ابراهیم رئیسی از سازمان قضائی نیروهای مسلح خواست، از قوه مجریه فاصله بگیرد و خود را با قوه قضائیه هماهنگ کند. محمد باقری، رئیس ستادکل نیروهای مسلح هم در واکنش به سخنان روحانی در یزد بر همین معنا تأکید کرده بود.

ابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضائیه (عکس: آرشیو)

به گزارش خبرگزاری‌های داخلی، ابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضائیه پنجشنبه ۲۳ آبان در همایش «فرصت‌های تحول در سازمان قضایی نیروهای مسلح» که در سالن همایش مرکز آموزش قوه قضائیه برگزار شد، اعلام کرد که سازمان قضائی نیروهای مسلح می‌بایست خود را با تحولات قوه قضائیه همسو کند.

سرلشکر محمد باقری رئیس ستادکل نیروهای مسلح، دوشنبه گذشته در واکنش به سخنان رئیس جمهوری اسلامی در یزد گفته بود:

«مبارزه با فساد در این ایام اخیر، هر چند به مذاق برخی‌ها خوش نیاید در پیش گرفته شده است.»

حسن روحانی، رئیس جمهوری اسلامی دوشنبه ۲۰ آبان در سخنانی پربازتاب در یزد از قوه قضائیه خواسته بود فقط به فسادهای میلیونی و میلیارد تومانی بسنده نکند، بلکه به فسادهای میلیارد دلاری هم رسیدگی کند. دعوا بر سر پرونده بابک زنجانی و دو میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار پول گم‌شده نفت و سود آن است. مجتبی ذوالنوری نماینده قم هم در واکنش به سخنان روحانی بیانیه‌ای در مجلس شورای اسلامی توزیع کرد و سخنان روحانی را «موهن و تفرقه‌انگیز» و همچنین در تقابل با رهبر جمهوری اسلامی جلوه داد. سه روز بعد از این تحولات ابراهیم رئیسی در همایش «فرصت‌های تحول در سازمان قضایی نیروهای مسلح» با گوشه‌چشمی به اختلافاتش با دولت روحانی درباره نحوه مبارزه با فساد گفت:

«هر پرونده‌ای که موضوع دغدغه مردم شود، باید مورد رسیدگی به صورت عادلانه، دقیق و سریع قرار بگیرد و اطلاع‌رسانی در خصوص آن انجام شود، در این رابطه نباید تحت تاثیر فضاسازی و جوسازی قرار گرفت و با صلابت، تصمیم اخذ و اجرا شود. باید جامعه احساس کند که عدالت اجرا و با فساد مبارزه می‌شود، این که برخی از اشخاص از این روند رضایت ندارند، مهم نیست.»

در تیر سال جاری کارگروهی برای بازنگری در مقررات نیروهای مسلح تشکیل شد. این کارگروه مجموعه قوانینی در هفت مجلد تدوین کرد و در اختیار سران نیروهای مسلح قرار داد. این قوانین تابع قوانینی که در بیرون از این سازمان وجود دارد نیست. در آن زمان خبرگزاری میزان وابسته به قوه قضائیه گزارش داده بود که در تدوین قوانین نیروهای مسلح به پیشگیری از وقوع جرم توجه ویژه‌ای شده است.

رئیسی در ادامه سخنانش در همایش «فرصت‌های تحول در سازمان قضایی نیروهای مسلح»  با اشاره به پرونده‌های قضایی در نیروهای مسلح گفت:

«رسیدگی به این پرونده‌ها باید دقیق باشد، نباید در این سازمان با توجه به وجود نیروهای کارآزموده و مجرب، شاهد پرونده‌های پیر باشیم.»

حسن روحانی، رئیس‌جمهوری اسلامی ۲۹ فروردین سال جاری در سخنانی در مراسم روز ارتش گفته بود ارتش هرگز وارد بازی‌های سیاسی نشده و در هیچ پرونده فساد اقتصادی نام فرماندهان ارتش نیست.

سپاه پاسداران این سخنان روحانی را به عنوان انتقاد از خود درک کرد و در پاسخ با صدور بیانیه‌ای، بدون آنکه از روحانی نام ببرد، او را به «اقدامات و اظهارات وحدت‌شکن و تفرقه انگیز و قدرناشناسی» متهم کرد. سپاه در این بیانیه به سخنان خمینی استناد کرده بود که گفته بود «اگر سپاه نبود، کشور هم نبود.»

روز گذشته در رسانه‌های نزدیک به سپاه و در شبکه‌های اجتماعی تحت شعار «اگر سپاه نبود، کشور هم نبود» خبر هدایت رسول دانیال‌زاده توسط نیروهای اطلاعات سپاه از آلمان به امارات و بازداشت و انتقال او به ایران بازتاب یافت. دانیال‌زاده از نزدیکان حسین فریدون، برادر روحانی است که دوران محکومیت خود را در زندان اوین می‌گذراند.

بیشتر بخوانید: