وضعیت کوتعبدالله براثر جاریشدن فاضلاب در این منطقه همچنان بحرانی است. معصومه خنفری، فرماندار کارون اعلام کرد آبگرفتگی و سرریز فاضلاب حدود ۱۲ هزار نفر را در کوت عبدالله با مشکل مواجه کرده و نزدیک به ۵۰ هزار نفر از ساکنان این منطقه در معرض خطرات مختلف از جمله بیماری و خطرات ناشی از نشت سطح خاک قرار دارند.
بهدنبال انتشار اخبار مبنی بر بالا آمدن سطح فاضلاب شهری و ورود آن به سیلاب در شهرک بسیج کوتعبدالله واقع در شهرستان کارون، معصومه خنفری، فرماندار کارون یکشنبه ۲۴ آذر اعلام کرد آبگرفتگی حدود ۱۲ هزار نفر را در کوت عبدالله با مشکل مواجه کرده و نزدیک به ۵۰ هزار نفر از ساکنان این منطقه در معرض خطرات ناشی از نشت سطح خاک قرار دارند.
فرماندار کارون در مصاحبه با خبرگزاری کار ایران (ایلنا) درباره منطقه تحت خطر گفت:
«این منطقه در گذشته تالاب و نیزار بود و شدت مشکلات هم به همین موضوع و وسیعبودن آن برمیگردد. وسعت منطقه از گامیشآباد شهر کوتعبدالله شروع میشود و تا محله گندمکار ادامه مییابد. این ناحیه محل سرریز فاضلابهای جاری بود. منطقهای که در تصاویر منتشر شده میبینید که درگیر آب گرفتگی شدهاند، جمعیتی حدود ۱۲ هزار نفر دارند، اما کل مناطق خطرناک، یعنی مناطقی که روی تالاب ساخته شدند و مورد تهدید هستند، مساحتی با جمعیت بالغ بر ۵۰ هزار نفر را تشکیل میدهد. آن منطقهای که تصاویر آن منتشر شده است، منطقه خطُّالقعر است، اما کل منطقهای که تالاب بوده است با شستوشوی خاک، نشست سطح خاک و مشکلات مشابه درگیر هستند».
معصومه خنفری همچنین اعلام کرد بهدلیل تراکم جمعیت بالا در این منطقه امکان جابهجایی ساکنان آن وجود ندارد:
«مشکل خیلی بغرنج است. شهرداری آمد و سطح خیابانها را ارتفاع داد، اما مشکل حل نشد و سطح خیابان از خانهها بالاتر رفت. منطقه هم وسیعتر از آن است که بشود مردم را جابهجا کرد و از طرفی تراکم جمعیت بالائی دارد. تنها خطُّالقعر که با هر بارندگی با مشکل روبرو میشود، ۱۰ هزار نفر جمعیت دارد. این منطقه در سیل فروردین ماه بیش از قبل فرو نشست. شهرداری معابر را زیرسازی میکند، اما خانهها را که نمیتواند زیرسازی کرد. خانهها مدام فرونشست میکنند».
به گفته فرماندار کارون نشست زمین به معابر و اتوبانها نیز رسیده است و در هفته گذشته یکی از اتوبانهای مواصلاتی اهواز به آبادان که از وسط کوتعبدالله میگذرد، به دلیل شسته شدن زیرخاکریزهای جاده، در دو نقطه به ارتفاع دو متر فروریخته است.
خنفری شیوع بیماری در کوتعبدالله را محتمل دانست و گفت:
«بیماری خاصی در منطقه نداریم که شیوع پیدا کرده باشد، منظور بنده این است که بیماری مشخصی که وزارت بهداشت اعلام کرده باشد و در منطقه شایع شده باشد به فرمانداری ابلاغ نشده است، اما اهالی معتقدند که این شرایط باعث بیماری فرزندان آنها میشود. البته اینکه بیماری در منطقه ایجاد شود، یک مسئله طبیعی است، چرا که مجرای فاضلاب به آنجا سرریز میشوند».
براساس گزارشهای پیشین شماری از ساکنان این منطقه برای حفظ سلامتی خود و فرزندانشان مجبور به ترک خانههایشان شدهاند. به گفته اهالی شهرک بسیج سه سال است که این منطقه با مشکل مواجه است و مسئولین به جز دادن وعده رسیدگی، هیچ گونه کار اجرایی برای رفع مشکل انجام ندادهاند.
فرماندار کارون در اینباره گفت کوتعبدالله فاضلاب ندارد اما به خاکبرداریهای نامناسب و ناقص سالهای گذشته و درادامه سیل اخیر خوزستان به جمعشدن فاضلابهای اطراف در این منطقه منجر شده است. او توضیح داد:
«منطقه کوت عبدالله فاضلابی ندارد که به آنجا منتهی شود. فاضلاب شهر در مناطق اطراف رها میشده، گاها به دلیل شریان مسیر آن مسدود و برگشت داده میشد. در این بارندگیهای اخیر با توجه به نشست منطقه مذکور و عدم دارا بودن شبکه فاضلاب در منطقه، تمام آبهای جاری، من جمله جریان جاری فاضلاب در این منطقه وسیع تجمیع شد».
در همین زمینه: