بر اساس پیش‌بینی فائو، ایران با هجوم گسترده آفت ملخ صحرایی روبرو خواهد شد که طبق بررسی‌های کارشناسی سطح وسیعی از مناطق جنوب، جنوب غربی و جنوب شرقی کشور را در بر خواهد گرفت. وزیر کشاورزی در نامه‌ای به معاون اول رئیس جمهوری نسبت به پیش‌بینی سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد در مورد حمله قریب‌الوقوع ملخ‌های صحرایی به ایران هشدار داد و از او خواست اقدامات پیشگیرانه را تسهیل کند.

تصویری از سمپاشی مراتع- هجوم ملخ‌های صحرایی به زمین‌های زراعتی و باغ‌های ایران و نابودی زمین‌های کشاورزی در سیل ۹۸ دوعامل مهم تهدیدکننده امنیت غذایی ایران محسوب می‌شوند.

به گزارش خبرگزاری‌تسنیم محمود حجتی، وزیر جهاد کشاورزی سه‌شنبه ۱۶ مهر در نامه ای به اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهوری درباره ورود دوباره ملخ های صحرایی به ایران در سه ماه پایانی سال جاری هشدار داد.

وزیر کشاورزی در این نامه به پیش بینی سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) اشاره کرد که بر اساس آن ایران با هجوم گسترده آفت ملخ صحرایی روبرو خواهد شد و طبق بررسی‌های کارشناسی ۱۰۰هزار هکتار از مناطق جنوب، جنوب غربی و جنوب شرقی کشور در معرض حمله این آفات قرار می‌گیرند:

«بنا به گزارش های دریافتی از فائو و هشدارهای صادره، با توجه به شرایط اقلیمی مطلوب برای تکثیر این آفت در کانون‌های شمال شرق آفریقا و شبه جزیره عربستان، همچنین هند و پاکستان مجدداً در سه ماه آخر سال جاری، کشور با هجوم گسترده آفت ملخ صحرایی روبرو خواهد شد که طبق بررسی‌های کارشناسی سطح وسیعی از مناطق جنوب، جنوب غربی و جنوب شرقی کشور را در بر خواهد گرفت».

محمود حجتی از معاون اول حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران خواست به سازمان برنامه و بودجه کشور، وزارت کشور (سازمان مدیریت بحران) و استانداران دستور دهد تا برای اقدامات پیشگیرانه با دستگاه‌های درگیر اعم از سازمان حفظ نباتات کشور و سازمان جهاد کشاورزی همکاری کنند.

طبق گزارش تسنیم اسحاق جهانگیری در پاسخ به این نامه دستور داده است که «جهت بررسی و کمک به تأمین اعتبار مورد نیاز با توجه به شرایطی که اعلام شده است» اقدام کنند.

سال گذشته حمله ملخ‌های صحرایی از بهمن‌ماه و به تایید مدیر مبارزه با آفات عمومی و همگانی سازمان حفظ نباتات از سمت کشورعربستان به داخل ایران شروع شد و این نوع ملخ که از خطرناک‌ترین ملخ‌ها به‌شمار می‌روند به نه استان جنوبی کشور (هرمزگان، سیستان و بلوچستان، خوزستان، بوشهر، فارس، کرمان، کهگیلویه و بویراحمد، خراسان جنوبی و ایلام) هجوم بردند. هجوم گسترده‌ای که وزیر کشاورزی آن‌را طی بیش از ۵۰ سال گذشته بی‌سابقه خواند.

بر اساس اعلام محمدرضا درگاهی، رئیس سازمان حفظ نباتات ایران سال گذشته استان‌های سیستان و بلوچستان، کرمان و هرمزگان بیشترین حجم ملخ را به خود دیدند و شمار کل «ریزش‌ها» ــ ورود فوج ملخ‌ها ــ به کشور بین ۷ بهمن ۹۷ تا ۲۲ خرداد ۹۸ به ۱۵۳ مورد رسید.

وزارت کشاورزی و زیرمجموعه‌های مسئول سال گذشته از «دیرکرد در اختصاص منابع مالی» برای مقابله با ملخ‌های صحرایی انتقاد کرده بودند.

در همین زمینه: