سفیر ایران در بریتانیا علت تغییر نام نفتکش گریس۱ را توضیح داده و گفته که این کشتی تحت هیچگونه تحریمی نیست و نفت آن هم بر اساس بارنامه رسمی، متعلق به شرکت ملی نفت ایران است.
حمید بعیدینژاد در حساب کاربری توئیتر خود درباره تغییر نام نفتکش گریس۱ نوشته است:
«تغییر نام نفتکش حامل نفت ایران در جبل طارق این برداشت نادرست را برای برخی ایجاد کرد که این اقدام برای دور زدن تحریمها صورت گرفته است. در حالی که ضرورت این اقدام از مخالفت پاناما با ادامه مسیر این نفتکش تحت پرچم آن کشور آغاز شد. بر اساس قوانین دریایی، پرچم کشتی تابع محل ثبت آن است.»
بعیدینژاد در توئیت دیگر نوشته است:
«با تصمیم به قرار گرفتن نفتکش تحت پرچم جمهوری اسلامی ایران، لازم بود که ثبت نفتکش نیز در ایران انجام شود. طبعا با ثبت کشتی در ایران، نام جدید ایرانی برای آن انتخاب شد. تاکید میشود که این کشتی تحت هیچگونه تحریمی قرار ندارد و نفت آن نیز بر اساس بارنامه رسمی، متعلق به شرکت ملی نفت ایران است.»
توضیحات سفیر ایران در بریتانیا درباره نفتکش گریس۱ (آدریان دریا) در حالیست که دادگاهی در ایالات متحده آمریکا روز جمعه ۱۶ اوت/ ۲۵ مرداد حکم توقیف نفتکش ایرانی گریس۱ را که پیشتر از سوی نیروی دریایی سلطنتی بریتانیا توقیف شده بود، صادر کرد.
به گزارش خبرگزاری «رویترز»، دادستانی ایالات متحده در کلمبیا با انتشار خبرنامهای اعلام کرد بر اساس شکایت دولت آمریکا نفتکش گریس۱ و بیش از دو میلیون بشکه نفت داخل آن ممکن است صرف پرداخت غرامت شوند.
به گزارش «الجزیره»، بر اساس این حکم همچنین ۹۹۵ هزار دلار در یک حساب بانکی شرکتی وابسته به شرکت نفتی شل که گفته میشود با سپاه پاسداران در ارتباط بوده، توقیف شده است که این مبلغ هم میتواند به عنوان غرامت در نظر گرفته شود.
نفتکش ایرانی گریس۱ حدود یک ماه و نیم پیش (چهارم ژوئیه) با حکم دولت محلی جبلالطارق از سوی نیروی سلطنتی بریتانیا در دهانه غربی مدیترانه توقیف شد.
بریتانیا و دولت جبلالطارق این ظن را مطرح کرده بودند که گریس۱ با نقض تحریمهای اتحادیه اروپا، نفت به بندر بانیاس سوریه منتقل میکند.
ایران این اتهام را رد کرده و گفته است که این بندر ظرفیت پذیرش نفتکش غولپیکر گریس۱ را ندارد.
جبلالطارق اما پنجشنبه گذشته دستور رفع توقیف گریس۱ را صادر کرد، گرچه سرنوشت این نفتکش با حکم دادگاه ایالات متحده بار دیگر پیچیده شده است.
نفتکش گریس۱ روز جمعه ۲۵ مرداد به «آدریان دریا» تغییر نام داد و پرچم آن هم از پاناما به ایران تغییر یافت.
- در همین زمینه