نخست وزیر پاکستان گفت که  دلیل اصلی سفرش به ایران جلوگیری از یک درگیری جدیدی در منطقه  است.

عمران خان که یکشنبه ۲۱ مهر به ایران سفر کرد، در یک کنفرانس خبری مشترک با حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران، هدفش از سفر به ایران را جلوگیری از درگیری بین ایران و عربستان عنوان کرد و گفت که معتقد است مشکلات باید با مذاکره حل شود و به جنگ منتهی نشود.

حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران و عمران خان نخست وزیر پاکستان/ ۲۱ مهر ۱۳۹۸ تهران

حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران هم بدون اینکه نامی از عربستان سعودی ببرد، گفت که ایران به هرگونه کلام و حسن‌نیت شایسته پاسخ شایسته خواهد داد. عمران خان نخست وزیر پاکستان صبح یکشنبه ۲۱ مهر وارد ایران شد.  منابع خبری پیش از این هدف از سفر عمران خان را میانجیگری بین ریاض و تهران عنوان کرده بودند.

سخنگوی وزارت امورخارجه ایران اما شنبه ۲۰ مهر گفت که از این موضوع اطلاعی ندارد. سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی اما با بیان اینکه تهران پالس‎های مثبتی از ریاض دریافت کرده، گفت نخست وزیر پاکستان ماموریتش را انجام خواهد.

پالس‌های مثبت ریاض: ماموریت ویژه عمران خان در تهران

عمران خان، نخست وزیر پاکستان امروز به منظور میانجیگری میان ایران و عربستان سعودی به تهران سفر کرد. ایران می‌گوید از رفع تنش «استقبال» می‌کند.

نخست وزیر پاکستان با ماموریت ویژه برای دومین بار در چند ماه گذشته به تهران سفر می‌کند. در آستانه سفر او، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران و یک عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس می‌گویند؛ ایران از کاهش تنش استقبال می‌کند.

حسین نقوی حسینی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی ایران صبح یکشنبه ۲۱ مهر به خبرگزاری دولتی کار ایران (ایلنا) گفت که تهران از عربستان سعودی پیام‌هایی برای بهبود روابط در منطقه دریافت کرده است.

او «حمله به نفتکش ایران» در دریای سرخ را  هم به کسانی نسبت داد که «از عدم ارتباط بین ایران و عربستان سود می‌برند».

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی  گفت که با این حال نخست وزیر پاکستان به ایران سفر می‌کند و ماموریتش را انجام می‌دهد. او اما در باره ماموریت عمران خان توضیحی نداد.

پیش از این رسانه‌های منطقه‌ای میانجیگری میان تهران و ریاض را ماموریت اصلی عمران خان عنوان کرده بودند.

عباس موسوی سخنگوی وزارت امور خارجه ایران اما شنبه ۲۰ مهر از این موضوع «اظهار بی‌اطلاعی» کرد. او با این حال گفت: چنانچه در جریان سفر عمران خان این موضوع (روابط تهران و ریاض) مطرح شود، ایران صحبت‌ها را خواهد شنید.

موسوی همانند دیگر مقام‌های وزارت امور خارجه ایران مدعی شد که ایران خواستار رفع تنش در منطقه و گفت‌وگوی بدون واسطه با همسایگان است.

پیش از این حسن روحانی، رئیس جمهوری و محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران برنامه تهران را کاهش تنش در منطقه و بهبود روابط با همسایگان عنوان کرده بودند.

با وجود این سخنان، روابط تهران و ریاض در ماه‌های گذشته تیره‌تر شده است.

ریاض تهران را به حمایت از حوثی‌ها در یمن متهم می‌کند و حمله به تاسیسات نفتی آرامکو را به ایران نسبت می‌دهد.

افزایش تنش میان ایران و عربستان سعودی طی ماه‌های گذشته و همزمان با آن اعزام نیروی نظامی  از سوی آمریکا به منطقه احتمال درگیری نظامی را افزایش داده است.

همزمان اما عادل عبدالمهدی نخست وزیر عراق و عمران خان، نخست وزیر پاکستان برای کاهش تنش میان دو کشور در رفت و آمد بوده‌اند.

حال نیز در آستانه سفر دوباره عمران خان، تهران در واکنش به «حمله به نفتکش ایرانی» در دریای سرخ، به صورت مستقیم عربستان سعودی را متهم نکرده است و رسانه‌های وابسته به دولت، از جمله خبرگزاری و روزنامه دولت جمهوری اسلامی، این سفر را گام مثبت برای کاهش تنش ارزیابی می‌کنند.