رئیس‌جمهوری ایالات متحده مدتی بعد از خروج از پیمان منع موشک‌های میان‌برد با روسیه گفت که خواهان یک توافق جدید هسته‌ای با چین و روسیه است. دونالد ترامپ همچنین گفت که با این کشورها درباره توافق هسته‌ای جدید صحبت کرده و هر دوی آنها از این پیشنهاد «خیلی خیلی هیجان‌زده هستند.»

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری ایالات متحده

به گزارش شبکه خبری بی‌بی‌سی، ترامپ ساعاتی پی از خروج از پیمان منع موشک‌های میان‌برد با روسیه، اظهاراتش درباره یک توافق جدید هسته‌ای با پکن و مسکو را بیان کرد.

دونالد ترامپ جمعه دوم اوت/ ۱۱ مرداد رسماً خروج ایالات متحده را از پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد اعلام کرد.

خروج او از این پیمان ترس‌ها از یک رقابت جدید تسلیحاتی را افزایش داده است.

پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد (INF) هشتم دسامبر ۱۹۸۷/ ۱۷ آذر ۱۳۶۶، بین رونالد ریگان، رئیس‌جمهوری وقت آمریکا و میخائیل گورباچف، دبیرکل وقت حزب کمونیست اتحاد شوروی امضا شد و در یکم ژوئن ۱۹۸۸/ ۱۱ خرداد ۱۳۶۷ به‌اجرا در آمد.

بر اساس این پیمان موشک‌های هسته‌ای و متعارف کروز و سکوهای پرتاب آن‌ها با برد ۵۰۰ تا هزار کیلومتر (کوتاه‌برد) و هزار تا پنج هزار و ۵۰۰ کیلومتر (میان‌برد) از میان برداشته شد.

ایالات متحده در حالی از این پیمان خارج شد که چندی پیش از آن واشنگتن، مسکو را به تولید نوع جدیدی از موشک کروز با برد بیش از ۵۰۰ کیلومتر و قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای متهم کرد. مسکو این اتهام را رد کرده است.

وزیر خارجه آلمان، روسیه را مسئول لغو پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد دانست و گفت:

«تمامی اطلاعات نشان می‌دهند که مسکو از سال‌ها پیش این پیمان را نقض کرده است.»

ترامپ پیشتر گفته بود همزمان با خروج از پیمان موشک‌های میان‌برد با روسیه در حال رایزنی بوده است. او گفته بود:

«قطعاً باید چین را یک زمانی وارد می‌کردیم.»

رئیس‌جمهوری ایالات متحده اما چنین معاهده‌ای را موضوعی مهم برای دنیا دانست در تازه‌ترین اظهارات خود درباره معاهده جدید مورد نظرش گفت که به وقوع آن باور دارد.

رئیس‌جمهوری ایالات متحده همچنین گفت:

«چین خیلی خیلی هیجان‌زده بود که درباره‌اش حرف بزنیم و همین‌طور روسیه. برای همین فکر می‌کنم که بالاخره یک توافق خواهیم داشت.»

در بیانیه‌ وزارت خارجه روسیه درباره خروج ایالات متحده از پیمان منع موشک‌های میان‌برد آمده که این تصمیم ایالات متحده یک «اشتباه بزرگ» بوده است.

این بیانیه همچنین ایالات متحده را متهم کرده که با تولید موشک‌اندازهای MK-41 در اروپا که قابلیت پرتاب موشک‌های کروز میان‌برد را دارند، پیمان را نقض کرده.

دو کشور از سال پیش یکدیگر را به نقض این پیمان متهم کرده بودند.

از فوریه سال جاری میلادی نیز این پیمان از سوی ایالات متحده به تعلیق در آمد. اندکی پس از آن روسیه هم چنین کرد.

با پایان یافتن این پیمان، دو کشور بدون محدودیت دوباره مجاز به ساخت تسلیحات هسته‌ای میان‌برد خواهند بود.


در همین زمینه: