ارتش ترکیه با وجود مخالفت‌های جهانی چهارشنبه ۹ اکتبر عملیات نظامی موسوم به «چشمه صلح» را با هدف عقب راندن نیروهای سوریه دموکراتیک (ق س د) از مناطق مرزی آغاز کرد. در جنگی که ترکیه برای ایجاد یک «منطقه امن» آغاز کرده است، تا‌کنون بیش از ۲۰۰ غیرنظامی کشته و حدود ۳۰۰ هزار تن آواره شده‌اند. با افزایش انتقادها از این حمله، ترکیه پنج‌شنبه گذشته پیشنهاد ایالات متحده برای توقف عملیات نظامی به مدت پنج روز را پذیرفت. شرط آنکارا برای توقف کامل حمله به شمال و شرق سوریه، عقب‌نشینی کامل نیروهای سوریه دموکراتیک از «منطقه امن» است. با وجود اعلام آتش‌بس موقت، موارد متعدد نقض آتش‌بس و کشته شدن غیرنظامیان گزارش شده است.

امروز توافق ۱۲۰ ساعته ترکیه و ایالات متحده به پایان می‌رسد. رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهوری ترکیه با ولادیمیر پوتین، همتای روس خود دیداری تعیین‌کننده برای پس از پایان این توافق داشت. دو طرف اعلام کرده اند که نیروهای کرد سوریه تا فاصله ۳۰ کیلومتری از مرز ترکیه خارج خواهند شد و آنکارا و مسکو گشت نظامی مشترک به راه خواهند انداخت.

آیا ترکیه به هدف خود که خروج نیروهای سوریه دموکراتیک از به اصطلاح «منطقه امن» است، می‌رسد؟ آیا احتمال وقوع درگیری‌های نظامی وسیع‌تر وجود دارد؟ و سرنوشت آینده سیاسی کردها و همکاری آنها با ایالات متحده چه خواهد بود؟

برای پاسخ به این پرسش‌ها با عمار گلی، روزنامه‌نگار و عضو هیأت تحریریه پایگاه خبری‌ـ‌تحلیلی روژ گفت‌و‌گو کردیم. این گفت‌و‌گو پیش از انتشار خبر دیدار پوتین و اردوغان انجام شد.


در همین زمینه: