بر اساس اعلام گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر ایران، در ۴۰ سال اخیر بهاییان به عنوان بزرگترین اقلیت دینی غیرمسلمان در ایران از «ناعادلانهترین نوع سرکوب، تضییقات و قربانی شدن» رنج بردهاند.
جاوید رحمان همچنین در آخرین گزارش خود مجموعهای از موارد نقض حقوق انسانی جامعه بهاییان ایران و دیگر اقلیتهای قومی و دینی را ترسیم کرده و چندین توصیه به مقامات ایرانی ارائه کرده است.
او با اشاره به اعدام بهاییان در ایران گفته است:
«از سال ۱۹۷۹ تا به حال بیش از ۲۰۰ ایرانی بهایی صرفا بر مبنای باورهای دینی خود اعدام شدهاند که تقریبا نیمی از آنها از نمایندگان انتخاب شده شوراهای بهایی در سطح محلی یا ملی بودهاند. از آنجا که مقامات ایرانی و نظام عدالت کیفری ایران بهاییان را “کافر حربی” به شمار میآورند، قتل بهاییان با مصونیت قضایی همراه بوده و نقض حقوق انسانیشان پیگیری و بررسی نشده است.»
در جای دیگری از این گزارش آمده است:
«از آنجا که آیین بهایی با عنوان “فرقه ضاله” شناخته میشود و شعائر و مراسم دینی بهایی کفر قلمداد میشود، بهاییان اغلب با اتهاماتی از قبیل “اقدام علیه امنیت ملی”، “تبلیغ علیه نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران” یا “فعالیتهای تبلیغی علیه رژیم و به نفع فرقه بهایی” روبهرو هستند.»
گزارشگر ویژه سازمان ملل با اشاره به اعمال فشار و سختگیری مداوم دستگاههای قضایی و امنیتی علیه بهاییان ایران گفته است از سال ۲۰۱۳ تا به حال بیش از ۸۰۰ مورد نقض حقوق اقتصادی بهاییان وجود داشته که پلمب خودسرانه مغازهها، اخراج ناعادلانه از شغل و حرفه و لغو یا تهدید به لغو مجوز تجاری بهاییان را نیز شامل میشود.
همچنین گزارش شده که در سال ۲۰۱۸ جمعا ۹۵ شهروند بهایی دستگیر شدهاند. شمار بازداشتشدگان بهایی در سال ۲۰۱۷ حداقل ۸۴ نفر و
در سال ۲۰۱۶ حداقل ۸۱ نفر بوده است:
«این نشان میدهد هر چند تعداد بازداشتهای خودسرانه در این سالها نوسان داشته، تضییقات از میان نرفته است.»
در این گزارش در زمینه اعمال قوانین تبعیضآمیز علیه بهاییان و دیگر اقلیتهای دینی از سوی حاکمیت جمهوری اسلامی آمده است:
«فقدان به رسمیت شناختن قانونی اقلیتهای غیر رسمی در قانون اساسی، محرومیت پیروان آن اقلیت را از حقوق اساسی خود به همراه دارد. عدم مشمولیت اقلیتهای غیر رسمی مانند بهاییان، نوکیشان مسیحی و دراویش در چارچوب قوانین ملی، آنها را هدف اعمال قوانین تبعیضآمیز قرار میدهد.»
جامعه جهانی بهایی به عنوان یکی از سازمانهای غیر دولتی وابسته به سازمان ملل که فعالیت خود را از اواخر دهه ۲۰ میلادی آغاز کرده است، ضمن استقبال از انتشار این گزارش از سوی جاوید رحمان، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر ایران از مقامهای جمهوری اسلامی خواسته است به توصیههای مندرج در این گزارش، عمل کند.
بانی دوگال، نماینده ارشد جامعه جهانی بهایی در سازمان ملل پس از انتشار این گزارش با اشاره به سرکوب وسیع بهاییان در ایران گفت:
«مقامات ایران به طور مکرر در مجامع سازمان ملل و در جاهای دیگری تکذیب کردهاند که سرکوب بهاییان بر مبنای دین آنهاست. این گزارش جدید و بسیار مستند، واقعیتهایی را که به وضوح رخ داده نمایان میکند. امید خالصانه ما این است که حکومت ایران سرانجام به آن توجه کند و ظلمی را که با اصول اسلامی و تعهد آنها به حقوق بشر در تضاد است، جبران کند. شمار وقایعی که در گزارش آمده تنها نمونهای از وسعت حقیقی سرکوبی است که دهها هزار شهروند بهایی را از تحصیلات دانشگاهی و تعداد زیادی از خانوادهها را از منابع مالیشان محروم کرده است.»
به گفته بانی دوگال، بهاییان ایران هدفی جز بهزیستی همکیشان و هموطنان ایرانی خود ندارند.
این عضو ارشد جامعه جهانی بهایی همچنین گفت:
«جامعه بهایی در انتظار روزی است که این تضییقات بیمعنی علیه بهاییان به پایان برسد و بهاییان و اقلیتهای دیگر با صلح و صفا در کنار هموطنان خود زندگی کنند.»
با آغاز شکلگیری آیین بهایی در دوران قاجار در ایران، پیروان و رهبران این آیین همواره از سوی دستگاه حکومتی مورد تبعیض و سرکوب واقع شدهاند.
از بدو حیات جمهوری اسلامی و با مبنا قرار گرفتن ایدئولوژی شیعه در عرصههای حکومتی در ایران، پیروان بهایی بیش از گذشته و به صورتی سیستماتیک از سوی نهادهای امنیتی و قضایی تحت آزار و اذیت هستند.
- در همین زمینه
جای تعجب است که ج .ا تحریمهای آمریکا را ظالمانه ,غیرانسانی وجنایت علیه بشریت می پندارد . ودرعین حال خودشان سختترین تحریمها را علیه شهروندان خودشان اجرا می کنند عجب حکمتی وعدالتی.
برحکمای ایران واجب است که تاریخ آغاز ادیان را مرورکنند وبفهمند که این اعمالشان تتیجه ایی جزنابودی خودشان نخواهد داشت.
غنی / 31 August 2019
مردمی بی آزار تر و مسالمت جو تر از این هموطنان نیستند.گیر یک مشت بیمار*** و جنایتکار افتاد این ملت.
فروز / 01 September 2019