دکتر برهان منصورنیا فارغ‌التحصیل دکترای دامپزشکی بود و ۱ تیر ۱۳۷۰ در مریوان به دنیا آمد. علاقه اصلی او به جامعه‌شناسی و فلسفه بود و به گفته دوستان صمیمی‌اش، برهان سال‌ها بود که نظریات اندیشمندانی چون فریدریش نیچه، آرتور شوپنهاور، اسلاوی ژیژک و ژیل دلوز را با دقت مطالعه می‌کرد. دوستان نزدیکش همچنین می‌گویند که برهان منصورنیا ارادت ویژه‌ای به فعالان محیط‌زیست، خصوصا «شریف باجور» (از فعالان مدنی و محیط‌زیستی سرشناس شهر مریوان که شهریور ۹۷ در جریان مهار آتش‌سوزی جنگل‌های روستای پیله و سلسی به همراه سه تن دیگر جان باخت) داشت و در سال‌روز جان باختنش برای او شعری هم سروده بود.

  • تصویرهایی از زنده‌یاد دکتر برهان منصورنیا
برهان منصورنیا در کنار پدرش
برهان منصورنیا در کنار مادرش
برهان منصورنیا در کودکی (سمت چپ)
برهان منصورنیا در دوران دانشجویی

برهان منصورنیا در زمانی که کشته شد مشغول خدمت سربازی در بخش ۱۱۰ نیروی انتظامی ستادکل استان کرمانشاه در شهر کرمانشاه بود. دکتر منصورنیا در حدود ساعت ساعت ۶ بعد از ظهر شنبه ۲۵ آبان و در محله دولت آباد کرمانشاه از پشت توسط نیروهای یگان ویژه مورد اصابت گلوله قرار می‌گیرد. تیر به کمر او برخورد کرده و از شکمش خارج می‌شود. گفته می‌شود نیروهای یگان ویژه کرمانشاه بدون دلیل موجه و هیج هشدار قبلی تیراندازی به سمت معترضان را آغاز کرده بودند و در آن ساعت جان ۷ نفر را گرفتند.

مردم محلی محله دولت آباد بدن زخمی و تیر خورده برهان منصورنیا را با آمبولانس به بیمارستان «فارابی» می‌رسانند، اما این بیمارستان از پذیرش او امتناع می‌ورزد. در این کشاکش و پس از دو ساعت خون‌ریزی شدید، آمبولانس دیگری او را به بیمارستان «طالقانی» کرمانشاه منتقل می‌کند. پس از مشاجره شدید بین دوستان و خانواده برهان منصورنیا با پرسنل سنگ‌دل بیمارستان طالقانی، این بیمارستان در ساعت ۸:۳۰ دکتر برهان منصورنیا را با بی‌میلی می‌پذیرد. پس از مدتی بی‌توجهی و به حال خود رها کردن بدن سرد شده برهان در راهروی بیمارستان، او را به اتاق عمل منتقل کردند. تا ساعت ۱:۳۰ بامداد عمل جراحی او طول کشید. در این حین ۸ جنازه دیگر مردم معترضی که جان باخته بودند از اتاق عمل به سردخانه بیمارستان منتقل شدند، اما برهان منصورنیا زنده ماند. در کمال ناباوری و علی‌رغم از دست دادن خون زیاد، بدن ضعیف و نیمه جان برهان را بعد از عمل جراحی، به جای بخش مراقبت‌های ویژه (ICU) به بخش عمومی بیمارستان منتقل کردند. در همین بخش هم بدون هیچ توجهی برهان منصورنیا ۸ ساعت اولیه را در راهرو و بدون هیچ‌گونه رسیدگی لازم پزشکی بعد از عمل، پشت سر گذاشت. برهان منصورنیا ۳۴ ساعت با مرگی که می‌توانستد به آسانی از آن جلوگیری شود جنگید، اما در نهایت مغلوب شد.

پس از مرگ دکتر برهان منصورنیا بدن او در پزشکی قانونی کالبد شکافی شد. جمجمه، گردن، بینی و انگشتان دستش شکسته شده بود و کل بدن و مغزش متلاشی کرده بودند.

برای تحویل جسد برهان، نیروهای امنیتی کرمانشاه و بیمارستان طالقانی از خانواده منصورنیا تعهد گرفتند که هیچ‌گونه مصاحبه و صحبتی در مورد مرگ فرزندشان انجام ندهند، جسد او شبانه، بی‌سر و صدا و بدون حضور مردم دفن شود و همچنین حق برگزاری مراسم چهلم را نداشته باشند. جسد برهان منصورنیا شبانه و ساعت ۲ نیمه شب در شهر مریوان و در سکوت کامل به خاک سپرده شد. در این مدت مادر دکتر برهان منصورنیا در غم از دست دادن پسرش دو روز را در بیمارستان فجر مریوان بستری بود.

پس از گذشت حدود دو ماه از مرگ دکتر برهان منصورنیا، هیچ اسنادی مِن جمله گزارش پزشکی قانونی و پرونده بیمارستان او به خانواده منصورنیا تحویل داده نشده است. این خانواده بارها و بارها برای بازجویی و تهدید به نیروهای امنیتی مریوان احضار شده‌اند. نیروهای امنیتی مریوان کوشیده‌اند شلیک هر نوع گلوله به سمت برهان را انکار می‌کنند و اصرار دارند که برهان منصورنیا توسط گلوله غیر سازمانی اشرار (به گفته آنها) به قتل رسیده است.

خانواده برهان منصورنیا به شدت تحت فشار هستند که مقامات حکومتی ایران را در منزل خود پذیرا باشند تا طی یک صحنه‌سازی از پیش تعیین شده و با حضور خبرنگاران حکومتی، برهان را شهید حکومتی جمهوری اسلامی اعلام کنند و نامش را به نفع خود مصادره نمایند.

  • اطلاعاتی در مورد کوتاهی در معالجه برهان منصورنیا در بیمارستان و همدستی با مقامات امنیتی در پزشکی قانونی وجود دارد که تکمیل خواهند شد تا زمانی برای دادخواهی به کار آیند.
  • محل تقریبی تیر خوردن برهان منصورنیا

محل تقریبی تیر خوردن برهان منصورنیا – برای بزرگ شدن تصویر بر روی آن کلیک کنید

در همین زمینه: