همزمان با گسترش اعتراضات به افزایش قیمت بنزین در شهرهای ایران، محمدجعفر منتظری، دادستان کل کشور افزایش سه‌ برابری قیمت بنزین را «اصلاح قیمت بنزین» و امری «قانونی» خواند. منتظری معترضان را نیز «اخلال‌گرانی که ریشه در خارج از کشور دارند» خواند و آن‌ها را به برخورد قانونی تهدید کرد.

اعتراض به افزایش قیمت بنزین در ایران ادامه دارد. عکس از کاربران شبکه‌های اجتماعی

محمدجعفر منتظری، دادستان کل کشور در واکنش به افزایش سه‌برابری قیمت بنزین آن را «اصلاح قیمت بنزین» و «در جهت منافع عمومی مردم» خواند. دادستان کل کشور شنبه ۲۵ آبان در مصاحبه با بخش خبری شبکه یک سیما از مصوبه سهمیه‌بندی و افزایش قیمت بنزین دفاع کرد و گفت:

«مدیریت اصلاح قیمت بنزین بر اساس قانون و کارشناسی‌های انجام شده توسط دولت محترم ابلاغ شده است و در جهت منافع عمومی مردم گام‌هایی برداشته شده و تصمیماتی اتخاذ شده است.»

با اعلام شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران، قیمت هر لیتر بنزین از ساعت صفر ۲۴ آبان سه برابر گران‌تر شد. بر این اساس قیمت بنزین سهمیه‌ای ۱۵۰۰ تومان و نرخ هر لیتر بنزین آزاد ۳ هزار تومان و هر لیتر بنزین سوپر ۳۵۰۰ تومان خواهد بود. به دنبال اعلام این خبر، شامگاه جمعه ۲۴ آبان شمار زیادی از شهروندان ایرانی در شهرهای مختلف در اعتراض به افزایش ۳۰۰ درصدی قیمت بنزین به خیابان‌ها آمدند.

منتظری از وقوع اعتراضات خیابانی مردم در شهرهای مختلف ایران ابراز تاسف کرد و گفت:

«متاسفانه عده‌ای از افرادی که به دنبال ایجاد ناآرامی و سوءاستفاده از شرایط هستند با ایجاد اخلال در نظم عمومی مشکلاتی برای مردم ایجاد کردند.»

او معترضان را اخلال‌گرانی خواند که «قطعا ریشه در خارج از کشور دارند» و از «مردم» خواست تحت تاثیر «جریان‌های معاند با نظام جمهوری اسلامی که از فضای مجازی استفاده کرده و به خیال خام خودشان می‌خواهند مردم را تحریک کنند» قرار نگیرند و خط خود را از «تعداد اندکی که با راه‌بندان یا حمله به برخی از اماکن ضدیت خودشان را با نظام و برنامه‌های مردم انجام می‌دهند»، جدا کنند.

دادستان کل کشور معترضان به قیمت بنزین را به «برخورد قانونی» تهدید کرد و گفت:

«این‌گونه اعمال و رفتاری که موجب اخلال در نظم عمومی می‌شود به موجب قانون جرم است و نیروهای نظامی و دستگاه قضایی وظیفه خود می‌دانند که با افرادی که اخلال در نظم عمومی می‌کنند طبق مقررات قانونی برخورد کنند.»

منتظری همچنین به «قشر متوسط و زیر متوسط» وعده «مساعدت» و «کمک» داد و گفت:

«همان‌گونه‌ که ابلاغ هم شده هر چه درآمد از این محل تامین شود برای قشر متوسط و زیر متوسط جامعه به صورت مساعدت و کمک تامین و تقدیم آنها خواهد شد.»

دولت می‌گوید درآمد حاصل از افزایش قیمت بنزین را خرج پرداخت یارانه به ۱۸ میلیون خانوار ایرانی می‌کند. اما افزایش قیمت حامل‌های انرژی در مجموع تورم‌زاست و سبب فقر و فلاکت مردم می‌شود. شورای بازنشستگان ایران، جمعه ۲۴ آبان با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد افزایش بهای بنزین در وضعیت کنونی «بقایای توان زندگی مردم» را از بین خواهد برد.

اعتراضات در شهرهای مختلف ادامه دارد و دامنه آن گسترده‌تر می‌شود.


  • بیشتر بخوانید: