قول داد که تا ریگان پایش به کاخ سفید نرسیده, گروگانهای آمریکایی آزاد نشوند.
جریان “کنترا گیت” و اسلحه گرفتن رژیم از ریگان که به جای خود.
حتا این آخرین امامزادهء سلطنت باختگان ترامپ, چندین و چند بار صریح و آشکار گفت که قصدش به تغییر رژیم در ایران, بلکه مطابق کردن ج.ا. با آمریکا در منطقه است.
واقعا که در گیجی و پرت بودن از واقعیت هیچکس به پای سلطنت باختگان نمی رسد, مگر پسر عموهای پست فطرت حزب اللهی اشان.
مسخره تر از همه اینها, نخود هر آش شدن سلطنت باختگان و “راه حل اندیشیدن” برای مردم ایران است. با پرسش اینکه “مردم ایران چه کار باید بکنند؟”
مردم ایران نه احتیاجی به شما, نه من و نه هیچ کس دیگر دارند. غیر از زور بازوی خودشان.
چند شب پیش در زنجان, ملت شعاری میدادند با این مضمون که: “هموطن به پا خیز, منجی خود تو هستی.”
خود مردم خوب میدانند که چگونه از پس ج.ا. بر بیایند و این جدید ترین شعار شان بهترین بیانگوی این واقعیت است:
“نه رفراندوم, نه اصلاح
اعتصاب, انقلاب”
پ.ن. دورویی و تزویر سلطنت باختگان زمانی هویدا میشود که در آن واحد هم خواهان اجرای شدید ترین تحریم ها هستند (با آگاهی کامل به این امر که مردم عادی بیشترین زیان را از این تحریم ها خواهند دید) اما در اینجا خود را به فراموشی میزنند و میپرسند: پس چاره چیست؟
یک بخش از چاره این است که سلطنت باختگان وطن فروش دست خود را از ایران و مردمش شسته و در کارهای ما بیش از این فضولی نکنند.
خیلی هم ممنون!
بَختیار / 18 January 2020