عمليات احداث جاده در کنار شهر تاريخی حريره در جنوب ايران باعث افزایش احتمال تخريب بخشی‌هايی از اين شهر شده است.

به گزارش خبرگزاری ميراث فرهنگی، کارشناسان ميراث فرهنگی معتقدند که تعريض اين جاده، “نه تنها آثار تاريخی عرصه حريره را از بين می‌برند بلکه با گسترش آن و عبور و مرور ماشين‌ها به ويژه ماشين‌های سنگين تخريب‌ها افزايش يافته و هر عبور و مروری لرزه به جان آثار تاريخی اين محوطه می‌اندازد.”

مهدی هرمز دريانورد، رئيس ميراث فرهنگی، صنايع دستی و گردشگری هرمزگان به خبرگزاری ميراث فرهنگی گفت: “ميراث فرهنگی هرمزگان در حال پيگيری اين اتفاق است و در صورت به دست آوردن اطلاعات بيشتر در مورد حريره اين اطلاعات را در اختيار رسانه‌ها قرار می‌دهد.”

وسعت کل شهر قديم حريره ۱۲۰ هکتار بوده و اين شهر ۸۰۰ ساله در دوره ايلخانيان و تيموريان از رونق خوبی برخوردار بوده ‌است

شهر باستانی حريره واقع در بخش کيش از توابع شهرستان بندر لنگه در استان هرمزگان در جنوب ايران است. محوطه باستانی حريره، براساس نتايج کاوش‌های باستان‌شناسی انجام شده تا امروز، از مجموعه ساحلی و خانه اعيانی، حمام، مسجد و قنات‌های قديمی تشکيل شده است.

محوطه تاريخی حريره بارها دستخوش تغييرات شده‌ که نخستين بار با عبور جاده کنونی از اين محوطه تاريخی اين تغييرات صورت گرفت. زمانی که قرار بود اين جاده احداث شود بسياری از دوستداران ميراث فرهنگی با اجرای آن مخالفت کردند، اما اين جاده احداث شد.

وسعت کل شهر قديم حريره ۱۲۰ هکتار بوده و اين شهر ۸۰۰ ساله در دوره ايلخانيان و تيموريان از رونق خوبی برخوردار بوده ‌است.

به نوشته خبرگزاری ميراث فرهنگی “کارشناسان ميراث فرهنگی معتقدند که بی‌توجهی به قوانين و ضوابط ميراث فرهنگی در کيش باعث شده است که اين منطقه مهم‌ترين آثار تاريخی خود را به تدريج از دست بدهد.”

شهر باستانی حريره در فهرست آثار ملی ايران به ثبت رسيده است.