معاون اقتصادی رئیسجمهوری ایران میگوید شاخصهای اقتصادی سه ماه اخیر نشاندهنده کاهش شدت التهابات در اقتصاد ایران است و هم در بازار ارز و هم در تورم کاهش فشارهای تورمی دیده میشود. او در عین حال گفته: «البته فشار بر مردم وارد آمد اما مردم مردانه ایستادگی کردند.»
این در حالی است که تورم در ایران بالای ۴۰ درصد است و این کشور به دنبال تحریمها درآمدهای ارزی خود را از دست داده و رشد اقتصادی آن منفی است.
محمد نهاوندیان در گفتوگو با خبرگزاری تسنیم گفته: «با پشتسر گذاشتن دوره مدیریت بحران که در ۱۸ ماه گذشته بر اقتصاد ایران گذشت، برنامهریزی و آمادگی اقدام اقتصادی برای ۲۴ ماه پیشِرو در دستور کار دولت قرار گرفته است.
او گفته در سال ۹۸ که بهعنوان سال رونق تولید نامگذاری شده است، در ستاد اقتصادی دولت بهطور منظم، تصمیمات ستادی و کلان در رابطه با اقتصاد مقاومتی گرفته شده است.
به گفته معاون اقتصادی روحانی، قسمتهای مختلف اقتصادی کشور در جلساتی در حضور رئیسجمهوری شرکت میکنند و برنامههای خودشان برای در رونق تولید را ارائه میکنند.
نهاوندیان همچنین مدعی شده که در بخشهای پیشران اقتصاد روند رشد دیده میشود و این بخشها نیز توانستهاند رشد منفی را که بر اقتصاد ایران در سال گذشته بهدلیل تحریمها تحمیل شد به رشد مثبت تبدیل کنند.
او گفته رشد در سه ماه اخیر در صنایع غذایی، شیمیایی، فولاد، خودرو، کشاورزی و گردشگری رشد مثبت صورت گرفته است.
نهاوندیان برآورد مجموعه اقتصاد ایران در سال ۹۸ را بهسمت مثبت ارزیابی کرده و گفته این جدیترین پاسخ اقتصاد ایران به تحریمهای اقتصادی دشمن بوده که میخواست با صفر کردن فروش نفت و اعمال تحریمها بر صادرات و بانک، اقتصاد ایران را زمینگیر کند.
معاون اقتصادی روحانی گفته: «البته فشار بر مردم وارد آمد اما مردم مردانه ایستادگی کردند و دشمن بههیچوجه به هدف خود نمیرسد.»
حسن روحانی رئیسجمهوری ایران هم روز پنجشنبه ۳۱ مرداد مدعی شده بود که شرایط اقتصادی و اجتماعی کشور با وجود تحریمها از سال گذشته بسیار بهتر است.
او فشارهای اقتصادی و سیاسی ایالات متحده را سیاستی «شکستخورده» توصیف کرده و گفته بود: «تمام شاخصهای داخلی اعم از اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی به ما میگوید که وضع ما امروز از سال گذشته در این موقع به مراتب بهتر است، آرامش مردم و ثبات بازار اقتصادی بیشتر شده است.»
روحانی گفته بود شاخص بورس ایران در چند ماه اخیر «بیش از ۱۴۰ درصد رشد داشته» و صادرات غیر نفتی کشور نیز اگرچه در اولین ماه سال پایین بوده اما «در ماههای دوم و سوم افزایش داشته است،»
اقتصاد ایران از تابستان سال گذشته، پس از خروج امریکا از توافق هستهای با دور تازهای از بحران دست به گریبان شده است. شرکتهای خارجی و شرکای اقتصادی ایران که پس از توافق هستهای، قرارداد همکاری مشترک با ایران امضا کرده بودند، برای در امان ماندن از مجازات نقض تحریمها علیه ایران، ایران را ترک کردند.
با تحریمهای ایالات متحده فروش نفت ایران به شدت کاهش یافته و بر اساس گزارشها صادرات روزانه نفت آن از ۲.۵ میلیون بشکه در روز به صد هزار بشکه در ماه ژوئیه رسیده که به معنای از دست رفتن سالانه ۵۳ میلیارد دلار درآمد نفتی بر اساس قیمتهای کنونی نفت است.
طبق آمارهای رسمی، تورم ۱۲ ماهه ایران در تیر ۱۳۹۸ به ۴۰.۴ درصد رسیده است. تورم نقطه به نقطه در خرداد امسال بالای ۵۰ درصد بود.
ایران همچنین با رشد منفی منهای شش در صد روبهروست بخش بسیار بزرگی از در آمدهای ارزی حاصل از صادرات نفتی خود را به دلیل تحریم از دست داده است.
واقعا” اگردروغ و تزویر ومهملات پراکنی مقامات حکومتی نیروی برق تولید میکرد برق مجانی حکومتی نتها برای مردم ایران کافی بود بلکه به کشورهای همسیایه هم مجانا” صادر میشد…
حقیقتگو / 01 September 2019
نیکلا باورز، حقوقدان، نویسنده و از تحلیلگران معروف فرانسوی، در مطلبی که به مناسبت چهل سالگی حکومت اسلامی ایران در روزنامۀ فیگارو (هجدهم فوریه) منتشر کرده، نوشته است که جمهوری اسلامی ایران نه قابل دوام است نه قابل اصلاح. او معتقد است که حکومت اسلامی ایران بیش از هر چیز بن بست های اسلام سیاسی را برملا کرده است.
تمام ظرفیت های بزرگ ایران برای توسعۀ اقتصادی در داخل نابوده شده و علت این امر غصب درآمدهای نفتی توسط روحانیان، سلطۀ سپاه پاسداران بر تمام فعالیت های اقتصادی، فساد سایهگستر و فاجعۀ زیست محیطی است.
از زمان تأسیس حکومت اسلامی در ایران تولید ناخالص این کشور به کمتر از پنجاه درصد تولید ناخالص ترکیه کاسته شده، در حالی که در آستانۀ انقلاب اسلامی، تولید ناخالص ایران ۲۶ درصد بیش از تولید ناخالص ترکیه بود. به گفتۀ نیکلا باورز امروز اقتصاد کره جنوبی چهارده برابر بزرگتز از اقتصاد ایران است، در حالی که در سال ١٣۵٧ اقتصاد ایران ٣۹ درصد قوّی تر از اقتصاد کره جنوبی بود!.
۴۰ درصد مردم ایران با کمتر از ده دلار در روز زندگی می کنند. یک پنجم جمعیت فعّال این کشور بیکار هستند و بیکاری شامل ۵٠ درصد جوانان ایران می شود که در نتیجۀ آن سالانه ١۲۵ هزار جوان ایرانی کشور خود را ترک می کنند
sattar beheshti / 02 September 2019
احمد توکلی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام !? هشدار داد: «فساد و شیوع آن ممکن است نظام را تهدید و با خطر مواجه کند.!»
او همچنین افزود: «قرار بود مناطق آزاد سکوی صادرات شوند اما اکنون تونل واردات شده و برخلاف اقتصاد مقاومتی کار میکنند!.»”..
اول دیماه گذشته نیز گفته بود که در ۵۰۰ پرونده مربوط به پولشویی در ایران ظرف ۱۰ سال گذشته “حتی یک نفر” هم مجازات نشده است!.
۱۱ مهرماه گذشته نیز مهمترین عامل فساد در ایران را نقض “شایستهسالاری” و “توزیع فامیلی قدرت” عنوان کرده و گفته بود که در ۴۰ سال گذشته قدرت در کشور در اختیار عدهای “بیسواد، پررو و همقومی” بوده است!.
Faryad / 02 September 2019
دنیا را برق می گیرد و ما را فتیله نکبت چراغ نفتی !.
رهبر ما هم از کره ماه ساخت بی سی سی و با هواپیمای اختصاصی ایرفرانس آمد و گفت : اقتصاد مال خر است !!! و وعده برق و آب مجانی داد!.
وحالا ما مانده ایم ، چهل سال دست روی دست که الاغ و خر این معرکه کیست؟
امام راهل ؟ اقتصاد قاتل ؟ یا ملت جاهل ؟
ما همه سرباز توئیم خمینی بنده فرمان توئیم خمینی !.
Hasani / 02 September 2019
با سلام متاسفانه مسئولین محترم کشور یا چشمشان به روی واقعیات بسته است و یا خودشان را به کوری زده اند مردم واقعا از شرایط کنونی ذله شده اند.مسئولین محترم باید این موضوع را بفهمند همانگونه که آقا زاده ها و خانم زاده هایشان حق انتخاب و زندگی بهتر دارند این ملت بدبخت و تو سری خور هم حق حیات و زندگی دارند.واقعا حاصل چهل ساله انقلاب برای ملت و جوانان به جز ضرر و تباهی چه بود.رییس جمهور آمریکا با این تحریمها به خیال خام خودش فکر کرده برای سران ایران مشکل به وجود آورده در صورتی که بار اصلی و فشار سنگین تحریم به روی مردم بدبخت و نگون بختی است که از ترس جرات حرف زدن ندارند وگرنه دست و پا زدن مسئولین برای رفع تحریمها برای بقا خودشان و نظام متبوعشان است و بس و نه برای نجات مملکت و ملت نگون بخت آن.
مستعار / 03 September 2019