جنازه حسن حیدری، شاعر عرب اهوازی که «مرگ مشکوک» او به تظاهرات در منطقه کوت عبدالله اهواز منجر شده بود، بامداد دوشنبه ۲۰ آبان در محاصره نیروهای امنیتی به خاک سپرده شد. در پی خاکسپاری، جمع وسیعی در مراسم ختم او شرکت کردند. برخی خبرگزاری‌های جمهوری اسلامی خبر و تصویر این تشییع جنازه را منتشر کرده‌اند.

اهواز، دوشنبه ۲۰ آبان، ختم حسن حیدری ــ عکس: ایرنا

شهروندان معترض در محله شکاره ۳ در منطقه کوت عبدالله اهواز یکشنبه شب ۱۹ آبان در پی مرگ حسن حیدری در بیمارستان شفا اهواز به خیابان‌ها آمدند.

این شاعر منتقد ۲۹ ساله مرداد گذشته بازداشت و ماه بعد به قید وثیقه آزاد شده بود.

گزارش‌های تأیید نشده مرگ او را مشکوک خوانده‌اند و مدعی شده‌اند که حیدری در پی بدحالی شدید به بیمارستان منتقل شد و ساعاتی بعد بر اثر تشنج شدید و خونریزی درگذشت. معترضان گفته‌اند علت جان باختن او در بیمارستان شفا اهواز «زهر» بوده است.

کلیپ هایی از مراسم ختم او منتشر شده است.

خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی (ایرنا) نوشته است که مرگ او بر اثر عارضه مغزی بود. یه گزارش ایرنا، تشییع جنازه او با شرکت جمع وسیعی برگزار شده و «خبر فوت این شاعر منتقد واکنش‌های زیادی در فضای مجازی به همراه داشت و جمع کثیری در مراسم ختم این شاعر در منطقه شکاره در شهر کوت عبدالله شرکت کردند.»

با این وجود برخی کانال‌های تلگرامی نزدیک به فعالان عرب نوشته اند که مراسم تدفین حیدری بامداد دوشنبه در سکوت، تنها با حضور خانواده‌اش و بدون حضور مردم برگزار شد (عکس زیر).

عکس منتسب به تدفین حسن حیدری

خبرگزاری فارس هم در ارتباط با اعتراضات یکشنبه شب در اهواز به نقل از رضا نجفی‌مهر، مدیرکل امنیتی و انتظامی استانداری خوزستان وجود اعتراض و تظاهرات را رد کرد. او انتشار خبر تظاهرات را جوسازی و «سوء استفاده برخی رسانه‌ها» خواند و نوشت: «از آنجایی که وی یکی از شاعران معروف اهواز بود طرفداران وی برای عرض تسلیت در منطقه تجمع کردند».

مدیر امنیتی استانداری افزود: «طبق اخباری که به دست ما رسیده حسن حیدری بر اثر سکته فوت شده است و از آنجایی که یکی از شاعران معروف اهواز بود طرفداران وی برای عرض تسلیت در منطقه تجمع کردند. دوستان وی برای شرکت در مراسم فوت وی حاضر شده بودند ولی برخی از رسانه‌های خارج نشین از روی ناآگاهی از آیین‌های عرب‌های خوزستان این موضوع را امنیتی جلوه دادند.»

یوسف السرخی، یک فعال عرب ساکن هلند در گفت‌و‌گو با «زمانه» اعتراض‌های یکشنبه شب را تأیید کرده بود. این فعال عرب دلیل موج اعتراضی رخ‌داده را تکرار مرگ مشکوک شاعران مشهور در منطقه کوت عبدالله دانست.

یوسف السرخی به زمانه گفت:

«حدود پنج سال پیش یک شاعر دیگر از مناطق جنوبی کوت عبدالله به نام ستار صیاحی (ابو سرور) به طرز مشکوکی درگذشت. مرگ او نیز به اعتراض‌های مشابه انجامید اما این اعتراض‌ها آن زمان بازتاب خبری نیافت. مرگ حسن حیدری ذهن‌ها را به سمت آن زمان برد که انگار یک سناریو در حال تکرار شدن است. هر دو شاعر معروف بودند. این شاعرها در مراسم مردمی مثل جشن و عروسی و … شرکت می‌کنند و اشعاری هویت‌طلبانه و در انتقاد از حکومت می‌خوانند. مردم آنها را به این مراسم دعوت می‌کنند. وقتی تصور می‌شود چنین شاعرانی به هر دلیلی کشته شده‌اند، مردم فکر می‌کنند جمهوری اسلامی صدای آنها را از آنها گرفته است و عکس‌العمل شدید نشان می‌دهند».


در همین زمینه: