حجت الله میرزایی، رئیس کمیته سیاسی فراکسیون امید مجلس هشدار داد که نباید «به طور قطره‌چکانی اطلاعاتی از روح الله زم گرفته و در راستای تخریب یک فرد یا جریان سیاسی از آن استفاده» شود. پیش از این حسن عباسی، وزیر اطلاعات را به حمایت از آمدنیوز متهم کرده بود. سپاه جزئیاتی از بازداشت روح‌الله زم را منتشر کرد. بر این اساس ادمین آمدنیوز دو سال بود که در «تور اطلاعاتی» سپاه قرار داشت.

حسین طائب رئیس سازمان اطلاعات سپاه در کنار محمود علوی وزیر اطلاعات دولت حسن روحانی

سردار محمد تولایی، مسئول اشراف دفتر فرماندهی کل سپاه سه‌شنبه ۲۳ مهر در مصاحبه با برنامه «بدون خط‌خوردگی» رادیو گفت‌وگو ادعا کرد که از دو سال پیش تاکنون،  روح الله زم ادمین کانال آمدنیوز در تور اطلاعاتی سپاه پاسداران قرار داشت.  به گفته تولایی اطلاعات سپاه «نهایتاً با همکاری سرویس‌های اطلاعاتی دیگر» موفق به بازداشت او شد.

روابط عمومی کل سپاه پاسداران در اطلاعیه‌ای که دوشنبه ۲۲ مهر منتشر کرد اعلام کرد نیروهای اطلاعاتی سپاه پاسداران با «به‌کارگیری روش‌های نوین اطلاعاتی و شگرد‌های ابتکاری، سرویس‌های بیگانه را مدیریت و فریب دادند» و  روح‌الله زم را «به داخل کشور هدایت» و بازداشت کردند. چند ساعت بعد تصاویری از روح‌الله زم با چشم‌بند منتشر شد و سپس او مقابل دوریین قرار گرفت و در شبکه خبر به خاطر فعالیت‌هایش عذرخواهی کرد.

برخی از روزنامه‌نگاران ایرانی در شبکه‌های اجتماعی این احتمال را مطرح کرده‌اند که اطلاعات سپاه، روح‌الله زم را با ترفندهایی به امارات متحده عربی کشانده‌ و همزمان با سفر محرمانه طحنون بن زائد مشاور امنیت ملی امارات به تهران او را ربوده‌ است.

یک مقام اطلاعات سپاه که نام او افشا نشده، سه‌شنبه ۲۳ مهر در پوشش بیان جزئیات عملیات ربایش روح‌الله زم به رسانه‌های داخلی گفت:

«مهم‌ترین ویژگی این عملیات، معماری دقیق و چند لایه اطلاعاتی است که طی آن و با استفاده از روش‌های نرم اطلاعاتی، سوژه مورد نظر از مجموعه سپرهای حفاظتی که از سوی سرویس‌های جاسوسی بیگانه برای او فراهم شده بود جدا و وارد تور سازمان اطلاعات سپاه شد.»

این مقام اطلاعات سپاه اعلام کرد که ممکن است با بازداشت روح‌الله زم، شبکه‌ای که آمدنیوز را با اطلاعات تغذیه می‌کرد نیز افشا شود.

نگرانی‌ها از به کارگیری شیوه‌های آشنا

 علی مطهری، نماینده مجلس شورای اسلامی، همزمان با این تحولات در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس تلویحاً نسبت به شکنجه روح‌الله زم هشدار داد. مطهری با اشاره به پرونده مازیار ابراهیمی گفت:

«اگر بنا است اعترافاتی از روح‌الله زم بگیرند باید با روش درست انجام شده و آن قضیه دیگر تکرار نشود.»

وزارت اطلاعات اعلام کرد که مازیار ابراهیمی و سایر بازداشت‌شدگان در پرونده ترور دانشمندان هسته‌ای که تعداد آن‌ها در مجموع به ۵۳ نفر می‌رسد بی‌گناه بودند و چهار میلیارد تومان غرامت نیز به آنان پرداخت شده است. حسن روحانی، رئیس جمهوری اسلامی، روز گذشته در یک نشست خبری با اشاره به این پرونده گفت وزارت اطلاعات اشتباهی را که در دولت قبلی اتفاق افتاده به عهده گرفته است.

عضو فراکسیون امید اما به این نکته هم اشاره کرد که «قطعاً باید مشخص شود منابع خبری «زم» چه کسانی و احیاناً چه نهادهایی بودند:

 اخباری که سرشبکه آمدنیوز منتشر می‌کرد نشان می‌داد که از درون نظام اطلاع دارد و این اخبار از درون نهادهای حکومت به آنجا ارسال می‌شود. بنابراین با معرفی منابع اخبار زم، بسیاری از مسائل روشن می‌شود.»

حجت الله میرزایی، رئیس کمیته سیاسی فراکسیون امید مجلس گفت که نباید «به طور قطره‌چکانی اطلاعاتی از روح الله زم گرفته و در راستای تخریب یک فرد یا جریان سیاسی از آن استفاده» شود.

برخی از نمایندگان جبهه پایداری ادعا کرده بودند که وزارت اطلاعات در ایام انتخابات در خفا از آمدنیوز حمایت می‌کند. حسن عباسی در یکی از سخنرانی‌های خود در دی سال گذشته در قرچک ورامین محمود علوی، وزیر اطلاعات را به ارتباط با آمدنیوز متهم کرده بود:

«رفته یه چی‌چی نیوز راه انداخته و از بالا تا پایین نظام رو به سخره می‌گیره. البته می‌رسه به وزیر محترم اطلاعات با تقدیرات ویژه یاد می‌کند. هنوز هم وزیر اطلاعات به ما جواب نداده چرا چی‌چی نیوز فلان شده، پسر فلانی در وزات نفت، به وزیر اطلاعات که می‌رسه اینقدر تقدیر می‌کنه؟ خب آیا ما می‌تونیم شک کنیم که وزیر اطلاعات پشت سر چی‌چی نیوزه؟ چون لااقل دو تا فحش هم به وزیر اطلاعات می‌داد، اون مقام معظم رهبری رو، مراجع رو، همه رو به سخره می‌گیره!»

با شکایت وزیر اطلاعات حسن عباسی اواخر خرداد سال جاری بازداشت و بعد از مدتی آزاد شد.

بیشتر بخوانید: