فرمانده پلیس ایران میگوید نتایج تحقیقات در باره کیکهای آلوده به زودی اعلام میشود. دبیر کل کانون صنایع غذایی ایران توزیع کیکهای آلوده را «هدفمند» خوانده و گفته که بیشتر کیکها در مناطق محروم توزیع شده است. دبیر انجمن صنایع بیسکوئیت، شیرینی و شکلات ایران هم جاسازی قرصها به منظور قاچاق را رد میکند و میگوید: قرصهای جاسازی شده «روانگردان نبودند».
روزهای پایانی هفته قبل تصاویری در شبکههای اجتماعی منتشر شد که نشان میداد قرصهای روانگردان و مخدر در کیک و کلوچههای توزیع شده در برخی از مناطق ایران، جاسازی شده است.
وزارت بهداشت و درمان ایران اعلام کرد که این موضوع را بررسی و با خاطیان برخورد خواهد کرد.
حال با گذشت نزدیک به یک هفته از این ماجرا، حسین اشتری، فرمانده نیروی انتظامی ایران میگوید که نتایج تحقیقات به زودی اعلام خواهد شد.
او یکشنبه ۲۴ آذر از بیان جزئیات بیشتر در این باره خودداری کرد اما دو مقام صنفی در اظهارنظرهای جداگانه، جاسازی قرص در کیک و کلوچهها را یک موضوع امنیتی دانستند.
کاوه زرگران که خبرگزاری دولتی کار ایران (ایلنا)، او را «دبیر کل کانون صنایع غذایی کشور» معرفی کرد، جاسازی قرصهای روانگردان در ۱۲ برند کیک و کلوچه را «جوسازی مجازی» خواند که به گفته او «به منظور خدشه وارد کردن به صنعت غذایی» صورت گرفته است.
او مدعی شد وزارت بهداشت و دستگاههای نظارتی به این نتیجه رسیدهاند که این پروسه «سازمان یافته و با برنامهریزی و هدفگذاری خاصی در خارج از واحد تولیدی صورت گرفته است».
جمشید مغازهای، دبیر انجمن صنایع بیسکوئیت، شیرینی و شکلات ایران هم به خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، گفت که این موضوع «یک مسئله امنیتی» است که به گفته او به منظور «تخریب صنعت غذا یا تشویش اذهان عمومی» صورت گرفته است.
او قرصهای جاسازی شده در کیک و کلوچهها را «محدود» و «تنها در چند شهر» خواند و مدعی شد که قرصهای جاسازی شده «قرص خانگی بوده و اثری از ترامادول یا قرصهای روانگردان در آن پیدا نشده است».
مغازهای همچنین از بازرسی انبارهای کیک در سه استان خوزستان، کرمان و سیستان و بلوچستان از سوی نهادهای بازرسی و امنیتی خبر داد، اما گفت: «بعد از بررسی صدها کارتن کیک، محصولی حاوی قرص در این انبارها پیدا نشده است».
پیش از این مدیر بازرسی و نظارت اتاق اصناف سیستان و بلوچستان از شناسایی و دستگیری عوامل توزیع کیکهای حاوی قرص شناسایی خبر داده بود.
رئیس کانون انجمنهای صنایع غذایی ایران هم گفته بود چند انبار نگهدارنده کیکهای آلوده پلمپ شدند.
رسانههای خبری و کاربران شبکههای اجتماعی تا به حال از توزیع کیکهای آلوده در استانهای سیستان و بلوچستان، کرمان، کردستان،ایلام، آذربایجان غربی و خوزستان خبر دادهاند. در برخی از مناطق ایران هم مسمومیت ناشی از خوردن کیکهای آلوده گزارش شده است.
در همین زمینه:
بررسی چند مورد نتیجه و هدف از این عمل مجرمانه را روشن خواهد کرد:
1) این کیک و کلوچهها توسط چه شخص، نهاد، یا اشخاصی تهیه می شوند؛ کارگاه و یا کارخانه تهیه این خوراکیها متعلق به کیست؟
2). چه قرص هایی در این مواد خوراکی جاسازی شده است؟
3). مقدار ارز آوری این محصولات برای کشور چقدر است؟ و در داخل چگونه است؟
اطلاعات دقیقی از کارخانهها و مالک این مواد خوراکی را در اینترنت نمی توان یافت:
-اگر نهادهایی مانند سپاه و اشخاص امنیتی پشت تولید این مواد خوراکی هستند باید به دست داشتن رژیم در این عمل مجرمانه و جنایتکارانه شک کرد. و باید سراغ موارد دیگر رفت!
-اگر افراد عادی و شخصی این کارگاههای تولید مواد خوراکی را اداره می کنند، می توان نتیجه گرفت که احتمالاً دست نیروهای امنیتی در کار است تا فاجعه کشتار معترضان را با این نوع خبرها به حاشیه ببرند.
-تابحال نوع این قرصها افشاء نشده اند، صحبتهایی دست به دست می شوند که این قرصها برای نازا کردن مردم در مناطقی از جنوب شرقی کشور منتشر شده اند، که با توجه به کینه بعضی از علمای شیعه نسبت به انسانیت و سایر ادیان و فِرق، چنین تحرکات بیمار گونه ای زیاد دور از انتظار نیست.
-و نهایتاً اینکه اگر این مواد خوراکی به کشورهای پاکستان و افغانستان صادر می شوند و ارز قابل توجهی به داخل کشور می آورند، احتمال خرابکاری توسط مخالفان رژیم پیش می آید که این مورد آخری بدلایل بسیار متقنی ضعیف به نظر می رسد!
-کشتار در یکی از خیابانهای تهران؛ بدین صورت که افرادی عربده کشان با تفنگ جنگی مردم و مغازه ها را هدف قرار دادند، بعداً رئیس پلیس عنوان کرد که این یک درگیری بین گروههای شرور بوده!!! این چه درگیری بوده که اینها مردم را کشته اند و با یکدیگر درگیر نشده اند؟؟ انتشار آنفولانزای آزمایشگاهی بسیار هار که جان تعدادی از هموطنان را گرفت و این مورد آخری پیدا شدن قرص در کیک و کلوچه بچه ها! همگی اینها نشان می دهد که رژیم از هر حربه جنایتکارانه ای استفاده می کند تا جنایتهای کشتار معترضان را به حاشیه و فراموشی ببرد.
صدیق / 15 December 2019