روستاهای بلوچستان چهار تا هشت متر زیر آب رفته‌‌اند. اکثر مسیرهای مواصلاتی جنوب بلوچستان مسدود است، بسیاری از ساکنان روستاها درمزارع و باغ‌ها روی درختان پناه آورده‌اند. از بالگرد خبری نیست. استاندار سیستان و بلوچستان اعلام کرد ۴۰۰ روستای استان در محاصره سیل قرار دارند.

آبگرفتگی در زاهدان ــ عکس: ایرنا

روح الله سرگزی، معاون ستاد مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان دوشنبه ۲۳ دی در گفت‌وگو با خبرگزاری تسنیم در ایرانشهر اعلام کرد که بارندگی در استان سیستان و بلوچستان در ۲۰ سال گذشته بی‌سابقه بوده. حجم زیادی سیلاب در استان جاری شده و اکثر شهرستان‌های استان را درگیر کرده است.

به گفته معاون ستاد مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان سدهای خیرآباد شهرستان نیکشهر، زیردان شهرستان چابهار، شی‌کلک شهرستان قصرقند و پیشین شهرستان سرباز سرریز کرده‌اند. به گزارش تسنیم عمق آبگرفتگی در برخی روستاهای سیستان و بلوچستان به چهار و حتی تا هشت متر می‌رسد.

صبح دوشنبه ۲۳ دی: روستای کلانی پایین دشتیاری

فعالان بلوچ در شبکه‌های اجتماعی گزارش داده‌اند که  کپرها و سیاه چادرهای روستاییان را آب برده است، اکثر مسیرهای مواصلاتی جنوب بلوچستان مسدود است، بسیاری از ساکنان روستاها درمزارع و باغ‌ها روی درختان پناه آورده‌اند.

پراکندگی روستاها و قطعی تلفن و اینترنت سبب شده که امدادرسانی به سیل‌زدگان با کندی و به طور غیر موثر انجام شود. عباسعلی ارجمندی، مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان در مصاحبه با تسنیم اما ادعا کرد که «روند امدادرسانی به سیل‌زدگان شهرستان‌های جنوب استان سیستان و بلوچستان با قوت در حال پیگیری است.»

به گفته این مقام مسئول سیل‌زدگان بیش از هر چیز به رول پلاستیک، موکت، پتو، چادر، بسته غذایی، انواع کنسرو، آب معدنی و ست بهداشتی نیاز دارند اما استانداری به تنهایی از عهده تهیه این نیازها برنمی‌آید و به مشارکت مردم و دیگر استان‌ها نیاز دارد.

در همان حال تنش‌ها در روزهای اخیر و به ویژه سقوط هواپیمای خطوط هوایی اوکراین با موشک پدافند هوایی سپاه رسانه‌ها را به خود مشغول کرده و رسانه‌ها از مصائب سیل‌زدگان سیستان و بلوجستان غافل مانده‌اند.

صیادان بلوچ، در یک اقدام خودانگیخته از چابهار بسیح شدند و ساکنان سیل‌زده روستای اورکی دشتیاری را با قایق‌های صیادی از مهلکه به در بردند.

یک عضو شورای شهر بنت استان سیستان و بلوچستان صبح دوشنبه ۲۳ دی در مصاحبه با ایسنا اعلام کرد که ۵۰ آبادی شهر بنت در سیلاب محاصره شده‌اند. ارتباط با بخش‌ غربی بنت قطع شده و مسئولان از وضع سیل‌زدگان این نواحی در سه روز گذشته کاملاً بی‌اطلاع هستند. این عضو شورای شهر بنت گفت:

«ما نگران ساکنان روستاهای شهر بنت هستیم، چرا که مطمئن هستیم با توجه به وضعیت معیشتی‌شان مواد غذایی، پتو و امکانات لازم را ندارند. راه‌ها مسدود شده و امدادگران هلال احمر پشت رودخانه ملوران که طغیان کرده مانده‌اند و متاسفانه تاکنون بالگردی برای کمک به این منطقه اعزام نشده است.»

به گفته محمد رادمهر، فرماندار جاسک بارندگی در این شهرستان در صد سال گذشته بی‌سابقه بوده است. رودخانه گابریک طغیان کرده، سد جگین با ارتفاع چهار متر سرریز کرده و روستاهای آن نواحی را زیر آب برده است. ارتباط زمینی با سایر نواحی استان نیز میسر نیست.

محمدمهدی تندگویان معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان از همه جوانان فعال در سازمان‌های مردم نهاد و شبکه تخصصی امداد و نجات خواست تا برای کمک به مردم سیل زده سیستان و بلوچستان و برای اعزام به این مناطق آماده شوند.

در دو ماه باقی‌‌مانده سال مجلس شورای اسلامی به دستور علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی از محل بودجه صندوق توسعه ملی ۲۰۰ میلیون یورو بودجه جداگانه به سپاه قدس اختصاص داد. خون‌بهای قاسم سلیمانی از جیب ملت ایران. خسارات ۱۵۰ میلیون دلاری هواپیمای اوکراینی هم از جیب مردم به دولت اوکراین پرداخت می‌شود.

بیشتر بخوانید: