يک روزنامه روسی نوشت ايران به دليل واهمه از حمله نظامی به تأسيسات اتمیاش به تقويت روابط خود با طالبان دست میزند.
به گزارش خبرگزاری ريانووستی، روزنامه نزاويسيمايا گازتا، (ایندیپندنت روسی) امروز پنجشنبه دوم اوت (۱۲ مردادماه) اين خبر را به نقل از “منابع افغانستانی و غربی” منتشر کرده و افزوده است جمهوری اسلامی ايران و طالبان در حال تدارک اقدامی تلافیجويانه در صورت حمله نظامی اسرائيل يا آمريکا به تأسيسات اتمی ايران هستند.
بنا به اين گزارش، به همين خاطر ايران بر روی خروج هر چه سريعتر آمريکا از افغانستان حساب باز کرده است. اين خروج برای سال ۲۰۱۴ ميلادی برنامهريزی شده است.
روزنامه روسی میافزايد در پايان ماه مه تهران به طالبان اجازه گشايش نمايندگی خود در زاهدان، مرکز استان سيستان و بلوچستان در ايران را داده است.
با وجود اختلافات مذهبی و ايدئولوژيکی، جمهوری اسلامی ايران و طالبان قصد ايجاد اتحادی عليه دشمن مشترک، ايالات متحده را دارند.
به نوشته روزنامه روسی نزاويسيمايا گازتا در آغاز ماه ژوئيه سپاه پاسداران با طالبان در مورد تحويل موشکهای زمين به هوا به اين گروه تندرو مذاکره کرده است
در ادامه اين گزارش آمده است که در آغاز ماه ژوئيه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ايران با طالبان در مورد تحويل موشکهای زمين به هوا به اين گروه تندرو مذاکره کرده است.
با اين حال منابع غربی گفتهاند اطلاعاتی در دست نيست که ايران اين موشکها را به طالبان تحويل داده است يا خير.
در سال ۱۹۸۶ مجاهدين افغانستان توسط ايالات متحده به موشکهای استينگر مجهز شدند و در سال ۲۰۰۷ منابع نظامی آمريکايی و بريتانيايی گزارش دادند طالبان از چين موشکهای ضدهوايی HN-5 دريافت کردهاند.
سايت ويکیليکس نيز مواردی را افشا کرده است که در آنها طالبان از موشکهای ضدهوايی HN-5 استفاده کردهاند.
با موشکهای زمين به هوايی که مورد مذاکره سپاه پاسداران و طالبان بوده است میتوان هواپيماها، هلیکوپترها و هواپيماهای بدون سرنشين که در ارتفاع پايين پرواز میکنند را مورد هدف قرار داد.
همچنين گفته شده است که نيروهای سپاه پاسداران جمهوری اسلامی ايران چگونگی استفاده از اين موشک را به طالبان آموزش دادهاند.
اين گزارشها در حالی منتشر میشود که آمريکا تحريمهای خود عليه ايران را در چند روز اخير تشديد کرده است.
کاخ سفيد دو روز پيش اعلام کرد آمريکا تحريمهای تازهای برای هدف قرار دادن بخش نفت و انرژی ايران و بانکهای مرتبط با آن برقرار کرد.
دو بانک چينی و عراقی که به ايران برای دور زدن تحريمها ياری رساندهاند نيز از سوی آمريکا تحريم شدند.
باراک اوباما، رئيسجمهور آمريکا در بيانيهای اعلام کرد تحريمهای جديد، اراده ايالات متحده را برای پايبندی به تعهدات بينالمللی نشان میدهد.
روز گذشته نيز کنگره آمريکا تحريمهای ديگری عليه ايران تصويب کرد که بانکها، شرکتهای بيمه و کشتيرانی را که به تهران در فروش نفت کمک میکنند، هدف قرار میدهد.
تحريمهای جديد مورد توافق نمايندگان ارشد هر دو حزب جمهوریخواه و دموکرات بود و عرصه را بر ايران از هميشه تنگتر میکند.
از سوی ديگر اسرائيل نيز همچنان به شدت نگران برنامه هستهای ايران است و آن را تهديدی عليه موجوديت خود میداند.
برخی مقامات اسرائيلی در ماههای اخير حمله نظامی به ايران را بهعنوان گزينهای در نظر گرفته شده عنوان کردهاند.
ايالات متحده آمريکا، اتحاديه اروپا و ديگر کشورهای غربی تلاش میکنند ايران را از فعاليتهای هستهای خود بازدارند. ايران اما میگويد که برنامه هستهای آن اهدافی صلحآميز دارد.
بابا اونهم که توی ایرانه همان طالبان ایرانی است و این دو از همان اول بنا باهم دستشان در یک کاسه ابگوشت بوده است. برای همین بود که مردم شعار میدادند: “مرگ بر طالبان هم کابل و هم تهران” . متاسفانه این امریکا و اروپا بودند که مثل کبک سر ها یشان را زیر برف کردند و گفتند ” انشالله که این یکی طالبان نیست” و به کتمان و حاشای سیاسی ادامه دادند. حالا کار به جایی رسیده که مجبور شدند قبول کنند که انچه را 33 سال پیش بر مردم ایران تحمیل کردند همان طالبان ایرانی است.
کاربر مهمان / 02 August 2012
همکاري حکومت طالباني ايران سالهاست ادامه داشته. فکر ميکنيد طالبان افغانستان بمب کنار جاده اي از کجا مياورد….
کاربر مهمان / 03 August 2012
حمله به ایران یک جک خنده دار است.مگر با ارتش یک مملکت جنگیدن بچه بازیه!؟ اونهم کشوری به مانند ایران که یکی از طولانی ترین جنگهای تاریخ معاصر را پشت سر گذاشته کاری به شدت احمقانه و ساده لوحانه است.ایران در یک جنگ تماما نابرابر در مقابل عراق ایستاد که دنیا پشتش بود.بنده درسته که از حکومت فعلی به شدت ناراضیم ولی به هنگام هر حمله ای سریعا خودم را به پایگاههای نظامی برای داوطلب شدن معرفی میکنم.میلیونها نفر به مانند من در این سرزمین هستند.این رو مطمئن باشید.
ذبیح / 06 August 2012