در پی وقايع اخير شهر يزد، اداره کل امور اتباع و مهاجرين خارجی استانداری يزد بنرهای تبليغاتیای عليه مهاجران غيرمجاز در سطح شهر نصب کرد.
اداره کل امور اتباع و مهاجران خارجی استانداری يزد با نصب اين بنر در سطح شهر يزد از شهروندان و اتباع افغان مجاز استان تقاضا کرده است که “جهت برخورد قانونی”، محل اقامت و اشتغال اتباع افغان غيرمجاز را با تلفن و ارسال پيام کوتاه و يا از طريق ايميل به اطلاع مسئولان استان برسانند.
در روزهای اخير در پی انتشار خبری مبنی بر تجاوز به يک دختر ۱۸ ساله در يزد که رسانههای ايران متهمان آن را دو مهاجر افغان عنوان کردند، گروهی به خانههای مهاجران افغان در اين شهر حمله کرده، آنها را مورد ضرب و شتم قرار داده و چند خانه را به آتش کشيدند.
اين ماجرا تنشهايی را ميان جمهوری اسلامی ايران و افغانستان ايجاد کرد.
فرامرز تمنا، از سخنگويان وزارت امور خارجه افغانستان، روز گذشته (يکشنبه ۱۱ تيرماه) در يک نشست خبری در کابل گفت هيئتی از سوی سفارت افغانستان برای بررسی اين موضوع به اين شهر اعزام میشود. همزمان وزارت امور خارجه ايران، شاه مردان قل، کاردار سفارت افغانستان در تهران را در ارتباط به اين موضوع احضار کرد.
در روزهای اخير برخورد با مهاجران خارجی، بهويژه اتباع افغان در ايران شدت بيشتری يافته است
در روزهای اخير برخورد با مهاجران خارجی، بهويژه اتباع افغان در ايران شدت بيشتری يافته است.
هفته گذشته غلامرضا غلامی، مديرکل اتباع و مهاجران خارجی استانداری فارس گفت نانوايیها، اغذيهفروشیها و مراکز مربوط به بهداشت اجازه ارائه خدمات به مهاجران و اتباع خارجی غيرقانونی را ندارند. وی گفت اين اقدام به منظور جلوگيری از شيوع بيماریهای واگيردار از طريق اتباع خارجی غيرمجاز که “به علت ورود غيرقانونی، هيچ کدام از مراحل قرنطينه را هنگام ورود به کشور طی نکردهاند”، صورت میگيرد.
اما غلامرضا غلامی، دو روز بعد اين موضوع را تکذيب کرد و گفت: “اينکه دستورالعملی مبنی بر جلوگيری از فروش کالا به اتباع بيگانه در اين استان صادر شده، کذب محض است.”
عبدالرضا شيخالاسلامی، وزير کار ايران نيز روز چهارشنبه ۱۴ تيرماه جاری اشتغال اتباع خارجی را در اين کشور ممنوع اعلام کرد و گفت به کارگيری اتباع کشورهای ديگر از جمله افغانستان بايد به تأييد “مراجع قانونی” برسد.
وی گفت: “وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی با هر کارگاهی که اتباغ غيرمجاز خارجی را استخدام کند، برخورد قانونی میکند.”
به گفته مقامهای دولتی ايران حدود سه ميليون مهاجر افغان در ايران ساکن هستند که دو سوم از آنها مهاجر غيرقانونی قلمداد میشوند.
بسياری از اين مهاجران، به دليل نداشتن کارت اقامت قانونی، از حق کار و استخدامهای قانونی در ايران محروم هستند.
دولت ايران سکونت افغانها را در ۲۸ استان ايران ممنوع اعلام کرده است. افغانها در حال حاضر تنها مجازند در استانهای تهران، البرز و قم بدون محدوديت سکونت داشته باشند.
ايران در مقابل انتقاد مدافعان حقوق پناهجويان درباره نحوه رفتار با افغانها میگويد برای بيش از سه دهه ميهمان خوبی برای اتباع افغانستان بوده است.
به گفته مقامهای دولتی، افغانهايی که کارت اقامت داشته باشند، از حقوق قانونی برخوردارند اما افغانهای “غيرمجاز” دستگير و اخراج میشوند.
با اين حال مدافعان حقوق بشر با انتشار گزارشهای متعدد از محدوديتها و محروميتهای بيش از پيش مهاجران افغان در ايران میگويند.
“ايران در مقابل انتقاد مدافعان حقوق پناهجويان درباره نحوه رفتار با افغانها میگويد برای بيش از سه دهه ميهمان خوبی برای اتباع افغانستان بوده است.”
به اعتقاد من ، حرف صحیحیست.
کاربر مهمان / 08 July 2012