همزمان با کاهش صدور نفت ایران به سبب تحریمهای آمریکا، مخالفان بیژن نامدار زنگنه، وزیر نفت هم به تکاپو افتادهاند. حامیان وزیر نفت میگویند عدهای قصد دارند با تکیه بر تحریم نفتی ایران، به قصد سودجویی دست روی منابع نفتی ایران بگذارند.
اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهوری اسلامی جمعه ۲۱ تیر در سخنانی در حمایت از وزیر نفت ایران گفت منتقدان زنگنه قصد دارند به بهانه تحریمها «بابک زنجانی» در کشور راه بیندازند و منابع نفتی ایران را از چنگ مردم درآورند:
«درست نیست کسی بگوید از راهکارمان برای فروش نفت استقبال نشد، ما از همه پیشنهادها استقبال کردیم به جز افرادی که فکر میکردند به بهانه تحریم، بابک زنجانی در کشور راه بیندازند. فریادها، فریادهای زنجانی است. هر کس راهکاری برای فروش نفت دارد ارائه دهد.»
بر اساس گزارش ماهانه اوپک تولید نفت ایران در ژوئن سال جاری نسبت به ماه قبل روزانه ۱۴۲ هزار بشکه افت کرده و به ۲ میلیون و ۲۲۵ هزار بشکه رسیده است. صادرات نفت ایران نیز به زیر ۳۰۰ هزار بشکه کاهش پیدا کرده است. این رقم در دوران قبل از تحریمها بیش از دو میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه بود. کاهش صدور نفت ایران سبب شده که مخالفان وزیر نفت به تکاپو بیفتند. ۱۸ تیر رسانههای نزدیک به سپاه پاسداران نامهای را منتشر کردند. عدهای که ادعا کردهاند از کارشناسان و دانشگاهیان صنعت نفتاند و نام آنها پوشیده مانده، در این نامه بیژن نامدار زنگنه را به باندبازی و استبداد و فعالیتهای صوری متهم کردهاند:
«او که حتی سرباز این جبهه هم به حساب نمیآید (چه رسد به ژنرال آن) با روشهای سنتی بر باور غلطی از ندانمکاری و ارائه روشهای نخنما، با بهکارگیری افراد ناموزون و یا جوان ناپخته (نه نخبه) که غالباً هم از طیفها و باند و دانشجویان خود محسوب میشوند، و با روحیه دیکتاتوری و نیز استخدام قابل تأمل سیاسیونی چون نمایندگان ادوار قبل و فعلی مجلس شورای اسلامی که هیچگونه آگاهی بر امور فنی مهندسی و تخصصی نفت نداشتهاند و با انجام فعالیتهای صوری و مصاحبههای شعاری که نتیجهای در پویایی وزارت نفت و زندگی مردم مشاهده نمیگردد در تضعیف هرچه بیشتر نهادهای تصمیمگیری این وزارت استراتژیک اقدام نموده است.»
این اشخاص تلویحاً خواهان استیضاح زنگنه و ورود قوه قضائیه به انتصابهای وزارت نفت شدهاند. وزارت نفت در اصالت این نامه تردید کرده است.
پروندهسازیهای مکرر برای وزیر «گردن کلفت»
بهمن سال گذشته «۷۲ تن» از نمایندگان اصولگرای مجلس شورای اسلامی در نامهای به سران سه قوه زنگنه را به فرصتسوزی و عدم توانایی مدیریت وزارت نفت در جهت تأمین منافع ملت ایران متهم کرده و خواهان اقدام عاجل شده بودند. وزیر نفت هم اواسط اردیبهشت سال جاری در نامهای در پاسخ به منتقدانش یادآوری کرد که عدهای قصد دارند از شرایط تحریم برای غارت مردم استفاده ببرند. زنگنه خواهان پایان یافتن مخالفتها شد و نوشت:
«نه تنها از تک تیراندازها، بلکه از آتش توپخانههای مستقر در درون کشور نیز رنج و آسیبی بسیار دیده و میبینیم.»
حسینعلی حاجی دلیگانی، نماینده اصولگرای مجلس شورای اسلامی اوایل تیر سال جاری ادعا کرد که یک زن به وزارت نفت نفوذ کرده و با ۱۶ نفر از مدیران ارشد این وزارتخانه سر و سری پیدا کرده و به اسناد مهمی دست یافته است. روابط عمومی وزارت نفت بلافاصله این اتهام را تکذیب کرد و وزارت اطلاعات و قوه قضائیه هم این موضوع را تأیید نکردند. حاجی دلیگانی اما اعلام کرد که در فرصت مناسب مستندات خود را ارائه میدهد. اوایل خرداد سال جاری هم وزارت اطلاعات از کشف یک دستگاه کارتخوان با دهها میلیارد تومان چرخش مالی در دفتر بیژن زنگنه خبر داد. محمد عطریانفر، دوشنبه ۱۷ تیر در گفتوگو با روزنامه اعتماد با اشاره به ماجرای کارتخوان در دفتر وزیر نفت گفت:
«این خبر را جوری آب و تاب دادند و منتشر کردند که گویی فسادی بزرگ در وزارت نفت رخ داده و مسئول مستقیم آن زنگنه است و انگار این دستگاه پوز محلی برای اخذ رشوه از سوی وزیر نفت بوده است. این موضوع بررسی و مشخص شد که این دستگاه پوز برای یکی از کارمندان بوده که با استفاده از آن کارهای روزمره انجام میداده که با او نیز برخورد شد.»
عطریانفر در این گفتوگو همصدا با اسحاق جهانگیری مخالفان وزیر نفت را متهم کرده است که با تکیه بر تحریم نفتی ایران در پی سودجویی از منابع نفتیاند:
«کسانی که امروز در مقام مخالفان وزارت نفت قرار گرفتهاند، تصور میکنند مشابه همان دوران آقای احمدینژاد به بهانه تحریم کارهایی انجام دهند و پولی به جیب بزنند. آقای زنگنه هم گردنکلفت و مدیر موفق و وزیر توانایی است و اجازه نمیدهد چنین اتفاقی رخ دهد.»
فقط یک روز بعد از آنکه وزارت اطلاعات کشف دستگاههای کارتخوان، طلا و دلار در دفتر وزیر نفت را تأیید کرد، قرارگاه خاتمالانبیای سپاه پاسداران برای توسعه میدان گازی پارس جنوبی اعلام آمادگی کرد. شرکت “مپنا” که تحت تحریمهای وزارت خزانهداری آمریکا قرار دارد اعلام کرد که سرمایه لازم را میتوان از طریق جلب «پولهای سرگردان» تأمین کرد. بیژن زنگنه یکشنبه گذشته در یک برنامه زنده تلویزیونی به کنایه گفته بود اگر «دوستان بگذارند از عهده دشمنان» برمیآید:
«ما در درازمدت به فناوری نیاز داریم. بحث “برادری مرادری” مطرح نیست. چرا؟ زیرا دنیا دنیای قدرت است، خدا نکند آدم ضعیف شود.»
بیشتر بخوانید:
شما هم که اصلا تابلونیست طرفداراصلاحاتی بسه بابا زنگنه وامثال زنگنه کشورو به گندکشیدن نمیشه که باگردن کلفتی کشورو اداره کرد اقای زنگنه به طورشفاف جزئیات پرونده کرسنت رو برا مردم توضیح بدن تاچهره واقعی اصلاحات معلوم بشه هرچندبرجام ثابت کرداصلاحات یه مشت دروغگوبیش نیستند
ayobm / 13 July 2019
تو که نون به نرخ روز خوری باید هم طرفداری از این اقایان بکنی والا از کسی پوشیده نیست که این دولت ضعیفترین و بی لیاقت ترین وزیران را سر کار اورده که از باند این وزیران بجز چپاول پولهای مردم چیزی ندیدیم و انها انقدر حقیر هستند که خود را ولی نعمت مردم میدانند اگر صحبت من باشد این وزیران و تمام دوستان دزدشان با تمام سرمایه ای که دزدیدند و میدزدند به اندازه ان کفش کارگری که در سطل زباله دنبال روزی میگردد ارزش انسانی ندارد و روزی خواهد امد که تمام این دزدها در مقابل مردم زانو زده و التماس کنند تا مردم انها را ببخشند
اللهم عجل لولیک الفرج بحق زینب (س)
مسافر / 14 July 2019
دولت حسن روحانی از لحاظ سنی پیر هستند
اصلاح طلب و اصولگرا برای مردم فرقی ندارند
علیرضا نیکرو / 14 July 2019