بهرام عکاشه که از او به عنون “پدر علم زلزله‌شناسی ايران” ‌ياد می‌شود، می‌گويد تهران منتظر وقوع زلزله‌ای به قدرت هفت درجه در مقياس ريشتر است که می‌تواند ميليون‌ها کشته به دنبال داشته باشد.

 
دکتر عکاشه ۲۲ مرداد ۱۳۹۱ به تارنمای “شهرنوشت” گفت: “۱۸۰ سال پيش آخرين زلزله هفت ريشتری در تهران اتفاق افتاده است و بازگشت دوباره آن ۱۵۰ ساله است و اگر زلزله‌ای در تهران اتفاق بيفتد، پايتخت به مدت ده سال تعطيل می‌شود.”
 
وی که معتقد است زلزله‌های اخیر همه با هم مرتبط است و زلزله بزرگ تهران ۳۰ سال تاخیر دارد، افزود: “من ايمان دارم چنانچه زلزله‌ای با بزرگی هفت ريشتر در تهران اتفاق بیفتد چه در جنوب شهر و چه در شمال، کشته‌ها ميليونی خواهد بود.”
 
این متخصص زلزله‌شناسی و زمین‌شناسی گفت: “گسل ری و شمال تهران و گسل‌های اوشان فشم و گسل‌های زير ساختمان‌های تهران فعال هستند و در طول ۲۲۵ سالی که تهران پايتخت بوده و به اشتباه پايتخت شده انتظار زلزله وجود داشته است و ما بايد پايتخت را به جاهای ديگر منتقل کنيم.”
 
وی افزود: “من منتظر زلزله‌ای هفت ريشتری در تهران، قزوين، تالش، گلستان و خراسان رضوی هستم. اين برداشت شخصی نيست بلکه بر مبنای يکسری مطالعات تخصصی است.”
 
بر پايه بررسی آماری و زمين‌لرزه‌هايی که پيش از اين در ناحيه ری و تهران ثبت شده، به طور ميانگين هر ۱۵۸ سال، زمين‌لرزه‌ای ويرانگر در اين ناحيه رخ داده است.
 
آخرين زلزله مرگبار در تهران، ۱۷۲ سال پيش اتفاق افتاد. استان تهران در حال حاضر بيش از ۱۳ ميليون جمعيت دارد.
 
ايران از جمله کشورهای زلزله‌خيز جهان است. ۹۰ درصد خاک اين کشور، روی نوار زلزله واقع شده است. بر اساس تخمين کارشناسان، در صورت بروز زلزله در تهران، بين ۲۰ تا ۵۰ درصد بيمارستان‌های اين شهر به کلی تخريب خواهد شد. این در حالی است که بيمارستان‌های تهران به لحاظ فنی و سازه‌ای، ضريب ايمنی بالايی در برابر زلزله ندارند و مقاومت برخی از آن‌ها حتی در برابر زلزله شش ريشتری نيز اندک است.