بنا بر اعلام آژانس محیط زیست سازمان ملل، شبکهها و سازمانهایی که نمایندگی بیش از هفت هزار نهاد دانشگاهی و آموزش عالی را در جهان برعهده دارند، از اعلام «وضعیت اضطراری اقلیمی» و مقابله فوری با تغییرات اقلیمی ناشی از گرمایش زمین حمایت کردهاند. تاکنون صدها شهر و فرمانداری محلی وضعیت اضطراری اقلیمی اعلام کرده اند.
سم برت، نماینده محیط زیست سازمان ملل چهارشنبه ۱۰ ژوئیه / ۱۹ تیر در نشستی در این سازمان اعلام کرد که هفت هزار نهاد دانشگاهی مربوطه نامهای به ابتکار سازمان ملل را امضا کردهاند که به وضعیت اضطراری اقلیمی اشاره دارد. سازمان ملل امیدوار است که حمایت ۱۰ هزار نهاد آموزش عالی را تا پایان سال جاری میلادی جلب کند.
در بخشی از این نامه آمده است: «ذهنهای جوانی که نهادهای ما به آنها شکل میدهند، باید به دانش و مهارت و توانایی برای پاسخ به چالشهای روزافزون تغییرات اقلیمی مجهز باشند.»
این نامه نهادهای آموزشی را متعهد به حمایت از طرحی سه مادهای میکند که شامل بسیج منابع برای پژوهش درباره تغییرات اقلیمی، افزایش آموزش برای حفاظت از محیط زیست و به صفر رساندن انتشار کربن تا ۲۰۳۰ ــ یا حداکثر ۲۰۵۰ ــ میشود.
تغییرات اقلیمی عاملی انسانی دارند و عمدتاً ناشی از گرمایش زمین هستند. گازهای گلخانهای همچون دی اکسید کربن، حاصل فعالیتهای انسانی، بزرگترین عامل گرمایش زمین هستند.
دانشگاههای گوناگونی از سرتاسر جهان این نامه را امضا کردهاند؛ از جمله: دانشگاه ایالتی کالیفرنیا در ایالات متحده، دانشگاه گلاسگو در اسکاتلند، دانشگاه استراسمور در کنیا، دانشگاه تونگجی در چین، مدرسه عالی کسب و کار KEDGE در فرانسه، دانشگاه زاید در امارات متحده عربی، و …
چه کسان دیگری از وضعیت اضطراری اقلیمی حمایت کرده اند؟
فعالان محیط زیست در کشورهای مختلف به دنبال آن هستند که دولتها با اعلام بحران اقلیمی، وضعیت اضطراری اعلام کنند و امکانات را برای مقابله با تغییرات اقلیمی بسیج کنند.
پارلمان بریتانیا یکم مه در حرکتی نمادین وضعیت اضطراری اقلیمی اعلام کرد. پارلمان ایرلند طرح مشابهی را ۱۰ مه از تصویب گذراند.
اما بیش از پارلمانهای ملی، شهرداریها و فرمانداریهای محلی به این ابتکار عمل پیوسته اند. نیویورک ۲۶ ژوئن وضعیت اضطراری اقلیمی اعلام کرد و پاریس نیز دو روز پیش سهشنبه ۹ ژوئیه گامی مشابه برداشت.
تا کنون ۶۵۰ شهرداری و فرمانداری محلی در سرتاسر جهان وضعیت اضطراری اقلیمی اعلام کرده اند.
در همین زمینه:
- سازمان ملل: تغییرات اقلیمی باعث گسترش فقر میشود
- تشدید فزاینده بحران زیستمحیطی غرب آسیا ــ فقرا بیشترین آسیب را میبینند
- تغییرات اقلیمی نابرابری اقتصادی شمال و جنوب جهان را افزایش میدهد
- ضرر ۶۹ تریلیون دلاری گرمایش زمین به اقتصاد جهان تا سال ۲۱۰۰
- گزارشگر سازمان ملل: حقوق بشر در «آپارتاید اقلیمی» نابود میشود
تمامی این فجایع اقلیمی ومحیط زیستی فقط وفقط وفقط با مکیدن نفت و منابع کشورهای جهان سومی و تولیدات هیولائی صنعتی همه شکل وفرمی درکشورهای مدرن جهان میسر شده است ..تظاهرکننده گان بهتراست به بنادر کشورهای اروپائی وامریکاو چین و ژاپن سری بزنند..شعاردادن ها کافی نیست …لاقل جلوی درب کارتل های نفتی وکارخانه جات اتومبیل سازی شعاربدهید…
حقیقتگو / 11 July 2019
مبارزه برای حفظ محیط زیست اکنون بسیار فراتر از “شعار” دادن رفته است و تا به حال انواع و اقسام برنامه های مختلف برای آن مطرح شده است.
یکی از مهمترین و اساسی ترین برنامه ها از سوی نمایندهء مجلس آمریکا خانم “الکساندریا اوکازیو-کورتز” که سوسیالیستی مستقل از نیویورک می باشد عرضه شده است.
نام این برنامه Green New Deal (گرین نیو دیل) “معامله سبز جدید” است.
بد نیست اگر “رادیو زمانه” نیز چنانکه فرصتی پیش آمد در این مورد مقالهء توضیحی داشته باشد.
برای شروع در اینجا عنوان و ماخذ یک مقالهء نفیس در این مورد را برای خوانندگان گرامی مندرج مینمایم.
امیدوارم مورد استفاده قرار بگیرد.
Making the Green New Deal Real
Dianne Feeley
THE GREEN NEW Deal resolution introduced into Congress by Representative Alexandria Ocasio-Cortez and Senator Ed Markey is a manifesto that has changed the terms of the debate over the country’s future. Cutting through the Trump administration’s denials about who is responsible for the extreme weather we already face, it unites the issues of climate change with that of eroding workers’ rights, racism and growing inequality. (At the end of March, the Senate voted against the GND in what has been called a ceremonial stunt.)
Against the Current
A Socialist, Feminist, Anti-Racist Journal
May -June 2019
هوشنگ / 12 July 2019
دنیای مدرن انسان را به ولع و حرص طمع سوق داده است و این بدلیل گسترش تفکر مادی و
لذت خواه و به حاشیه رفتن تفکر معنوی است
سپهر / 12 July 2019
مهمترین دلیل تغییرات زیست محیطی گسترش فرهنگ مادی و لذت خواهی و حرص و ولع بی پایان
انسان وبه حاشیه رفتن تفکر معنوی که انسان را به مهار لذت خواهی دعوت می کرد است این سبک زندگی در تمدن سکولار مدرن غرب بوجود آمد و به همه جهان گسترش یافت
سپهر / 12 July 2019
جناب سپهر در جهموری جهنمی اسلامی خودمان نه هیچ خبری از سکولاریزم است و ایدولوژی دولتی نیز بر اساس “تفکر معنوی” است. پس چرا محیط زیست در ایران اینگونه به سرعت دارد از بین می رود و نابود می شود؟
این برخورد ابزار گرایانه به طبیعت و محیط زیست است که چه در نظام های سرمایه داری, چه سوسیالیستی, چه اسلامی و چه هر نظام دیگری به فاجعه می انجامد.
حالا فکر می کنید چند دفعه بگین “مرگ بر آمریکا” و “مرگ بر تمدن سکولار مدرن غرب” همه چیز درست می شود؟
حسنک / 12 July 2019