در روزهای اخیر دو دانشجوی دانشگاه چمران اهواز جان‌شان را از دست دادند: یک دانشجوی ۱۸ ساله که جسد حلق‌آویزش کشف شد و یک دانشجوی ۱۹ ساله که پیکرش در ساختمانی نیمه‌کاره پیدا شد. به گفته مدیرکل دانشجویی دانشگاه چمران اهواز، بی‌اعتمادی به آینده و عدم شور و شوق به یک گرایش در میان دانشجویان سراسر کشور تبدیل شده است.

عکس: آرشیو

جسد حلق‌آویز شده یک دانشجوی ۱۸ ساله زیست‌شناسی دانشگاه چمران سه‌شنبه ۱۲ آذرماه در خوابگاه علم‌الهدی پیدا شد. روز هشتم آذر نیز یک دانشجوی ۱۹ ساله رشته کامپیوتر این دانشگاه که اهل اندیمشک بود و به نام «ر. ش.» معرفی شده است از خوابگاه خارج شد و یک روز بعد جسد او در یک ساختمان نیمه‌کاره در منطقه بوستان پیدا شد.

بابک محمدیان، مدیرکل دانشجویی دانشگاه شهید چمران اهواز در مورد مرگ دانشجویی که جسدش در بیرون دانشگاه یافت شد، به خبرگزاری دولتی کار ایران (ایلنا) گفت:

«شایعات منتشر شده مبنی بر اینکه فرد درگذشته را با چاقو کشته‌اند یا با خودرو زیر گرفته‌اند و بعد به محل مرگ منتقل کرده‌اند، واقعیت ندارد و علت هنوز مشخص نیست.»

محمدیان در گفت‌و‌گو با ایلنا علت این دو مرگ را خودکشی اعلام نکرد، اما افزود پیش از این نیز دو مورد خودکشی در داخل خوابگاه دانشگاه چمران از طریق بریدن رگ صورت گرفته که به مرگ نینجامیده است:

«این جوان در سلامت کامل به سر می‌برد ولی با بررسی‌ها و گفت و گویی که با خانواده این جوان انجام دادیم این چندمین اقدام وی برای خودکشی بوده است.»

به گفته این مسئول دانشجویی، نومیدی دانشجویان و بی‌اعتمادی آنان نسبت به آینده و نداشتن شور و نشاط منحصر به چمران اهواز نیست:

«یکی از مشکلات عمده‌ای که در فضاهای فعلی دانشگاه‌ها و در بین دانشجویان وجود دارد عدم شوق به ادامه زندگی، امید به آینده و شور و نشاط است. برای جوانان هیچ شور و نشاطی وجود ندارد به طور مثال دانشجوی دکترا به ما می‌گوید بعد از فارغ التحصیل شدن هیچ امیدی برای یافتن شغل ندارم و دلخوشی‌ام همین دوران دانشجویی است… این عدم امید به زندگی و نداشتن شور و نشاط مختص به دانشگاه شهید چمران اهواز نیست بلکه بسیاری از جوانان ما امید به زندگی‌شان را از دست داده‌اند و باید تصمیم اساسی در زمینه اشتغال و زمان اوقات فراغت آنها گرفته شود.»

۱۴ مهرماه مدیرکل پزشکی قانونی مازندران از کشف جسد پسر ۲۰ ساله در بلوار پاسداران شهرستان ساری خبر داد که دانشجو و اهل تهران بوده است. پزشکی قانونی علت مرگ این جوان دانشجو را مشکوک اعلام کرد.

در ایران طبق آمار وزارت بهداشت در سال بیش از چهار هزار تن در اثر خودکشی جان می‌دهند.

وضعیت اقتصادی، مشکلات اجتماعی و خانوادگی و فشارهای فرهنگی و سیاسی میل و اقدام به خودکشی را در میان جوانان به‌ویژه زنان جوان افزایش داده است. اقدام به خودکشی در برخی از استان‌ها بیشتر است.

اخیرا معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان فارس از افزایش هشت درصدی مرگ بر اثر خودکشی در این استان خبر داده است. بیشتر خودکشی‌ها از طریق حلق‌آویز کردن صورت می‌گیرد. استفاده از سلاح گرم و پریدن از بلندی در رده بعد قرار دارند.

استان ایلام در رده نخست اقدام به خودکشی قرار دارد. بالا بودن نرخ بیکاری و فقر یکی از عوامل خودکشی در این استان است. اخیرا حمد‌الله بیگی نماینده ایلام در مجلس گفته بود: «استان ایلام در تورم، محرومیت، بیکاری، فقر و خودکشی رتبه اول را دارد.»


در همین زمینه: