مارک اسپر، وزیر دفاع آمریکا احتمال استقرار حدود ۲۰۰ نفر از نیروهای نظامی آمریکا در نزدیکی چاه‌های نفت شرق سوریه را تأیید کرد اما در همان حال یادآوری کرد که هنوز وزارت دفاع آمریکا درباره این موضوع به تصمیم قطعی نرسیده است. ظاهراً آمریکا قصد دارد برای جلوگیری از دسترسی بشار اسد به منابع نفتی، ائتلاف تازه‌ای با نیروهای سوریه دموکراتیک تشکیل دهد.

مارک اسپر، وزیر دفاع آمریکا در کابل، پایتخت افغانستان

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس دوشنبه ۲۱ اکتبر/ ۲۹ مهر مارک اسپر، وزیر دفاع آمریکا در یک نشست خبری در کابل از همکاری گروهی از نظامیان آمریکایی با نیروهای سوریه دموکراتیک برای حفظ میدان‌های نفتی شرق سوریه و برای اطمینان پیدا کردن از این موضوع که این میدان‌های نفتی به دست داعش نیفتد خبر داد.

اسپر گفت نیروهای ارتش آمریکا از کوبانی عقب‌نشینی کرده‌اند و در همان حال آمریکا به گشت‌زنی‌های هوایی خود برای نظارت بر آتش‌بس در شمال و شرق سوریه ادامه می‌دهد.

اسپر احتمال داد که نیروهای نظامی آمریکا بعد از عقب‌نشینی از سوریه و استقرار در عراق، برای مبارزه با داعش در قالب مأموریت‌هایی به سوریه اعزام شوند.

لیندسی گراهام، سناتور جمهوری‌خواه و از مخالفان عقب‌نشینی سربازان آمریکایی از سوریه، شامگاه گذشته در گفت‌وگو با فاکس‌نیوز نظرش را تغییر داد و اعلام کرد که از راهبرد ترامپ در سوریه حمایت می‌کند. گراهام گفت:

«طرز فکر رئیس جمهوری درباره نفت مرا تحت تأثیر قرار داد.»

گراهام در ادامه سخنانش در مصاحبه با فاکس‌نیوز گفت:

«[با استقرار بخشی از نیروهای آمریکا در میدان‌های نفتی شرق سوریه] نه تنها از اینکه میدان‌های نفتی به دست ایرانی‌ها بیفتد جلوگیری می‌کنیم، بلک گمان می‌کنم در حال ایجاد شراکت تازه‌ای با نیروهای دموکراتیک سوریه هستیم تا میدان‌های نفتی را مدرن کنیم و اطمینان یابیم که درآمد این میدان‌ها به ایرانی‌ها و به اسد نمی‌رسد.»

گراهام گفت علاوه بر این با تسلط بر میدان‌های شرق سوریه هزینه‌های حضور محدود نظامی آمریکا در این کشور را می‌توان تأمین کرد.

تا پیش از آغاز جنگ داخلی سوریه، دولت این کشور بیش از ۲۵ درصد از درآمد مورد نیاز خود را از میدان‌های نفتی شرق و شمال شرق در حاشیه فرات تأمین می‌کرد.

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، شامگاه گذشته با انتشار پیامی در توییتر اعلام کرد:

«آتش‌بس به خوبی برقرار است. نیروهای آمریکایی در مناطق درگیری یا آتش‌بس حضور ندارند. ما نفت را هم تضمین کردیم.»

مارک اسپر، وزیر دفاع آمریکا در ادامه نشست خبری خود در کابل گفت با مقامات وزارت دفاع عراق به توافق رسیده‌ است که هزار نفر از نیروهای نظامی آمریکا بعد از عقب‌نشینی از سوریه در غرب این کشور مستقر شوند. به گفته اسپر این نیروها دو مأموریت مشخص دارند: کمک به دفاع از عراق و انجام عملیات علیه داعش. در حال حاضر بر اساس معاهده نظامی بین واشنگتن و بغداد، پنج هزار سرباز آمریکایی در عراق مستقرند.

وزیر دفاع آمریکا اعلام کرد که در هفته‌های آینده استقرار هزار نیروهای آمریکایی در عراق و چشم‌انداز ائتلاف علیه داعش را با کشورهای عضو ناتو به بحث می‌گذارد.

ملک عبدالله پادشاه اردن روز گذشته در گفت‌وگو با نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا که به این کشور سفر کرده بود خواهان حفظ تمامیت ارضی سوریه و بازگشت امن پناهجویان سوری به کشورشان شد.

بیشتر بخوانید: