ترکیه اعلام کرد که از هفته آینده اعضای بازداشت شده داعش را که دارای تابعیت کشورهای دیگر هستند به کشورهایشان مسترد می‌کند. دست‌کم پنج هزار داعشی زندانی تابعیت کشورهای اروپایی را دارند.

سلیمان سویلو، وزیر کشور ترکیه

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، سلیمان سویلو وزیر کشور ترکیه جمعه ۸ نوامبر/ ۱۷ آبان اعلام کرد که این کشور از دوشنبه هفته آینده استرداد داعشی‌های زندانی به کشورهایشان را آغاز می‌کند.

آلمان، استرالیا، بلژیک، کانادا، هلند، فرانسه و سوییس در سال ۲۰۱۵ قوانینی را تصویب کردند که به موجب آن امکان سلب تابعیت از آن دسته از اتباع کشورهایشان که به داعش ملحق شده‌اند، وجود دارد. تنها ۱۹۰۰ داعشی که در زندان‌های شمال سوریه به سر می‌بردند و اکنون در اختیار ترکیه قرار دارند از تابعیت فرانسه برخوردارند. تعداد داعشی‌های زندانی با تابعیت کشورهای اروپایی پنج هزار نفر تخمین زده می‌شود.

سویلو پیش از این گفته بود ترکیه  یه هیچوجه قصد ندارد «هتل» برای داعشی‌های زندانی با تابعیت اروپایی باشد.

تا پیش از آغاز تهاجم نظامی ترکیه به مناطق کردنشین شمال و شرق سوریه که ۹ اکتبر سال جاری با رمز «چشمه صلح» و با هدف ایجاد یک منطقه حائل در عمق ۳۲ کیلومتری خاک سوریه با چراغ سبز آمریکا و با توافق با دولت روسیه آغاز شد، نیروهای سوریه دموکراتیک حفاظت از داعشی‌های زندانی را به عهده داشتند. وزیر کشور ترکیه نیروهای کرد را متهم کرد که عامدانه برخی از داعشی‌ها را از زندان آزاد کرده بودند. سلیمان سویلو ادعا کرد که نیروهای نظامی ترکیه ۲۸۷ داعشی را که از زندان فرار کرده بودند مجددا بازداشت کرده است.

سومین گشت‌زنی مشترک ترکیه و روسیه

در همان حال وزارت دفاع ترکیه اعلام کرد نیروهای نظامی این کشور و روسیه جمعه ۸ نوامبر/ ۱۷ آبان بر اساس توافق‌نامه بین دو کشور سومین گشت‌زنی مشترک خود در منطقه حائل در فاصله بین شهرهای قمیشلی و دیرک در شمال سوریه آغاز کردند. هدف از برگزاری این گشت‌زنی‌های مشترک اطمینان یافتن از عقب‌نشینی یگان‌های مدافع خلق از منطقه حائل است.

رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه سه‌شنبه ۵ نوامبر/۱۴ آبان در سخنانی در پارلمان ترکیه ادعا کرد نیروهای یگان‌های مدافع خلق هنوز در شرق راس‌العین حضور دارند و از مرزهای غربی سوریه نیز خارج نشده‌اند. ژنرال مظلوم کوبانی، فرمانده نیروهای سوریه دموکراتیک اما در گفت‌وگو با روداو این اتهام را رد کرد:

«در حال حاضر نیروهای سوریه دموکراتیک پشت خط حائل در ۳۲ کیلومتری مرز مستقرند. ما با روسیه توافق کردیم که ملت کرد نباید بی‌دفاع بمانند (…) من می‌توانم بگویم که یگان‌های مدافع خلق در منطقه [حائل] حضور ندارند. آن‌ها البته عقب‌نشینی نکرده‌اند به این دلیل ساده که بعد از عملیات عفرین اصولاً در این منطقه حضور نداشتند. نیروهای دیگری در آنجا هستند و کار خودشان را می‌کنند.»

ژنرال مظلوم کوبانی در ادامه مصاحبه‌ با روداو گفت هدف نیروهای ترکیه تسلط بر شهر استراتژیک تل تمر در استان حسنکه سوریه است. در این شهر کردها، عرب‌ها و مسیحیان در کنار هم زندگی می‌کنند.

تل تمر خارج از محدوده منطقه حائل قرار دارد و شامل توافق آنکارا با واشنگتن و مسکو نمی‌شود.

بیشتر بخوانید: