رئیس ستاد کل نیروهای مسلح اعلام کرد که سپاه پاسداران به حوثی‌های یمن کمک‌نظامی می‌کند اما این کمک‌ها محدود به ارائه خدمات مستشاری است. سرلشکر محمد باقری گفت این کمک‌ها تا دور کردن تجاوز از یمن ادامه می‌یابد.

سردار سرلشکر محمد باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی
سردار سرلشکر محمد باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی

سردار سرلشکر محمد باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح، در گفت‌وگو با شبکه تلویزیونی فونیکس چین درباره کمک‌های نظامی و تسلیحاتی ایران به یمن، سوریه و عراق گفت:

«در عراق و سوریه هم ما با درخواست دولت‌های رسمی و مستقر این کشورها به کمکشان رفتیم و به آنها کمک‌های مستشاری و تسلیحاتی و تجهیزاتی کردیم و قرارداد بستیم و مسئول اینها هم سپاه پاسداران بود که البته در مواردی ارتش جمهوری اسلامی نیز به آن کمک کرد ولی در موضوع یمن اوضاع کمی متفاوت‌تر است.»

رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران در ادامه این مصاحبه ارسال موشک توسط ایران به یمن را تکذیب کرد و گفت کمک‌های ایران به حوثی‌های یمن صرفاً به خدمات مستشاری محدود است:

«یمن امروز در محاصره کامل قرار دارد و همه‌ راه‌های آن بسته است و مدتهاست حتی امکان ارسال دارو نیز به آنجا وجود ندارد. چطور وقتی امکان ارسال دارو وجود ندارد، می‌توان موشک‌های چندمتری را به یمن ارسال کرد؟ ما به ارتش مردمی یمن کمک‌های مستشاری و فکری می‌کنیم و مسئول این کار، سپاه پاسداران است و تا آخر هم کنار مردم یمن می‌ایستیم تا این تجاوز را از خود دور کنند.»

در یمن نیروهای عبد ربه منصور هادی، رئیس جمهوری یمن که سازمان ملل دولت او را به‌رسمیت می‌شناسد، با حوثی‌های مورد حمایت ایران در جنگ‌اند. ائتلاف عربی به‌رهبری عربستان سعودی نیز از نیروهای دولتی حمایت می‌کند و از ماه مارس ۲۰۱۵ به دخالت نظامی در یمن روی آورده است.

جنگ یمن ده‌ها هزار نفر را به کشتن داده و میلیون‌ها نفر را در آستانه قحطی و گرسنگی قرار داده است. سازمان ملل اوضاع یمن را مهم‌ترین بحران انسانی در جهان می‌داند. حوثی‌های یمن مسئولیت حملات ۱۴ سپتامبر به تأسیسات نفتی عربستان سعودی را به‌عهده گرفتند. این حملات منجر به قطع ۵ درصد منابع نفتی جهان شد و تنش بین ایران و آمریکا را تشدید کرد. آمریکا، عربستان سعودی، بریتانیا، فرانسه و آلمان، ایران را مسئول این حمله دانسته‌اند اما ایران این اتهام را رد می‌کند.

حسن روحانی در ملاقات با عمران خان، نخست‌وزیر پاکستان در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل گفته بود مشکل ایران با عربستان سعودی عمدتاً به یمن برمی‌گردد و اگر آن‌جا آتش‌بس شود حل مشکل جمهوری اسلامی با سعودی سرعت می‌یابد.

عادل عبدالمهدی، نخست‌وزیر عراق روز گذشته، دوشنبه ۸ مهر / ۳۰ سپتامبر در مصاحبه با شبکه الجزیره عربی، گفت عربستان سعودی و ایران، آماده مذاکره هستند. همزمان، علی ربیعی سخنگوی دولت ایران نیز در یک نشست خبری ارسال پیام از ریاض به تهران را تأیید کرد.

سرلشکر باقری در مصاحبه خود ایران را «مهم‌ترین و قدرتمندترین کشور» مسئول ایجاد امنیت در منطقه خواند و گفت: «در خلیج فارس ما بیش از همه خواهان امنیت هستیم و علاقه‌ای به درگیر شدن در هیچ جنگی نداریم اما در عین حال، قدرتمندانه در برابر هر نیت و اقدامی که بخواهد امنیت این منطقه را به خطر بیندازد می‌ایستیم.»

بیشتر بخوانید: