سازمان حقوق بشر اهواز با انتشار بیانیهای به نقل از منابع محلی که در اختیار دارد اعلام کرد که در اعتراضات سراسری که جمعه ۲۴ آبان در اعتراض به افزایش قیمت بنزین در اهواز آغاز شد و سپس به بیش از صد شهر ایران سرایت کرد، در استان خوزستان ۶۰ تن از معترضان کشته شدهاند. سازمان حقوق بشر اهواز مینویسد که بیشتر این اشخاص در ناآرامیهای ماهشهر جان خود را از دست دادند.
بندر ماهشهر از مهمترین بنادر ایران و ماهشهر هم مهد صنعت پتروشیمی است. ۲۷ آبان در چهارمین روز اعتراضات سراسری این شهر ناآرام بود. فرماندار ماهشهر به خبرگزاریهای داخلی گفته بود که تعداد کشتهشدگان بعداً اعلام میشود. سازمان حقوق بشر اهواز در بیانیه خود اعلام کرد که در مجموع ۶۰ نفر در جریان اعتراضات در شهرهای اهواز، خرمشهر، آبادان، ماهشهر، شوشتر، رامهرمز و شادگان کشته شدند.
بر همین اساس بیشترین تعداد کشتهشدگان استان خوزستان به درگیریها بین نیروهای امنیتی و معترضان در ماهشهر برمیگردد. در شادگان هم ظاهراً ۱۲ نفر از معترضان و تعدادی از مأموران امنیتی کشته شدند.
از تعداد کشتهشدگان، مجروحان و بازداشتشدگان در اعتراضات سراسری اطلاع دقیقی در دست نیست. عفو بینالملل تعداد کشتهشدگان را ۱۰۶ نفر تخمین زده است. تعداد مجروحان ۳۷۰۰ نفر تخمین زده میشود و برخی منابع غیر رسمی تخمین زدهاند که ممکن است تا ۷۰۰۰ نفر هم بازداشت شده باشند.
پیش از این علی ربیعی، سخنگوی دولت گفته بود که اعلام تعداد معترضان کشته شده در شهرهای مختلف به زمان احتیاج دارد.
سازمان حقوق بشر اهواز در بیانیه خود میگوید مدرسهای در آبادان به یک بازداشتگاه تبدیل شده بود و در حین درگیریها راههای ورود و خروج شهرهای استان خوزستان نیز مسدود بود و در استان شرایط حکومت نظامی برقرار بود.
سازمان حقوق بشر اهواز از سازمانهای بین المللی و حقوق بشری خواسته است با اعمال فشار بر مقامات جمهوری اسلامی ایران «اسامی کشتهها، زخمیها و بازداشتشدگان را به طور رسمی اعلام نموده و ضمن آزادی هر چه سریعتر معترضان بازداشتی، شرایط تظاهرات مسالمت آمیز برای ایرانیان را مطابق با قوانین و میثاقهای بینالمللی» فراهم کند.
غلامرضا شریعتی، استاندار خوزستان از تجمعات اعتراضی در ۱۵ شهر این استان خبر داده بود. منابع رسمی دستگیری ١٨٠ نفر در استان خوزستان را تأیید کردهاند.
بیشتر بخوانید: