وزير بهداشت ايران، گفت با درنظرگرفتن خانواده‌های معتادان، ۵ تا ۱۰ ميليون نفر از افراد، درگير معضل اعتياد هستند.

به گزارش خبرگزاری کار ايران (ايلنا) ، مرضيه وحيد دستجردی وزير بهداشت ايران، امروز سه‌شنبه ششم تيرماه در مراسم سالروز جهانی مبارزه با مواد مخدر، ضمن اعلام اين آمار گفت: “هم‌اکنون، نزديک به ۹۴ و هشت دهم درصد از جمعيت معتادان را مردان و پنج و دو دهم درصد را زنان تشکيل می‌دهند‌.”

وی افزود: “۲۵ و هفت دهم درصد از جمعيت معتادان در گروه سنی ۲۵ تا ۲۹ سال قرار دارند.”

وزير بهداشت ايران کاهش ۶۲ و نيم درصدی شيوع بيماری ايدز از طريق تزريق مواد مخدر و نيز، کنترل شيوع بيماری ايدز از طريق تماس جنسی بين معتادان و کاهش جرم و جنايت در بين آن‌ها را پيشرفت بسيار بزرگی در برنامه کاهش آسيب اعتياد دانست.

دستجردی افزود: “از سال ١٣۸۴ تا ١٣۹۰ در مجموعه ۱۱ هزار و ۵۰۰ نفر از پزشکان در زمينه درمان اعتياد آموزش‌ ديده‌اند.”

وزير بهداشت: نزديک به ۹۴ و هشت دهم درصد از جمعيت معتادان را مردان و پنج و دو دهم درصد را زنان تشکيل می‌دهند‌

وی ادامه داد: “تاکنون، ۴۷ هزار و ۲۳۳ نفر در بخش دولتی و ۳۸۵ هزار و ۴۱۷ نفر در بخش خصوصی زير پوشش قرارگرفته‌اند.”

۲۳ خردادماه سال جاری حميد صرامی؛ مديرکل فرهنگی و پيش‌گيری ستاد مبارزه با مواد مخدر ايران، از کاهش سن اعتياد از ۲۳ سال به زير ۲۰ سال خبر داده و گفته بود: “برپايه آمارهای سال ۱۳۸۶، دو ميليون معتاد قطعی در کشور وجود دارد که ۶۰ درصد از اين افراد، متأهل و دارای پنج تا شش فرزند هستند. بنابر اين، ۱۲ ميليون نفر از خانواده‌ها در برابر تهديدهای اجتماعی قرار دارند.”

اين در حالی است که با گذشت بيش از چهار سال از اين آمار بسياری از صاحب‌نظران تعداد معتادان کشور در حال حاضر را بيشتر از اين آمار می‌دانند.

دوسال پيش، اکبر اعلمی نماينده مردم تبريز در مجلس، خطاب به وزيروقت آموزش و پرورش با تأکيد بر “تغيير الگوی مصرف مواد مخدر” در بين دانش‌آموزان، يعنی از ترياک و هروئين به شيشه و کراک (کراک کوکائين و هروئين)، از وزير آموزش و پرورش خواسته بود تدبيری برای مهار اعتياد در دانش‌آموزان مدارس بينديشد.

به گزارش تارنمای خبرآنلاين، بر پايه يک تحقيق علمی انجام شده از سوی دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه تهران پنج درصد از معتادان در طول دوره خدمت سربازی و بيش از ۷۰ درصد معتادان در مدارس يا دانشگاه‌ها به اعتياد دچار شده‌اند.

پيش از اين در سال جاری، روزنامه شرق به نقل از حسن آقاجانی، مشاور وزير بهداشت ايران نوشت: “وضعيت مصرف سيگار در کشور بايد اصلاح شود، سن شروع مصرف سيگار در مدارس يکی از زنگ‌ خطرهاست.”

وی گفته بود: “سه‌درصد نوجوانان ۱۳ تا ۱۵ سال ايرانی سيگاری هستند و بيش از ۴۰‌ درصد نوجوانان در برابر استنشاق دود تحميلی سيگار والدينشان قرار دارند.”

پيش تر نيز محمدرضا مسجدی، دبيرکل جمعيت مبارزه با استعمال دخانيات ايران گفته بود: “سن مصرف سيگار در ايران به مرز ۱۱ سالگی رسيده است.”