کنگره آمريکا تحريم‌های ديگری عليه ايران تصويب کرد که بانک‌ها، شرکت‌های بيمه و کشتيرانی را که به تهران در فروش نفت کمک می‌کنند، هدف قرار می‌دهد.

به گزارش رويترز، اين لايحه که روز چهارشنبه، يکم اوت (۱۱ مرداد) به تصويب رسيد، مورد توافق نمايندگان ارشد هر دو حزب جمهوری‌خواه و دموکرات‌ بود و عرصه را بر ايران از هميشه تنگ‌تر می‌کند.

اکنون نيز باراک اوباما، رئيس جمهوری ايالات متحده آمريکا بايد آن را امضا کند تا تبديل به قانون شود.

ايالات متحده آمريکا، اتحاديه اروپا و ديگر کشورهای غربی تلاش می‌کنند ايران را از فعاليت‌های هسته‌ای خود بازدارند. ايران اما می‌گويد که برنامه هسته‌ای آن اهدافی صلح‌آميز دارد.

نمايندگان ارشد دو حزب جمهوری‌خواه و دموکرات‌ آمريکا می‌گويند برای برداشتن گام‌های بعدی نيز آماده هستند

سناتور تيم جانسون، رئيس کميته امور بانکی مجلس سنا، گفت: “ما گام مهم ديگری برای مسدود کردن راه‌های باقی‌مانده برای ايران برمی‌داريم که نتواند از تحريم‌ها به شيوه‌های غيرمجاز فرار کند.”
سنای آمريکا به اتفاق آرا اين لايحه را تصويب کرد در حالی که در مجلس نمايندگان آمريکا ۴۲۱ تن رأی موافق و شش تن نيز رأی مخالف به آن دادند.

نمايندگان ارشد هر دو حزب می‌گويند که آن‌ها برای برداشتن گام‌های بعدی نيز آماده هستند.

هوارد برمان، نماينده بلندپايه دموکرات‌ها در کميته امور خارجی گفت: “اگر ايران به برنامه تسليحات هسته‌ای خود به‌طور کامل پايان ندهد، ما می‌توانيم کارهای بيشتری انجام دهيم.”

اين لايحه مورد پشتيبانی کميته روابط عمومی آمريکا و اسرائيل (آيپک) نيز قرار گرفته ‌است که لابی قدرتمند طرفدار اسرائيل محسوب می‌شود.

آيپک اعلام کرد، اين اقدام در کنار تحريم‌های موجود ايالات متحده قوی‌ترين مجموعه تحريم‌هايی است که هر کشوری را در جهان در دوران صلح منزوی خواهد کرد.

روز سه‌شنبه نيز باراک اوباما اعلام کرد آمريکا تحريم‌هايی عليه بانک‌های خارجی که به ايران در فروش نفت کمک می‌کنند، اعمال خواهد کرد. دراين‌باره به‌ويژه به بانک چينی کانلان و يک بانک عراقی اشاره شده ‌است.

اين تحريم‌ها در پی آن تصويب شد که ميت رامنی، نامزد جمهوری‌خواهان در انتخابات رياست جمهوری پيش روی آمريکا سياست‌های کاخ سفيد را درباره تحريم‌ها مورد انتقاد قرار داد و آن را به اندازه کافی نيرومند ندانست.