پس از روزنامه کیهان که از احضار و تشکیل پرونده برای «اکثر امضاکنندگان بیانیه ۷۷ اصلاحطلب» خبر داده بود، غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوه قضائیه نیز اعلام کرد تحقیقات درباره امضاکنندگان بیانیه ۷۷ نفر آغاز شده است. به گفته او برای چندتن از امضاکنندگان که با تشکیل پرونده بازداشت شدهاند، قرار تامین صادر شده است.
به گزارش خبرگزاری ایسنا غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوه قضائیه سهشنبه ۲۶ آذر از آغاز تحقیقات درباره امضاکنندگان بیانیه ۷۷ نفر از اصلاحطلبان خبر داد و گفت برای چند تن از امضاکنندگان که با تشکیل پرونده بازداشت شدهاند، قرار تأمین صادر شده است.
اسماعیلی درباره تشکیل پرونده قضایی برای ۱۷ نفر از امضاکنندگان این بیانیه و اتهامات آنها گفت:
«امضاکنندگان بیانیه از گروههای مختلفاند. تحقیقات آغاز شده و اخذ توضیحاتی از افراد انجام شده است. ما بررسی قضایی برایمان ملاک است و هنوز تصمیم قضایی انجام نشده است. تا زمانی که رسیدگی در پرونده به پایان نرسیده نمیتوانیم بگوییم چند نفر مجرماند. باید در فرایند رسیدگی و تحقیقات مشخص شود. آنچه قاضی به آن رسید لحاظ میشود.»
اسماعیلی ادعا کرد برخی از امضاکنندگان امضای خود را پس گرفتهاند. او درباره جزئیات بازداشت این افراد و صدور وثیقه برای بازداشتشدگان گفت:
«برخی امضاکنندگان امضای خود را قبول نداشتند و برخی گفتند نخوانده آن را امضا کردیم. برخی گفتند به نظر میآید با متنی که امضا کردیم متن فرق دارد. (…) برخیها گفتند نبودیم و نخواندیم و برخی گفتند غفلت کردیم. حتی [برای] کسانی که این بیانیه را قبول داشتند قرار تأمین صادر شد و برخی آزاد شدند و برخی قرار را نسپردند آزاد نشدند و یکی دو نفر بازداشتی اگر قرار تأمین را بسپارند آزاد میشوند. برابر قانون قرار تأمین صادر شده و قرار صادره وثیقه است و قرار بازداشت موقت نیست. الان هر وقت وثیقه را بسپارند آزاد میشوند تا زمانی که رسیدگی انجام شود.»
سخنگوی قوه قضائیه بیانیه ۷۷ نفر را «همراهی با دشمن» و «حمایت از کسانی که اغتشاشات را در کشور رقم زدند» و امضاکنندگان آن را «عناصری که مقابل نظام ایستادند» خواند و گفت: «گروهها و جریانات سیاسی داخل کشور اعم از اصولگرا و اصلاحطلب […] باید از بیانیه دهندگان تبری بجویند نه اینکه آنها را منتسب به خود بدانند.»
۷۷ تن از اصلاحطلبان در این بیانیه که نخستین بار ۲۲ آذر منتشر شد، مسئولیت کشتار معترضان در اعتراضات آبان و پاسخگویی نسبت به آن را بیش از دولت متوجه قوه قضائیه دانستند و با انتقاد از تصمیمگیریها در محافل امنیتی حکومت و حاکمیت دوگانه، خواهان احترام به حقوق مدنی مردم به ویژه حق اعتراض مسالمتآمیز و آزادی بیان و تعقیب کیفری آمران و عاملان تیراندازی بهسوی مردم شدند.
روزنامه کیهان دوشنبه ۲۵ آذر اعلام کرده بود که اکثر امضاکنندگان بیانیه ۷۷ نفر احضار یا بازداشت شدهاند و تحت بازجویی قرار گرفتهاند. مصطفی تاجزاده که مسئولیت این بیانیه را به عهده گرفته احضار نشده است.
بیشتر بخوانید:
اینرا روی دیوار در کوچه های میدان شوش نوشته اند. این نوشته ها نوشته های یک شخص نیست، چرا که با خطهای گوناگون و رنگهای مختلف است. آنها قوه قضائیه را قوه قصابیه نوشته اند. مثلا: قوه قصائیه = قوه قصابیه. یا مرگ بر این نظام و پقوه قصابیه اش. چندی پیش براتان نوشتم و حالا تکرار کنم که من به عنوان اصلاحطلب سابق باید بگویم واقعا کار این نظام تمام است اصولا همه چه اصلاحطلب و چه اصولگرا نه تنها اینرا می دانند بلکه علنا آنرا می گویند. وقتی آن مرتیکه می گوید مارا نمی خواهید!؟ می خواهید انقلاب رذکنید!؟ خب بفرمایید، باید شکنجه شوید باید کشته بدهید بای دست و پا هاتان بشکند. بعد آن تئوریسنشان آیه ای از سوره ی مائده می خواند و می گوید کشتن معترضان کادو است باید دست و پاشان را شکست، قطع کرد باید دست چپشان پای راستشان را برید باید چشمشان را در اورد. آما به نظر من که از درونشان باخبر کار این نظام تمام است فقط زور سرنیزه و پریشان کردن مغز و دریدن قلب مردم آنها را سر پا نگه داشته. پایی که دیگر یارای تحمل ندارد. آنها دارند خدا خدا می کنند تا این نظام که حالا به تار مویی بسته شده ناگهان با کاری مثلا با آمریکا به کور سویی از امید برسند و انمود کنند که از بحران بزرگ گذشته اند. اما نباید گذاشت این بحران به نفع این نظام ۴۱ ساله خون و مرگ و عزا به پایان برسد. آری این نظام قصابیه را به خاطر بسپارید.
قوه قصابیه را به خاطر بسپارید / 17 December 2019