سخنگوی دولت ایران، ضمن اشاره به تاثیر تحریمها بر شکست سیاستهای توزیعی اقتصادی تاکید کرد که دولت باید در مورد تحریمها توضیح میداد و حقایق تاثیرات آن را برای مردم آشکار میکرد. علی ربیعی در یادداشتی در روزنامه ایران نوشت که «برخی جریانهای تندرو» از تحریمها استقبال کردند و «مخالفان نظام» نیز از آن خشنود شدند و دولت در این میان «تحت فشار» قرار گرفت.
علی ربیعی، سخنگوی دولت ایران روز شنبه ۱۴ دسامبر/۲۳ آذر در یادداشت خود نوشت که دولت تنها با اتخاذ یک «سیاست حقیقت درباره تحریمها» قادر خواهد بود بر همدستی میان «تحریمگران» و «سوءاستفادهکنندگان از تحریم» غلبه کند.
ربیعی در این رابطه تاکید کرد که دو گروه از تحریمها خوشحالند؛ مخالفان دولت و مخالفان نظام:
«مخالفان دولت از تحریمها خشنودند که دولت تحت فشار قرار میگیرد، مخالفان نظام خشنودند که تحریمها نظام را هدف قرار میدهد.»
سخنگوی دولت تحریمها را یکی از علل شکست سیاستهای اقتصادی توزیعی از جمله توزیع یارانهها دانست:
«در طول تاریخ هیچ کشوری چنین تحریمی را تجربه نکرده است. اثر این تحریم چنان بود که وقتی فروش نفت به شدت کاسته شود قطعاً سیاستهای اقتصاد توزیعی پاسخگو نبوده و از جهت دیگر اندازه اقتصاد ایران بهعلت فقدان سرمایهگذاری رشد نکرده و در نتیجه فشار بر طبقات پایین جامعه افزایش مییابد.»
ربیعی به این ترتیب استدلال کرد که جامعه ایران باید نه درباره «گرانی بنزین»، بلکه در مورد «تحریم» اقتاع میشد.
او نوشت:
«ما اشتباه کردیم. باید مسأله تحریم را برای مردم بهطور شفاف تبیین میکردیم، اما بهدلیل عدم سوء استفاده دشمنان امکان تشریح وضعیت را برای مردم نداشتیم و نتیجه اینکه مخالفان دولت آن را دستمایه اتهامات ناروا علیه دولت قرار دادند.»
سخنگوی دولت اعتراضات آبان را نشاندهنده خطای کتمان و انکار در برابر تحریمها دانست و پیشنهاد داد که نظام از این «حوادث تلخ» درس بگیرد، «حقایق تحریمها» را به مردم بگوید و «توافق اجتماعی جدیدی با ملت منعقد کند.»
ربیعی همچنین پیشهاد داد که دولت باید اعتماد میان خود و ملت را با «گشودگی اجتماعی و سیاسی، دیپلماسی فعال، عدم مداخله در زندگی خصوصی مردم، ایجاد احساس مشارکت» فراهم کند و به این ترتیب «مقاومت ضد تحریمها» را به «جامعه» واگذار کند.
سخنگوی دولت همچنین تصریح کرد که ایران باید از پتانسیل تحریمستیزی در جهان غرب به سود منافع ملی بهره ببرد و گزارش سازمان دیدهبان حقوق بشر علیه تحریمها را یکی از فرصتهایی برشمرد که ایران نتوانسته از آن استفاده بهینه را ببرد.
دیدهبان حقوق بشر اوایل آبان ماه در گزارشی تفصیلی تحریمهای آمریکا علیه ایران را عاملی در محدود کردن دسترسی مردم ایران به دارو دانسته و گفته بود آمریکا باید معافیتهای مؤثر بشردوستانه را تضمین کند. این سازمان همچنین از حکومت ایران خواسته بود که حق سلامت شهروندان خود را بهرغم تحریمها، بدون تبعیض اجرا کند.
دیدهبان حقوق بشر اما درباره رویدادهای اخیر ایران و سرکوب اعتراضات نیز بیانیهای منتشر کرد و در آن ضمن اشاره به کشتار معترضان و قطعی اینترنت در ایران گفت نیروهای امنیتی ایران در برخورد با معترضان از نیروی قهریه بیش از حد استفاده میکنند.
دیر نشده بزار من بگم، اول مهدی هاشمی نامه میزنه خزانه داری آمریکا آدرس میده کجاها تحریم نشده بعد تیم ظریف برای بستن برجام راههای دور زدن تحریما رو لو میده بعد میاید دلار رو گرون میکنید با نصف قیمت به فک و فامیلا می فروشی بچه محلای صرخه ایم که بانکا رو قبضه کردن کارتون با دلار که تموم شد سکه رو حراج می کنید خزانه طلای ملت رو نصف قیمت می دین به فامیلاتون ارج و هپکو و آزمایش و قند ورامین رو هم که قبلا زحمتشو کشیدین، به خاط انتصاب ژنرال زنگنه هم که اول هجده میلیارد دلار جیرینگی میدید به امارات بعد گاز رو کمتر از نصف قیمت می دید به شیخ نشین لعد ترکا که ناراحت شدن یه پنج سالی هم گاز مجانی به ترکیه می دین دیگه حافظه ام بیشتر یاری نمی کنه که تحریم ها چقدر دیگه به ما ضرر زدن، سلام تحریما، تحریما سلام
مسعود / 14 December 2019
پتروشیمیها رانت مافیایی دارند یا در بحران به سر میبرند؟/میلیاردها دلار سرمایه ارزی کجا میرود؟
▪️اردوی کار: نسرین هزاره مقدم در گزارش خود در باره پتروشیمی ها می نویسد: در پنج ماهه نخست امسال، پتروشیمیها چیزی بیش از ۶ میلیارد دلار «ارزآوری صادراتی» داشتهاند. اما چرا این سرمایه ارزی وارد سامانه نیما نشدهاست؟ این پولها کجا رفته؟ مگر چقدر از این پولها صرف خرید خوراک یا تجهیز و نوسازی شده است؟ وقتی اعداد و ارقام را کنار هم میگذاریم و این واقعیت که از ابتدای امسال فقط حدود ۳.۵ میلیارد یورو ارز وارد سامانه نیما شده، قدری پررنگتر میشود.
مشروح گزارش را در لینک زیر بخوانید
https://www.ilna.ir/fa/tiny/news-671599
@ordoyekar
خبرگزاری ایلنا (https://www.ilna.ir/fa/tiny/news-671599)
پتروشیمیها رانت مافیایی دارند یا در بحران به سر میبرند؟/میلیاردها دلار سرمایه ارزی کجا میرود؟
وقتی به وضعیت پتروشیمیها و اعداد و ارقام تجارت خارجی نگاه میکنیم؛ ابهامات پررنگتر میشود. آیا واحدهای پتروشیمی دچار بحراناند یا سود سرشاری دارند که از بازگرداندن آن به چرخه تولید سرباز میزنند؟!
پتروشیمیها رانت مافیایی دارند یا در بحران به سر میبرند؟/میلیاردها دلار سرمایه ارزی کجا میرود؟ / 15 December 2019
وزیر مسکن: بحران ارز به خاطر این است که دچار «بحران رفاه» شده ایم
▪️اردوی کار: آخوندی وزیر مسکن از جمله کسانی است که آشکارا از ریاضت کشی هر چه گسترده تر بخش های محروم جامعه طرفداری می کند. آخوندی در گفتگو با ایسنا «هزینههای سنگین رفاهی را یکی معضلات بزرگ کشور» دانسته و گفته: «دهه ۶۰ اعتبارات عمرانی ۳۰ درصد و هزینههای جاری و رفاهی ۷۰ درصد بودجه کشور را به خود اختصاص میداد. آن زمان همه می گفتند این رابطه باید بالعکس شود. این حرف به ظاهر گفته میشد، اما آنچه اتفاق میافتاد اینگونه نبود. هم اکنون در وضعیتی هستیم که درآمدهای دولت حتی امکان تامین بودجه رفاهی را ندارد، چه برسد به طرحهای عمرانی. ما هم اکنون از طریق فروش آینده و در واقع اوراق خزانه طرحهای عمرانی را جلو میبریم. دچار بحران رفاه شدهایم اما نمیخواهیم به روی مبارکمان بیاوریم. این مسائل هم باید با مجلس و هم با مردم در میان گذاشته شود. متاسفانه اولین راه حلی که ارائه میشود، توزیع پول است.»
▪️در حالی که میلیونها نفر با فقر دست و پنجه نرم می کنند و از سطل زباله ارتزاق می کنند و صدای اکثریت بزرگ جامعه در اعتراض به فقر و تهیدستی بلند است، آخوندی با اشاره به چالش بدهی دولت، «موضوع داراییهای سمی در بانکها» و«ساختار دولت رفاه» را از مشکلات اساسی اقتصاد ایران دانسته و گفته: «زمانی که کار دولت دهم به پایان رسید هیچ آماری از میزان بدهی دولت به اقتصاد ارائه نشد، اما بعدها مشخص شد این بدهی ۴۲ تا ۴۵ درصد تولید ناخالص داخلی ایران است که رقم بسیار بزرگ محسوب میشود آن هم در شرایطی که دچار رکود هستیم».
▪️وی افزوده: «موضوع داراییها سمی در بانک نیز به ۱۲.۵ درصد مانده رسیده است. همچنین ساختار دولت رفاه اعم از بازنشستگی نشان میدهد که رقم کسری بازنشستگی به ۷۰ هزار میلیارد تومان رسیده که یک چهارم بودجه را شامل میشود. اگر بودجه رفاهی را جمع کنیم میبینیم این رقم بیش از ۹۵ درصد بودجه کل کشور را تشکیل میدهد، بنابراین خود بودجه تبدیل به توقعات رفاهی شده و رکود را دامن میزند.»
▪️این ادعای چندش آور که دولت بیش از حد سیاست«رفاهی» داشته و «رفاه» اضافی به شهروندان داده و باعث کسر بودجه و دارایی های سمی در بانک ها و بحران ارزی شده، در حالی از سوی آخوندی مطرح می شود که حتی به اعتراف همکارانش در دولت روحانی، مستمری بازنشستگان و حقوق مزدبگیران بسختی کفاف یک هفته از مخارج شان را می دهد و چاره را در توزیع بسته های غذایی یافته اند. آخوندی توضیح نداده است که در این شرایط، چلاندن بیشتر حقوق مستمری بگیران، معلمان، پرستاران و کارگران و کاهش بیشتر دسترسی این اکثریت مزد و حقوق بگیر جامعه به آموزش و خدمات بهداشت چگونه امکان پذیر است؟ آیا وزیر مسکن می خواهد 95 درصد بودجه را حذف کند؟
▪️علت اصلی کسر بودجه، برخلاف ادعاهای سخیف وزیر مسکن نئولیبرال، اختصاص بودجه های نجومی برای نهادهای انگلی حکومتی، غارت دارایی های ملی از طریق اختلاس ها، اختصاص درآمدهای ملی به سیاست های مداخله جویانه منطقه ای دستگاه ولایت، نابودی تولید داخلی از طریق واردات انبوه قاچاق، سیاست های ضد اشتغالی از طریق اختصاصی و خصولتی سازی های ویرانگر، فساد ساختاری مهار ناپذیر دستگاه مدیریتی و پر هزینه گی وحشتناک دستگاههای اجرایی است نه مستمری بازنشسته و چندرغاز حقوق معلم و پرستار که حالا دیگر حتی برای رفع گرسنگی هم کفایت نمی کند.
وزیر مسکن: بحران ارز به خاطر این است که دچار «بحران رفاه» شده ایم / 15 December 2019
ارزش پول ملی کشور 80 درصد کاهش یافته است
▪️▪️قربانیان این جنگ ارزی که از جنگ نظامی هم خطرناکتر است، کارگران و مزدبگیران هستند▪️▪️
اردوی کار: وحید شقاقی، اقتصاددان گفته: «افزایش قیمت دلار، باعث شده طی هشت ماه اخیر ارزش پول ملی و قدرت خرید مردم ۸۰ درصد کاهش پیدا کند، این در حالی است که در سال ۹۶ در حال نزدیک شدن به قدرت خرید سال ۹۰ بودیم. با این وضعیت اگر هیچ عامل مخرب دیگری بر اقتصاد کشور تاثیر نگذارد شاید ۱۰ سال دیگر قدرت خرید مردم به قدرت خرید سال ۹۰ برسد.»
او گفته است: ارز یکی از مهمترین متغیرهای هر اقتصادی است؛ این متغیر در حدی اهمیت دارد که میتوان با ایجاد بحران ارزی یک کشور را به طور نامحسوس و حتی مخربتر از جنگ نظامی نابود کرد. جنگ ارزی از جنگ نظامی خطرناکتر است.
در این بین، قربانیان این جنگ ارزی که از جنگ نظامی هم خطرناکتر است، کارگران و مزدبگیران هستند؛ گروههای کمتوانی که هرچه در دهههای گذشته کوشیدند، نتوانستند خط فقر را پشت سر بگذارند؛ حالا به نظر میرسد در سه ماه گذشته آنچه رخ داده، بارقهی کمسوی امیدها را هم به یاس مبدل کردهاست. باید دید کارگران و فعالان کارگری اثر این تلاطمها را در زندگی روزمره خود با چه شتابی تجربه میکنند؟
ارزش پول ملی کشور 80 درصد کاهش یافته است / 15 December 2019
تقلیل اختلاس ٦ ميليارد یورویی به خلجی_شیخ الاسلام فرا فرافکنی است؛ دولت با تفنگ پاسخگو باشد
صبا آذرپیک
جزييات كامل اختلاس ٦ ميليارد یورویی ٨ مدير نفتی احمدى نژاد و فرزندانشان:
دفتر دبی و شانگهاى پتروشيمى؛ سردار قاسمى وزير نفت دولت احمدى نژاد، پشت سايه #خلجی_شیخالاسلامی پنهان نشويد. آنها نوک كوه يخ هستند و نبايد با #فريب_افكارعمومى از پاسخگویی در قبال دزدی شركت ها و فرزندان مديران نفتى شما در شانگهاى و دبى شانه خالی کنید.
خانم شيخ الاسلامى با شركتش فقط يک نفر از ١٥ نفرست؛ 6ميليارد و 600 ميليون يورو رقم اختلاس كل تيم ١٥ نفره است كه رقم دزدی شيخ الاسلامى ٣١٨ميليارد ريال بوده. دزدان بزرگ، اعضای شركت بازرگانى پتروشيمى، فرزندانشان و افرادى از #شركت_سپانير هستند.
شرکت نفت و گاز سپانیر وابسته به قرارگاه خاتم سپاه از چه طریق با مرجان شیخ الاسلامی آل آقا مرتبط شده و خ.ع که از طرف شرکت با شیخ الاسلامی شریک کاری بوده چه کسی است و چرا نامش در بین 14 متهم نیست؟ خ.ع متهم پانزدهم از شرکت سپانير کیست که نامش مخفی مانده است؟
کیفرخواست 664 صفحهای، اتهامات متهمان بین سالهای 89 تا 92 و رسیدگی در مرحله دادسرا بیش از 5 سال به طول انجامیده است.
کل رقم تحصیل مال نامشروع و اخلال : 6 میلیارد و 600 میلیون یورو
متهمان به عنوان مدیران شرکت از خریداران خارجی مبالغ کلان به نفع خود دریافت و به بهانه دور زدن تحریمها شرکتهایی را در خارج از کشور تاسیس و پول آن را به حساب خود انتقال میدادند.
اولین متهمان مدیران شرکت بازرگانی پتروشیمی زیرمجموعه وزارت نفت هستند که محصولات پتروشیمی را بازاریابی و درصدهای نجومی دریافت کردند.
رضا حمزه لو ( 7 میلیارد و 65 هزار یورو) درصدی از خرید و فروش را به عنوان حق دلالی دریافت میکرد. حمزه لو طی نامه ای به مدیران عامل PCC دبی و پتروشیمی شانگهای پول را به حساب آنها می ریخته در صورتی که این شرکت جزء شرکت های تحریمی نبوده.
شیرعلی (8 میلیون دلار) پورسانت خود را از آقای اسحاق میگرفته که این پول ها را به حساب پسر خود در خارج از کشور واریز میکرده است. مجموعا 7-8 میلیون دلار دریافت کرده است اما بخش بیشتر کار به نام پسرش جواد شیرعلی اعم از اخذ شماره حساب، اعلام شماره حساب و مذاکرات با شرکت های خارجی توسط او انجام شده است.
آقای احمدیان در پاسخ به این سوال که 2 درصد سهم شما چقدر بوده گفته است که 2 میلیارد بوده و باید 1 درصد از این مبلغ را به حساب من واریز میکرده که در بانکهای CBI و یک بانک دیگر حساب داشته است.
اعترافات احمدیان علیه شیرعلی: از سال 84 به مبلغ 1 میلیون دلار، هر تن 3 دلار از شرکت ایزه، هر تن 3 دلار از شرکت لنکوور و در سال بعد هر تن 5 دلار و خرید کشتی به مبلغ 9.5 میلیون دلار که متعلق به پسر ایشان است دریافت کرده .
شیرعلی میگفت در ایران سرمایه گذاری نمی کنم که همکاران متوجه کسب و کار ما شوند. باید فقط 1000 متر زمین داشته باشید و هیچکس کسب و درآمد وی را متوجه نشود.
اعتراف شیرعلی علیه احمدیان: نیمی به حساب محمود احمدیان پرداخت میشد. طبق آخرین اطلاعاتی که پسرم داده است مبلغ 7 میلیون دلار انتقال داده شده که 3 میلیون از این مبلغ باید به من داده میشد. هر آنچه گرفته میشد به پسر احمدیان یعنی محمود احمدیان باید داده میشد.
به حساب شرکت پتروشیمی شانگهای 1 میلیون و 65 هزار یورو واریز شده است.
مبلغ 5 میلیون یورو از طریق انتقال به شرکت PCC دبی؛ معصومه دُری معاون مدیرعامل شرکت پتروشیمی در دبی بوده که پس از حصول مطالبات شرکت از مشتریان خارجی با هماهنگی ارزهای حاصله را به حساب غیر مرتبط واریز نموده و شرکت های مذکور ارز را با منشا داخلی خریداری کرده و به حساب شرکت پتروشیمی واریز کرده اند.
تفاوت نرخ ارز یورویی اعلامی از بانک مرکزی و نرخ وجه یورویی دوبی در آینده حتی مورد اعتراض مدیران عامل صورت گرفته و مشاجراتی بین آقای احمدیان برای واریز وجوه نقدی به حساب خود صورت گرفته است که معادل 78 میلیون و 968 هزار یورو بوده است که آقای احمدیان این مبلغ را 17 میلیون و 528 هزار یورو اعلام کرده.
وجوه ارزی دلاری که از حساب میتینگ کومار به حساب شرکت بازرگانی پتروشیمی دبی واریز شده است مبلغ 60 میلیارد و 42 میلیون 536 هزار و 45 ریال بوده است.
واریزی هایی که شرکت های هایزر بابت محصولات پتروشیمی انجام داده مبلغ 63 میلیارد و 66 میلیون و 773 هزار و 45 ریال بوده.
#پتروشیمی_گیت
#شرکت_سپانیر
#فریب_افکارعمومی
#اختلاس
پ. ن. کانال
ما نمی توانیم صحت همه امارها و نام ها را تایید یا تکذیب کنیم. اما آنچه که در این پرونده جالب است، رابطه هایی است که در این پرونده ایجاد شده. از مرکز حکومت تا شیخ الاسلامی
#پتروشیمی_گیت / 15 December 2019
ریشه همه این مصیبت های آشکار و پنهان در تمرکز قدرت در دست یک نفر حاکم تمام عمر هست. از این موضوع غافل نباشیم.
آرمان / 15 December 2019