احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان برای حل اختلاف بین صادق آملی لاریجانی و محمد یزدی پادرمیانی کرد. جنتی وعده داده است که دو رئیس قوه قضائیه که یکدیگر را در روزهای گذشته نواختتند به زودی در کنار یکدیگر میایستند. جنتی گفت شورای نگهبان همواره صحنه گفتوگوهای جدی فقهی و حقوقی است.
در جدال لفظی آملی لاریجانی با محمد یزدی اما کمترین نشانهای از فقه و حقوق مشاهده نشد. شیوخ دستگاه قضائیه اتهاماتی را متوجه هم کردند و یکدیگر را نواختند. محمد یزدی، صادق آملی لاریجانی را تلویحاً به نافرمانی و اشرافیگری متهم کرد و صادق آملی لاریجانی نیز صلاحیت فقهی او را به چالش کشید و شخصیت او را زیر سئوال برد و ادعا کرد که رئیس اسبق قوه قضائیه فردی است که شب را به صبح نمیرساند مگر با دروغگویی و افترا و تهمتزنی. رئیس سابق قوه قضائیه تهدید کرد که سینهاش «خزانهالاسرار اتهامات مجموعهای از معاونان، قائم مقامان و آقازادههای مسئولان و شخصیتهاست.»
احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان در واکنش به مجادله لفظی بین شیوخ دستگاه قضائیه نامهای نوشته است. جنتی در این نامه میگوید مجادله یزدی و آملی لاریجانی بخشی از دعواهای طلبگی و گفتوگوهای جدی و فقهی و اختلاف نظرهای طبیعی در جلسات شورای نگهبان است اما اهتمام اعضا تاکنون بر این بوده که این بحثها و مجادلات به بیرون درز نکند. جنتی مینویسد:
«دشمنان طمع نکنند و دل به اختلافات ظاهری نبندند. اعضای شورای نگهبان با وجود اختلاف نظر با هم برادرند.»
او در بخش دیگری از این نامه که غروب دوشنبه ۲۸ مرداد در رسانههای داخلی منتشر شد مینویسد:
«آیات یزدی و آملی لاریجانی از سرمایههای علمی کشور و دارای سوابق ارزشمند انقلابی، مبارزاتی و اجرایی در خدمت به مردم و مبارزه با فساد و گسترش عدالتاند.»
تأکید بر این معنا از این نظر اهمیت دارد که با بازداشت احمد طبری، معاون اجرایی سابق حوزه ریاست قوه قضائیه بحث حوزههای علمیه مجلل به عنوان نمونهای از تجملپرستی در حوزههای علمیه به ویژه در لواسان بالا گرفته است. به گفته غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوه قضائیه وجوهی از حسابهای متعدد قوه قضائیه که اتفاقاً در زمان محمد یزدی به طور فراقانونی برای تأمین مخارج دستگاه قضائیه از طریق سپردهگذاری وثیقهها به وجود آمد نیز در نزد احمد طبری به دست آمده است.
احمد جنتی در ادامه نامه خود اعلام میکند که با آملی لاریجانی و محمد یزدی دیدار و گفتوگو کرده و به زودی آنها در کنار یکدیگر میایستند.
عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان نیز روز گذشته مجادله لفظی آملی لاریجانی و یزدی را طبیعی و بخشی از دعواهای طلبگی و مجادلات مرسوم در شورای نگهبان دانسته بود.
اخیراً آیتالله احمد بهشتی نماینده استان فارس در خبرگان گفته است که رایزنیهایی با محمد یزدی انجام شده تا او در انتخابات میاندورهای خبرگان در اسفند ۹۸ شرکت کند. مخالفت یزدی با مرجعیت آیتالله علوی بروجردی که گفته بود به میدان میآید و تابلوی مرجعیت او را پایین میکشد و مجادله لفظی او با صادق آملی لاریجانی به عنوان کنش سیاسی اصولگرایان تندرو برای حذف لاریجانیها از ساحت قدرت قبل از انتخابات اسفند ۹۸ درک شد. صادق زیبا کلام درباره این تحولات پیچیده در جبهه اصولگرایان گفته است:
«به نظر میرسد که حداقل شماری از اصولگرایان –بخصوص جبهه پایداری و اصولگرایان تندرو- بدشان نمیآید که لاریجانیها را در برابر افکار عمومی قربانی کنند که بگویند دردسرها و مشکلات و ناکارآمدیها برگردن اینهاست.»
ائتلاف محمد باقر قالیباف با محمود احمدینژاد و تلاش ائتلاف شورای وحدت اصولگرایان برای کنار زدن علی لاریجانی نیز در همین جهت درک شده است.
بیشتر بخوانید: