همزمان با اوج گرفتن درگیریهای خیابانی و بالا رفتن شمار کشتهها در اعتراضات سراسری در چند شهر عراق، مقتدی صدر، از رهبران سیاسی شیعه این کشور، در بیانیهای خواستار استعفای دولت شد.
صدر در این بیانیه تاکید کرده است که دولت باید با استعفای خود جلوی خونریزی «مردم شریف عراق» را بگیرید.
او همچنین خواستار برگزاری انتخابات در عراق، تحت نظارت سازمان ملل شده است.
برخی از شهرهای عراق از جمله بغداد از روز سهشنبه گذشته در اعتراض به فساد، عدم جدیت برای مبارزه با آن و آنچه «دخالت نیروهای ایرانی در سیاستهای دولت عراق» خوانده شده، شاهد تظاهرات اعتراضی هستند که در نتیجه آن تاکنون دهها نفر کشته و بیش از دو هزار نفر زخمی شدهاند.
شبکه خبری الجزیره شمار کشتهشدگان را ۷۳ نفر گزارش کرده است. خبرگزاری آناتولی اما بدون ذکر نام، از قول یکی از مقامات وزارت بهداشت عراق خبر از رسیدن شمار جانباختگان به ۱۰۰ کشته داده است.
گفته میشود بسیاری از معترضان که در درگیریهای خیابانی توسط پلیس و نیروهای امنیتی عراق مجروح شدهاند، از ترس دستگیری و بازداشت نمیتوانند به بیمارستان مراجعه کنند.
روز جمعه چهارم اکتبر/ ۱۲ مهر ماه در پی شدت گرفتن تظاهرات ضد دولتی در بسیاری از شهرهای عراق، مقامات امنیتی در استانهای ذی قار، میسان و بابل برقراری ممنوعیت رفت و آمد را اعلام کردند.
پیش از این نیروهای امنیتی و پلیس عراق قانون منع آمد و رفت و به عبارتی حکومت نظامی را به فرمان عادل عبدالمهدی در بغداد به اجرا گذاشته بودند.
عادل عبدالمهدی، نخست وزیر عراق روز پنجشنبه سوم اکتبر/ ۱۱ مهر ماه، در یک سخنرانی ادعا کرد که عده معدودی مسئول به خشونت کشیده شدن اعتراضات مسالمت آمیز روزهای اخیر در عراق هستند.
استانهای عراق از جمله مراکز استانهای ذی قار، میسان، القادسیه، واسط، بابل، نجف، کربلا، بصره، المثنی، دیاله و کرکوک در دو روز گذشته شاهد برگزاری تظاهرات در اعتراض به وضعیت نامناسب خدمات عمومی، نبود فرصتهای شغلی و فساد اداری و دخالتهای خارجی در عراق بودند.
- در همین زمینه
#مقتدا_صدر برای نجات کشتی توفان زده سرمایه داری در #عراق وارد میدان شد
شنبه ۱۳ مهر ماه ، در پی #اعتراضات روزهای اخیر در #بغداد و بیش از نیمی از استان های #عراق مقتدا صدر خواهان استعفای دولت شد. این اقدام صدر تنها برای نجات سرمایه داری در عراق است و نه دفاع از مردم قیام کننده. امید است که مردم بجان آمده عراق از همه جناحها و باندهای حکومتی و مذهبی عبور کنند و بسوی یک #حاکمیت_شورایی گام بردارند.
#حاکمیت_شورایی / 05 October 2019
قیام مسلحانه گونه ویژه ای از مبارزه سیاسیت، قیام مسلحانه یک هنر است، “تهور، تهور و باز هم تهور”, “دفاع، مرگ قیام مسلحانه است.”
قیام مسلحانه گونه ویژه ای از مبارزه سیاسی و تابع قوانین ویژه ای است که باید آنها را به دقت بررسی کرد. کارل مارکس این حقیقت را با وضوحی شگرف بیان داشته و نوشته است که “قیام” مسلح “به کردار جنگ، یک هنر است.”
مارکس قواعد عمده این هنر را چنین بیان می دارد:
۱- با قیام هرگز نباید بازی کرد و هنگام دست زدن بدان، باید دقیقاً دانست که باید تا پایان رفت.
۲- باید در محل دارای اهمیت قاطع و در لحظه دارای اهمیت قاطع نیرویی با تفوق زیاد گرد آورده شود، زیرا در غیر این صورت دشمن که از آمادگی بهتر و سازمان بهتر برخوردار است، قیام کنندگان را نابود خواهد کرد.
۳- همین که قیام آغاز شد باید با نهایت قاطعیت عمل کرد و در هر حالتی حتماً به تعرض پرداخت. “دفاع، مرگ قیام مسلحانه است”.
۴- باید کوشید تا دشمن را غافلگیر ساخت و از لحظه ای که واحدهای ارتش او در مناطق مختلف پخش هستند، استفاده کرد.
۵- باید هر روز (و چنانچه فقط پای یک شهر در میان باشد می توان گفت هر ساعت) کامیابی هایی ولو جزئی به دست آورد و به هر قیمتی شده “تفوق روحی” را حفظ کرد.
مارکس درس های تمام انقلابها را در زمینه قیام مسلحانه در این سخنان دانتون – بزرگ ترین استاد تاکتیک انقلاب در تاریخ – تلخیص کرده است: “تهور، تهور و باز هم تهور”.
#لنین
#کارل_مارکس
@SocialistL
قیام مسلحانه گونه ویژه ای از مبارزه سیاسی / 05 October 2019