فرمانده یگان حفاظت سازمان حفاظت محیط زیست ایران روز شنبه دوم شهریور از خاموش شدن آتش جنگل‌های ارسباران خبر داد.

تعیین مساحت سوخته در آتش‌سوزی این جنگل‌ها در دست انجام است

جمشید محبت‌خانی در گفت‌وگو با خبرگزاری دولتی دانشجویان ایران (ایسنا) گفت:

«آتش در جنگل‌های ارسباران واقع در استان آذربایجان شرقی که از روز چهارشنبه ۳۰ مرداد ماه گذشته آغاز شده بود، به تازگی مهار شده است.»

او گفت وزش باد شدید باعث شده بود تا آتش مناطق گسترده‌ای از این جنگل‌ها را در برگیرد.

محبت‌خانی با اشاره به نامشخص بودن مساحت منطقه سوخته در جنگل‌های ارسباران، گفت که موضوع تعیین مساحت سوخته در آتش‌سوزی این جنگل‌ها در دست انجام است.

در همین رابطه یک مقام مسئول در سازمان حفاظت از محیط زیست از دستگیری «چند فرد مشکوک» در ارتباط با این آتش‌سوزی خبر داده است.

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای دولتی جمهوری اسلامی، محمد علی آل‌هاشم، امام جمعه تبریز، روز جمعه اول شهریور در خطبه‌های نماز جمعه این شهر با انتقاد از عملکرد عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور، به کمبود امکانات اشاره کرد و گفت:

«چهار روز است ۳۰۰ هکتار از این جنگل‌ها سوخته است و تا به حال نتوانسته‌اند آن را مهار کنند. اگر ستاد بحران یا سازمان جنگل‌ها و مراتع با سایر دستگاه‌ها اختلاف دارند، جنگل‌های ارسباران چه گناهی دارند که طعمه حریق شوند؟»

علی عباس‌نژاد، فرمانده یگان حفاظت جنگل‌ها و مراتع اما پنج‌شنبه ۳۱ مرداد درباره دلیل ناتوانی نیروهایش در اطفای حریق چنین گفت:

«در حال حاضر سازمان هلال احمر در منطقه بالگرد دارد و می‌تواند به ما کمک کند. همچنین هوانیروز می‌تواند از استان‌های همجوار به ما کمک کند اما متاسفانه به دلیل اینکه در سه سال گذشته در حالی که به ما کمک کردند، ما نتوانستیم اعتبار لازم را برای آنها فراهم کنیم، امسال به ما کمک نمی‌کنند.»

حمید ظهرابی، معاون محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت از محیط زیست هم روز پنج‌شنبه با طرح احتمال عمدی بودن این آتش‌سوزی گفت:

«چند فرد مشکوک در ارتباط با این موضوع دستگیر شده‌اند اما بررسی‌ها در خصوص شناسایی عوامل حریق ادامه دارد.»

منطقه ارسباران یا قره‌داغ در استان آذربایجان شرقى در شمال غربى ایران، یکی از ۹ ذخیره‌گاه ارزشمند زیست کره کشور به شمار می‌آید.

جنگل‌های ارسباران که با ۱۳۰ هزار هکتار وسعت از شهرت جهانی برخوردار است، دارای هزار گونه گیاهی و ۳۰۰ گونه جانوری است. این منطقه به دلیل داشتن تنوع گونه‌های گیاهی و حیات‌وحش متنوع، کمیاب و منحصر به فرد، از سوی یونسکو در سال ۱۹۷۶ به عنوان “ذخیره‌گاه زیست کره زمین” معرفی شده است.

گذشته از خطر آتش‌سوزی‌های عمدی، این جنگل‌ها در سال‌های اخیر جولانگاه قاچاقچیان چوب بوده است. در دی ماه سال ۹۷ سلسله عکس‌هایی در اینترنت منتشر شد که خبر از قطع وسیع درختان این جنگل توسط قاچاقیان چوب می‌داد. این عکس‌ها مقام‌ها و مسئولان مربوطه را وادار به واکنش کرد.

  • در همین زمینه