نماینده تهران، ری و شمیرانات در مجلس در واکنش به سرکوب و کشتار معترضان در اعتراضات سراسری آبان ۹۸ در ایران گفت مردم صدای اعتراضشان را رساندند اما با گلوله و بازداشت، جواب کوچک و بزرگ را دادند.

پروانه سلحشوری، نماینده اصلاح‌طلب مجلس شورای اسلامی (عکس: آرشیو)

پروانه سلحشوری در پاسخ به ادعاهای محمدعلی جعفری، فرمانده سابق سپاه پاسداران که پیشتر گفته بود چرا مسئولان اجرایی دولت با بی‌تدبیری و بی‌توجهی به شرایط مردم، آب به آسیاب دشمن می‌ریزند، در صفحه توئیتر خود نوشت که مردم صدای اعتراضشان را رساندند اما با گلوله و بازداشت جواب معترضان داده شد.

او همچنین نوشت:

«عده‌ای تخریب‌گر در کنار مردمی که فقط به وضع معیشت خویش معترض بودند، قرار داده شدند.»

سلحشوری در توئیتر خود با اشاره تلویحی به ادعاهای حسین سلامی، فرمانده سپاه پاسداران که اعتراضات سراسری را با «جنگ جهانی» مقایسه کرده بود، نوشت:

«قلع و قمع مردم با جنگ‌ جهانی و کربلای ۴ مقایسه شد. به نام دین، دستور ذبح و شکنجه مردم در سیمای غیرملی صادر شد.»

این نماینده مجلس روز یک‌شنبه سوم آذر ماه نیز با انتقاد از صدا و سیمای جمهوری اسلامی به دلیل عدم پوشش درست اخبار اعتراضات سراسری اخیر گفته بود:

«بارها گفته‌ام که من تلویزیون نگاه نمی‌کنم اما به نظرم این تلویزیون اصلا رسانه ملی و متعلق به همه مردم نیست چراکه اصلا افکار عمومی و حرف مردم را منعکس نمی‌کند و به شخصه نمی‌دانم که از کجا آمده است! به نوعی تلویزیون جزیره‌ای‌ست که فقط اخبار مختص به عده‌ای را پوشش می‌دهد.
فکر می‌کنید این همه گرایش به سمت رسانه‌های بیگانه چه‌طور به وجود آمده است؟ دلیل دارد. چون تلویزیون خودمان اخبار درست را منعکس نمی‌کند.»

سلحشوری ۲۵ آبان ماه و در روزهای اوج‌گیری اعتراضات سراسری به گرانی بنزین در صفحه توئیتر خود اعلام کرده بود که خیلی وقت است مجلس در رأس امور نیست:

«همین یک رکن دموکراسی را نیم‌بند داشتیم که فاتحه آن هم خوانده شد. مجلس بعدی را تعطیل کنید، خودش اقتصاد مقاومتی‌ است.»

این نماینده مجلس پیشتر نیز در واکنش به نادیده انگاشتن تصمیمات مجلس از سوی علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی و دیگر مسئولان کشور گفته بود به علت حاشیه و فشار کاری علاقه‌ای به حضور و کاندیداتوری دوباره مجلس ندارد و روزشماری می‌کند تا دوره نمایندگی‌اش به پایان برسد.

با وجود این شرایط اما مشخص نیست که چرا سلحشوری از مقام نمایندگی مجلس استعفا نمی‌کند. برخی کاربران شبکه‌های اجتماعی با طرح همین پرسش خطاب به او نوشته‌اند که شاید دلیل عدم استعفایش حفظ امکان ادامه استفاده از حقوق و مزایای نمایندگی مجلس باشد.

اعتراضات سراسری به سه برابر شدن قیمت بنزین در ایران از روز ۲۴ آبان ماه در ایران آغاز شد و به سرعت در بیش از ۱۰۰ شهر گسترش یافت.

علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی در نخستین واکنش خود به این اعتراضات، ضمن دفاع از گران شدن بنزین، معترضان در خیابان را به سرویس‌های جاسوسی بیگانه منتسب کرد و آنها را اشرار و آشوبگر خواند.

سرکوب این اعتراضات اما با خشونتی بی‌سابقه همراه بوده است. سازمان عفو بین‌الملل در تازه‌ترین گزارش خود شمار  کشته شدگان را دست‌کم ۱۶۱ تن اعلام کرده است. سایت کلمه اما می‌گوید ۳۶۶ نفر در جریان کشتار معترضان توسط نیروهای امنیتی جان باخته‌اند.

سید حسین نقوی ‌حسینی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی و عضو فراکسیون ولایی مجلس نیز شمار معترضانی که از سوی نهادهای امنیتی در ایران بازداشت شده‌اند را بیش از هفت هزار نفر اعلام کرده است.


  • در همین زمینه