شورای عالی سیاست‌گذاری جبهه اصلاح‌طلبان با انتشار بیانیه‌ای از رد صلاحیت گسترده اصلاح‌طلبان در انتخابات مجلس یازدهم انتقاد کرده اما همچنان گفته است شرکت در انتخابات «مهم‌ترین و کم‌هزینه‌ترین» راه تغییر و اصلاح کشور است.

شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان
شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان

شوراى عالى سیاست‌گذارى جبهه اصلاح‌طلبان چهارشنبه ۲۵ دی در واکنش به رد صلاحیت گسترده اصلاح‌طلبان در انتخابات مجلس بیانیه‌ای‌ صادر کرد.

در این بیانیه، انتخابات در جمهوری اسلامی به‌عنوان «مهم‌ترین نماد به‌رسمیت شناخته‌شده مشارکت مردم در تعیین سرنوشت خود»، «اصلی‌ترین و ممکن‌ترین ظرفیت قانون اساسی جمهوری اسلامی» و «مهم‌ترین امکان موجود برای حفظ و مشروعیت بخشی به نظام» دانسته شده است و با اشاره به رویدادهای یک ماهه اخیر در ایران، از جمله اعتراضات آبان‌ماه، انهدام هواپیمای اوکراین توسط سپاه پاسداران و همچنین کشتن قاسم سلیمانی، فرمانده سپاه قدس توسط آمریکا، آمده است: «مشارکت حداکثری در انتخابات پیش رو می‌توانست و‌ می‌تواند ضامن امنیت و تمامیت ارضی کشور و بهترین پشتوانه برای مقابله با تهدیدهای خارجی و مشکلات فزاینده داخلی باشد.»

بیانیه شورای عالی سیاست‌گذاری جبهه اصلاح‌طلبان ایران افزوده است که «به‌رغم همه این ملاحظات، همچنان صندوق رأی را مهم‌ترین و کم‌هزینه‌ترین راه تغییر و اصلاح در کشور می‌داند» و با همین باور، فعالیت خود را برای «حضور و مشارکت حداکثری» در انتخابات یازدهمین دور مجلس شورای اسلامی آغاز کرد.

این شورا سپس با اشاره به رد صلاحیت‌های گسترده، گفته است که «تقریباً اکثریت قریب به اتفاق اصلاح‌طلبان یا رد صلاحیت شده‌اند یا احراز صلاحیت نشده‌اند» و «بیش از نیمی از نمایندگان مورد حمایت اصلاح‌طلبان در مجلس دهم‌ نیز با اتهاماتی کلی و غیرقابل اثبات از گردونه رقابت‌ها حذف شده‌اند».

به‌گفته شورای عالی سیاست‌گذاری جبهه اصلاح‌طلبان، «از مجموع بیش از ۱۶ هزار نفر ثبت‌نام‌کننده، تاکنون تنها حدود ۵ هزار نفر تأیید صلاحیت شده‌اند. حدود یک‌هزار و ۵۰۰ نفر یا انصراف داده‌اند و یا پس از رد صلاحیت توسط هیئت‌های اجرایی، اعتراض قانونی نکرده‌اند. حدود ۹ هزار و ۵۰۰ نفر نیز یا احراز صلاحیت نشده‌اند و یا رد صلاحیت شده‌اند. همچنین بیش از ۹۰ درصد کاندیداهای شناخته شده احزاب اصلاح‌طلب رد صلاحیت شده‌اند.

این شورا بار دیگر تکرار کرده است که در صورت نبودن کاندیداهای شاخص اصلاح‌طلب در حوزه‌های انتخابی، لیستی به مردم معرفی نخواهد کرد اما نگفته است که در انتخابات شرکت نمی‌کند.

شورای عالی سیاست‌گذاری جبهه اصلاح‌طلبان پیش از این در بیست‌وهشتمین نشست خود در روز یکشنبه ۲۲ دی نیز این موضع را اعلام کرده بود.

عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان شامگاه یکشنبه به صدا و سیما گفته بود که این شورا صلاحیت‌ ۹۰ نفر از نمایندگان فعلی مجلس را نپذیرفته و بیشتر رد صلاحیت‌ها به‌خاطر فساد مالی بوده است.

علی مطهری، یکی از نمایندگانی که با استناد به بند عدم التزام به نظام رد صلاحیت شده است، امروز چهارشنبه ۲۵ دی شکایت‌نامه‌ای به شورای نگهبان نوشت و گفت: «برای تأیید صلاحیت التماس و پیگیری نخواهم کرد.»

مطهری در این نامه عدم التزام عملی خود به نظام جمهوری اسلامی را رد کرده و گفته است او درباره مسائل کشور اظهارنظر کرده و «مقام عمل و مقام نظر نباید با هم مخلوط شوند»: «ممکن است بنده در موضوعی نظری غیر از نظر رهبری داشته باشم ولی در مقام عمل، به‌خاطر مصلحت نظام و کشور تابع نظر ایشان باشم.»

شورای عالی سیاست‌گذاری جبهه اصلاح‌طلبان در بیانیه خود هشدار داده است که رد صلاحیت‌ها «جز افزایش یأس و بی‌اعتمادی و تعمیق شکاف بین حاکمیت و مردم و افزایش فساد و ناکارآمدی نهادهای حاکمیتی، نتیجه‌ای نخواهد داشت».

اصلاح‌طلبان از شورای نگهبان خواسته‌اند که در آراء خود «تجدیدنظر جدی» کند تا مردم به پای صندوق‌های رأی بروند.

انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در دو دور به تاریخ‌های ۲ اسفند ۱۳۹۸ و اردیبهشت ۱۳۹۹ در ۲۰۸ حوزه انتخاباتی برگزار خواهد شد.

بیشتر بخوانید: