دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری ایالات متحده شنبه صبح به فرانسه رسید و ظهر امروز با رئیس‌جمهوری فرانسه دیدار کرد. عصر امروز هم رهبران هفت اقتصاد بزرگ جهان در شهر ساحلی بیاریتز فرانسه شام را با یکدیگر صرف می‌کنند و از فردا دیدارهای رسمی آنها آغاز می‌شود. با این حال ناظران امید کمی دارند که این دیدارها مشکلی از مشکلات جهان کم کند.

US President Donald Trump (L) sits to lunch with French President Emmanuel Macron, at the Hotel du Palais in Biarritz, south-west France on August 24, 2019, on the first day of the annual G7 Summit attended by the leaders of the world's seven richest democracies, Britain, Canada, France, Germany, Italy, Japan and the United States. (Photo by ludovic MARIN / POOL / AFP)
ترامپ و مکرون ناهار را با یکدیگر صرف کردند/ عکس از AfP

در حالی که جنگ تجاری اقتصاد جهان را به لرزه درآورده، خاورمیانه در حال جوش و خروش است و جنگل‌های آمازون در آتش می‌سوزند، عده کمی باور دارند که این رهبران قادر باشند در اجلاس گروه هفت مشکلات جهان را حل کنند.

به گزارش شبکه خبری «سی‌ان‌ان» اما دونالد ترامپ درباره سفر سه روزه خود به فرانسه اظهار امیدواری کرده. او گفته است:

«هوا معرکه است. همه در حال معاشرتند. فکر کنم که این آخر هفته خیلی کارها بکنیم.»

مکرون و ترامپ پیش از صرف ناهار گفت‌وگوی کوتاهی با خبرنگاران داشتند. مکرون تلاش کمی به خرج داد تا اختلاف‌های خود با ترامپ را (از جمله در مورد مسئله تغییرات اقلیمی) برجسته کند. ترامپ نیز اصرار کرد که آن دو با هم خوب راه می‌آیند؛ دست‌کم در بیشتر مواقع.

دیدار رهبران فرانسه و آمریکا یک روز پس از تهدید رئیس جمهوری آمریکا به وضع تعرفه بر شراب فرانسوی صورت گرفت. ترامپ یک ساعت پیش از دیدار با مکرون گفته بود از فرانسه می‌خواهد طرح خود برای اخذ مالیات از کمپانی‌های بزرگ فناوری آمریکایی مانند گوگل و فیس‌بوک را لغو کند. از این جهت ناهار امروز راهی برای شکستن یخ دو طرف تلقی شد.

قرار است عصر امروز رهبران کشورهای گروه هفت شام را با یکدیگر صرف کنند. گفت‌وگوهای رسمی اما از یک‌شنبه آغاز خواهد شد.

گروه هفت اتحادی از اقتصادهای مهم جهان است و شامل ایالات متحده، آلمان، فرانسه، ژاپن، ایتالیا، کانادا و بریتانیا می‌شود. در جلساتی طولانی با حضور رهبران و تعداد محدودی از همراهان آنها، مشکلات ژئوپولیتیک و اقتصادی جهان به بحث گذاشته می‌شود. اجلاس گروه هفت از روزهای شنبه تا دوشنبه، ۲۴ تا ۲۶ اوت/ دوم تا چهارم شهریور برگزار می‌شود.

موضوعات اجلاس گروه هفت

رهبران جهان قرار است در مورد موضوعات بسیاری صحبت کنند، از جمله مسئله بحران ایران و تنش‌ها میان هند و پاکستان در دستور کار قرار دارند.

مکرون گفته است علاوه بر بحث درباره وضعیت «ایران، سوریه، لیبی و اوکراین»، می‌خواهد به موضوع آتش‌سوزی در جنگل‌های آمازون نیز بپردازد.

عصر جمعه، اقدامات متقابل چین و آمریکا در تحمیل تعرفه بر کالاهای یکدیگر اقتصاد جهان را به لرزه انداخت. بنابراین موضوع مهم دیگر وضعیت قرمز اقتصاد جهانی است. ترامپ اصرار دارد که این موضوع را در جلسه صبح یک‌شنبه به بحث بگذارد. سایر رهبران جهان استفاده او از تعرفه را محکوم کرده‌اند و آن را مانع رشد اقتصادی و مسبب کاهش تولید و ضربه به بازار سهام می‌دانند.

به گزارش «پولیتیکو»، مقامات ارشد ایالات متحده که ترامپ را همراهی می‌کنند رفتاری غیرمصالحه‌جویانه داشته‌اند. یکی از آنها گفته است که مکرون می‌خواهد در گروه هفت شکاف ایجاد کند. او رئیس‌جمهوری فرانسه را متهم کرده که توجه‌ها را از تجارت به سمت مسئله محیط‌ زیست و اقلیم سوق می‌دهد. به باور او، موضوع اقلیم برای افکار عمومی در فرانسه مهم است و نه برای عموم مردم در ایالات متحده.

مکرون اما امروز در نطقی ویدئویی گفت:

«تنش‌های تجاری برای همه بد هستند. ما باید تلاش برای تنش‌زدایی انجام دهیم که وضعیت را پایدار کنیم تا از جنگ تجاری که همه جا در حال وقوع است اجتناب کنیم.»

به گزارش «سی‌ان‌ان»، خوش‌بینی کمی به اجلاس گروه هفت وجود دارد. ناظران فکر می‌کنند که این اجلاس نمی‌تواند مثل سابق میان کشورهای عضو اتحاد و همبستگی ایجاد کند. به خصوص ترامپ در دو سال گذشته این اجلاس را دست‌کم گرفته است که موجب رنج رهبران سایر کشورها نیز شده است.


در همین زمینه: