نماینده پلدختر در مجلس شورای اسلامی تصویری کلی از وضعیت خانههای مسکونی، کشاورزی و اصناف این شخر پنج ماه بعد از سبل سراسری ارائه داد: سرعت ساخت و ساز خانه های تخریبشده در سیل پایین است. با این روند تا فصل سرما سیلزدگان صاحب سرپناه نمیشوند، برخی خودروها سه متر زیر گل بودهاند. تاکنون دولت حتی یک ریال هم خسارت به سیلزدگان پرداخت نکرده، سه پل هنوز ساخته نشده و این به آن معناست که ارتباط برخی روستاها با شهر همچنان قطع است.
سید حمیدرضا کاظمی در گفتوگو با خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) با اشاره به سرعت ساخت و ساز منازلی که در سیل تخریب شدند گفت تا آغاز فصل سرما بعید است سیلزدگان صاحب سرپناهی بشوند.
از ۵ تا ۹ فروردین و از ۱۱ تا ۱۳ فروردین ۹۸ دو بار در استان لرستان سیل جاری شد. رودخانه کشکان طغیان کرد و بخشهایی از دورود، خرمآباد، معمولان و پلدختر را زیر آب برد. خسارتها در معمولان و پلدختر بیشتر از سایر شهرهای استان بود. به گفته حمیدرضا کاظمی، نماینده پلدختر، برخلاف استانهای مازندران، گلستان و خوزستان، در استان لرستان با وقوع سیل و رانش زمین به زیرساختهای کشاورزی آسیب وارد شده، زمین و کل تأسیسات کشاورزی را آب برده است. به همیبن سبب خساراتی که دولت برای کشاورزان منطقه در نظر گرفته، به جایی نمیرسد. مردم «نگران و ناراحت» هستند. در بخش اصناف هم وضع بهتر نیست. این نماینده مجلس در ادامه سخنانش گفت:
«در بخش اصناف نزدیک به هزار واحد صنفی خسارت دیدهاند. بنده به وزیر صنعت و معدن و تجارت پیشنهاد دادم تا اطلاعات دقیق در اختیار اصناف کشور قرار گیرد تا آنها به اصناف خسارت دیده کمک کنند و بخشی از خسارات از طریق کمکهای مردمی جبران شود.»
بسیاری از خودروهای مردم لای گل و لای مدفون شدهاند. اما به گفته نماینده پلدختر «تا این لحظه حتی یک ریال خسارت بابت خودروهای خسارت دیده» به صاحبان این خودروها پرداخت نشده است.
پلهایی که شرق و غرب رودخانه کشگان را با هم ارتباط میدادند نیز بازسازی نشدهاند و همچنان ارتباط با روستاها میسر نیست. سید حمیدرضا کاظمی گفت:
«راههای روستایی نیز خسارت دیدهاند و قطعا پس از اولین بارندگی با مشکل روبرو خواهند شد. باید فکری به حال این راه شود. جاده اصلی خرمآباد و پلدختر با حضور وزیر راه و شهرسازی کلنگزنی شد اما انتظار میرود بازسازی این جاده تسریع شود.»
بیشتر بخوانید: