یکی از نمایندگان مسلمان زن کنگره آمریکا که دولت اسرائیل به طور مشروط با بازدید او از کرانه باختری موافقت کرده بود، اعلام کرد که تحت «شرایط ظالمانه» مورد درخواست اسرائیل حاضر به سفر به این کشور نیست.

رشیده طلیب (چپ) و ایلهان عمر (راست)، نخستین نمایندگان زن مسلمان کنگره آمریکا

وزارت خارجه اسرائیل پنج‌شنبه ۱۵ اوت / ۲۴ مرداد اعلام کرد که به ایلهان عمر و رشیده طلیب، نخستین نمایندگان زن مسلمان کنگره آمریکا از حزب دموکرات مجوز ورود به این کشور را نخواهد داد.

اما آریه دری، وزیر کشور اسرائیل همان شب اعلام کرد که به رشیده طلیب مجوز ورود مشروط به دلایل «انسان‌دوستانه» داده است.

به گفته دری، طلیب قرار بود از مادربزرگش در منطقه‌های اشغالی کرانه باختری دیدار کند، و در تعهدی کتبی به وزیر داخله اسرائیل اعلام کرده که در طی سفرش از تبلیغ برای جنبش بایکوت اسرائیل خودداری خواهد کرد.

طلیب و عمر هر دو از حامیان جنبش بایکوت اسرائیل برای دفاع از حقوق فلسطینیان بودند. اسرائیل قانونی وضع کرده که بر اساس آن می‌تواند از صدور ویزا برای حامیان جنبش بایکوت خودداری کند.

طلیب اما گفت که مادربزرگش نمی‌خواهد او تحت چنین شرایطی به اسرائیل برود.

او جمعه ۱۶ اوت / ۲۵ مرداد در پیامی توئیتری نوشت:

«ساکت‌کردن من و برخورد با من همچون یک مجرم چیزی نیست که او [مادربزرگ‌ام] برایم بخواهد. این کار بخشی از مرا نابود خواهد کرد. من تصمیم گرفته‌ام که بازدید از مادربزرگ‌ام تحت این شرایط ظالمانه بر خلاف تمام چیزهایی است که به آنها باور دارم ــ یعنی مبارزه علیه نژادپرستی، ظلم و بی‌عدالتی».

طلیب ۴۳ ساله در ایالات متحده به دنیا آمده است اما تبار خانوادگی‌اش به روستایی در کرانه باختری بازمی‌گردد.

عمر و طلیب می‌خواستند از مکان‌های مقدس اورشلیم (بیت‌المقدس) نیز بازدید کنند. هرچند تاریخی برای سفر آنها مشخص نشده بود، خبرگزاری «رویترز» به نقل از منابع آگاه تاریخ احتمالی آن را آخر همین هفته ذکر کرد.

ران درمر، سفیر اسرائیل در ایالات متحده ماه گذشته گفته بود که اسرائیل به عمر و طلیب به احترام کنگره آمریکا مجوز ورود به خاک خود را خواهد داد.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری ایالات متحده پنج‌شنبه از اسرائیل خواسته بود که به این دو نماینده اجازه بازدید از اسرائیل را ندهند.

رئیس‌جمهوری ایالات متحده از هفته‌ها پیش آلکساندریا اوکازیو کورتز،‌ ایلهان عمر، آیانا پرسلی و رشیده طلیب، چهار نماینده تازه‌وارد به مجلس نمایندگان کنگره آمریکا ــ که در واشنگتن به «جوخه» (squad) معروف شده اند ــ را هدف حمله‌های لفظی خود قرار داده است.

ترامپ به دلیل نژادپرستی آشکار در این حمله‌ها از سوی مجلس نمایندگان ــ با اکثریت دموکرات ــ محکوم شده بود.


در همین زمینه: