احمد میدری، معاون رفاه اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با انتقاد از اظهارات فرماندار تهران مبنی بر جمعآوری کودکان کار برای «زیباسازی چهره شهر» گفت چنین رویکردی باعث میشود این کودکان به شکلهای بدتر تامین معیشت مشغول شوند.
به گزارش خبرگزاری کار (ایلنا) احمد میدری، معاون رفاه اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در واکنش به اظهارات اخیر فرماندار تهران درباره جمعآوری کودکان کار مبنی بر اینکه «ما به دنبال آن هستیم که چهره شهر را از وضعیت نازیبایی خارج کنیم»، گفت: «کودک کار معلول شرایط گوناگون از جمله شرایط خانوادهها و شرایط کلان کشور است و اگر جمعآوری کودکان کار به منزله آن باشد که ما کودکان را از مقابل چشمانمان دور کنیم، فقط مسئله را پیچیدهتر کردهایم و این کودکان به شکلهای بدتر تامین معیشت مشغول میشوند.»
اشاره او به گزارشهای منتشر شده اخیر درباره استثمار جسمی و جنسی کودکان از جمله در صنعت زباله و کارگاههای زیرزمینیست.
میدری با اشاره به کودکان ایرانی و کودکان مهاجر گفت:
«مسئله مهم در ارتباط با کودکان کار این است که نباید در این سن به کار مشغول شوند. حقوق انسانی کودکان کار است که حکم میکند در این سن به تحصیل بپردازند. عوامل مختلفی باعث میشود که کودکان به کار مشغول شوند. نخست اینکه سیاستهای مهاجرتی کشور نادرست است و این سیاستها نیاز به اصلاحات دارد و این اصلاحات باید مطابق با واقعیتها انجام شود. وجود کودکان کار ایرانی هم نشاندهنده این است که ما نتوانستیم قوانین کشور را به درستی انجام دهیم. تعهدات ایران از سالها پیش کار کودکان را منع کرده است.»
معاون رفاه اجتماعی وزارت کار «ساماندهی» کودکان کار را مستلزم حمایت اجتماعی برای کودکان و توانمندسازی خانوادهها و همچنین تقسیم کار میان نیروی انتظامی، وزارت کشور و سازمان بهزیستی دانست.
فعالان حقوق کودکان بارها به سیاستهای اجرا شده برای «ساماندهی» و «جمعآوری» کودکان کار و تحقیر و آزار کودکان در این فرآیند اعتراض کردهاند. با اینوجود بسیاری از مقامات مسئول همچنان با «مافیا» خواندن کودکان کار و خصوصا کودکان مهاجر، با این کودکان مانند مجرم رفتار میکنند.
عیسی فرهادی، فرماندار تهران سهشنبه ۲۳ مهر با لحنی مهاجرستیز از برخورد قهری با کودکان کار و طرحهای ضربتی «جمعآوری» آنها دفاع کرده و گفته بود:
«تاکنون ۸۰۰ کودک کار و خیابانی از سطح شهر تهران جمعاوری شده است که بیش از ۷۵ درصد آنها اتباع خارجی افغانستانی و پاکستانی بودند که در قالب گروهها و باندهای مختلف در سطح شهر فعالیت میکردند و اقدام آنها زیبنده پایتخت ایران نبود. اتباعی که مجوز نداشنتد به خارج از کشور هدایت شدند و در این خصوص با سختگیری خاصی اقدام خواهیم کرد و ما به دنبال آن هستیم که چهره شهر را از وضعیت نازیبایی خارج کنیم.»
مدیرکل امور اجتماعی استانداری تهران نیز پیشتر اعلام کرد جمعآوری کودکان کار بهدستور وزیر کشور تا زمان کاهش ۵ درصدی جمعیت کودکان خیابانی و تا سال ۱۴۰۰ ادامه خواهد داشت.
در همین زمینه:
سلام.معلولام مزمن روانی را دریابید…
لینک حمایت کمپین در خبرگزرای فارس:
***
فوآد شعبانی / 24 October 2019