نماینده محلات در مجلس روز شنبه ۲۷ مهر ماه گفته است طرح شفافیت هزینهکردهای انتخاباتی کاندیداها از سوی هیأت رئیسه مجلس نگه داشته شده.
به گزارش خبرگزاری دولتی کار ایران (ایلنا)، علیرضا سلیمی در این باره گفته است پس از ایراداتی که شورای نگهبان به این طرح گرفته، هیأت رئیسه مجلس تصمیمگیری در مورد آن را از دستور کار خارج کرده است.
به گفته این نماینده مجلس، باید ابزاری فراهم شود تا اگر هزینه ستاد انتخاباتی کاندیدایی شفاف نبود، شورای نگهبان بتواند از فرستاده شدن اعتبارنامه او به مجلس جلوگیری کند.
سلیمی همچنین به هزینهکرد حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری پرداخته و گفته است:
«آقای روحانی رئیسجمهور بود، از کجا آورد این همه در کشور هزینه کرد؟ چه اشکالی دارد که مشخص شود؟ آقای روحانی در هر شهری و در هر کوی و برزنی ستاد داشت، پولش را از کجا آورد؟ چه کسی به او پول داده است؟»
راهکار سلیمی در مورد شفافیت مالی کاندیداها این است که «باید از آن بزرگها شروع شود، کوچکها هم میشود حل کرد.»
او معتقد است شورای نگهبان باید به این مساله ورود کند:
«دلیل مخالفت حسن روحانی و وابستگانش با ورود شورای نگهبان به این موضوع این است که آقای رئیسجمهور میداند اگر شورای نگهبان به این موارد ورود پیدا کند، خیلی از کسانی که وابسته به دولت هستند دستشان رو میشود. به همین خاطر به شورای نگهبان گیر میدهد که این شورا ورود پیدا نکند.»
محمد محمودی شاهنشین، عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس در بهمن ماه سال گذشته خبر از تقدیم لایحه جامع انتخابات با هدف شفافیت مالی کاندیداها از سوی دولت به مجلس را داده بود و وعده داده بود که این لایحه تا اردیبهشت امسال تعیین تکلیف شود. پس از گذشت ماهها، این لایحه همچنان به تصویب مجلس نرسیده است.
حسینعلی امیری، معاون پارلمانی رئیس جمهوری شهریور ماه امسال در یادداشتی که در روزنامه سازندگی منتشر شد بعنوان نماینده دولت از مجلس خواسته بود تا این لایحه را در دستور کار قرار دهند.
پیش از این محمد سلیمانی، نماینده دوره نهم مجلس با اشاره به طرح استانی شدن انتخابات مجلس گفته بود
یکی از مضرات این طرح، فساد مالی است. نامزد داوطلب ناچار است برای تامین هزینههای انتخاباتی خود حمایت سرمایهدارن، کارتلها و قاچاقیان را کسب کند تا هزینههای میلیاردی خود را برای انتخابات را تامین کند.
عبدالرضا رحمانی فضلی پیشتر در مورد عدم شفافیت مالی در انتخابات گفته بود سالانه ۱۰هزار میلیارد تومان گردش مالی در حوزه مواد مخدر وجود دارد که بخشی از این پول توسط قاچاقچیان وارد انتخابات میشود.
مصطفی رضا حسینی قطبآبادی، نماینده ادوار مجلس هم روز هشتم تیر ماه امسال گفت شرایط انتخابات در ایران به گونهایست که گاهی مشاهده میشود یک نامزد در یک شهرستان کوچک که رای بسیار پایینی دارد، بالغ بر میلیاردها تومان هزینه تبلیغات میکند.
به گفته حسینی قطبآبادی، مجلس در سال گذشته مصوبههایی در رابطه با برخورد با تخلفهای انتخاباتی داشته است که اگر با جدیت دنبال و اجرایی شوند، جلوی فسادهای انتخاباتی گرفته میشود.
- در همین زمینه