يک مقام پيشين وزارت نفت ايران میگويد تهران از طريق واسطهها و دلالها میتواند تحريمها را دور بزند و نفت خود را بفروشد.
کاظم وزيری هامانه، وزير پيشين نفت ايران روز چهارشنبه ۱۴ تير ۱۳۹۱ به خبرگزاری کار ايران (ايلنا) گفت: “فروختن نفت به دلالها، مباحثی مانند افزايش در هزينههای فروش، هزينههای انتقال و احيانأ قيمت پايينتر فروش و در کل درآمد کمتر را در پی دارد ولی اين کاهش در مقابل اصل موضوع و ايستادگی در برابر زور و فشار، هزينه بالايی نيست.”
وی افزود: “بنده بهعنوان فردی که بيش از ۴۰ سال در صنعت نفت حضور داشتم با اطمينان میتوانم بگويم نفت ايران روی دست ايران نمیماند و ما در بخش صادرات با مشکل مهمی مواجه نخواهيم شد.”
وزيری هامانه درباره افزايش نيافتن قيمت نفت پس از تحريم صادرات نفت ايران به اروپا گفت: “عدم افزايش قيمت نفت به دليل فروش نفت ايران و عرضه نفت مازاد عربستان است.”
کاظم وزيری هامانه: دولت ايران برای دور زدن تحريمها و خريد تجهيزات و قطعات، کميته بحران تشکيل داده است
وزير نفت دولت اول محمود احمدینژاد افزود: “عربستان هميشه ظرفيت مازاد دارد و از آن با توجه به رابطه با غرب استفاده میکند.”
به گفته وی دولت ايران برای دور زدن تحريمها و خريد تجهيزات و قطعات، کميته بحران تشکيل داده است.
وزيران امور خارجه ۲۷ کشور عضو اتحاديه اروپا ژانويه سال جاری ميلادی در نشست خود در بروکسل در واکنش به برنامه اتمی ايران تصميم گرفتند واردات نفت از ايران به کشورهای اروپايی را تحريم کنند. اين تصميم از يکشنبه ۱۱ تير عملی شده است.
در همين حال ۱۰۰ نماينده مجلس ايران روز دوشنبه ۱۲ تير، با هدف “مقابله با تحريمکنندگان” طرح دو فوريتی را برای بستن تنگه هرمز امضا کردند.
تنگه هرمز دارای حدود ۵۰ کيلومتر عرض و ۲۰۰ کيلومتر طول است که خليج فارس و دريای عمان را به هم متصل میکند. روزانه حدود ۲۰ درصد نفت مورد نياز دنيا از اين تنگه عبور میکند.
آمريکا در واکنش به طرح نمايندگان مجلس ايران در مورد بستن تنگه هرمز گفته است مسدودکردن اين تنگه به معنای “نقض قوانين بينالمللی” است.