سخنگوی کمیسیون قضایی مجلس شورای اسلامی از بن منکر شد که شخصی به نام حمید نوری با نام مستعار حمید عباسی در سال ۶۷ به عنوان دادیار در خدمت قوه قضائیه بوده و به این ترتیب تلویحاً کشتار زندانیان سیاسی در سال ۶۷ را انکار کرد.
بعد از ظهر شنبه ۹ نوامبر پلیس سوئد اعلام کرد در فرودگاه آرلاندا حمید نوری را بازداشت کرده است. ایرج مصداقی که خود یکی از جانبهدربردگان کشتار زندانیان سیاسی در تابستان ۶۷ است، با انتشار تصویری از حمید نوری در وبسایت «پژواک ایران» درباره این دستگیری نوشته بود:
«حکم بازداشت حمید نوری با نام مستعار حمید عباسی یکی از چهره های فعال کشتار ۶۷ در زندان گوهردشت امروز ظهر با حکم قاضی دادگاه برای ۴ هفتهی دیگر تمدید شد. به لحاظ قانونی این یک پیروزی بزرگ است.»
سخنگوی کمیسیون قضایی مجلس شورای اسلامی کمتر از سه هفته بعد از این ماجرا در مصاحبه با رسانههای داخلی بازداشت حمید نوری را یک توطئه جلوه داد. حسن نوروزی گفت:
«فکر میکنم این یک توطئه است وگرنه شخصی که سابق بر این قاضی بوده و در اعدامهای سال ۶۷ نقش داشته، در آن کشور اروپایی چه کار میکرده؟ طبیعتاً کسی که در آن مقطع دادیار بوده، اکنون نیز در داخل ایران قاضی است. طرح چنین مسائلی صحنهسازی و تبلیغات منفی علیه جمهوری اسلامی ایران است.»
نوروزی در ادامه این مصاحبه از بن منکر آن شد که چنین شخصی در مقام دادیار در سال ۶۷ در خدمت قوه قضائیه بوده است:
«ما چنین شخصی نداریم که سال ۶۷ دادیار باشد و امروز او را دستگیر کرده باشند.»
در زمان بازداشت حمید نوری، کارولینا ویسلاندر دادستان دادگاه بدوی استکهلم گفته بود که نوری مظنون به جنایات ضدبشری و قتل در زندان گوهردشت کرج در تابستان ۱۹۸۸ (۱۳۶۷) است.
شمار زیادی از زندانیان سیاسی در تابستان ۱۳۶۷ اعدام شدند. بر سر تعداد اعدامشدگان اختلاف نظر وجود دارد، اما بیشترین منابع آن را بین چهار تا پنج هزار تن گزارش دادهاند. بر اساس شکایتنامه مطرحشده در دادگاه، اعدامها در ۳۲ نقطه ایران رخ داد که یکی از آنها کرج بود و زندان این شهر محلی است که حمید نوری به عنوان عضو «هیأت مرگ» در آن در این جنایات دست داشته است.
بیشتر بخوانید: