وزير امور خارجه عربستان سعودی با انتقاد از مذاکرات هستهای قدرتهای جهانی با ايران، آن را “وقت تلف کردن” خواند و خواستار تعيين سقف زمانی برای اين مذاکرات شد.
به گزارش العربيه، شاهزاده سعود الفيصل روز دوشنبه، ۲۵ ژوئن (پنجم تير) اظهار داشت: “ما واقعأ احساس میکنيم که ايران قصد دارد وقت و انرژی همه را تلف کند.”
اين سخنان در جلسه مشترکی ميان وزرای کشورهای شورای همکاریهای خليج فارس و اتحاديه اروپا بيان شد.
سعود الفيصل در ادامه گفت: “ما با ايران پيش از اين گفتوگو کردهايم و موافق انجام مذاکره با ايران هستيم. اين مذاکرات شانسی برای صلح و ارائه راهحلی سياسی ايجاد میکند. اما به خاطر تجربيات پيشين، شک داريم و احساس میکنيم اين مذاکرات برای ايران در حکم زمان خريدن است بهجای آن که به يک نتيجه محسوس منجر شود.”
او همچنين اظهار داشت: “با اين حال ما نسبت به خانم [کاترين] اشتون کاملأ خاطرجمع هستيم که اين تصميم [ادامه مذاکرات] از نقطهنظر تخصصی اتخاذ شده است و اگر برای اين مذاکرات تخصصی سقف زمانی تعيين شود، ايران مجبور میشود سياست واقعی خود را در قبال موضوع نشان دهد.”
سعود الفيصل: حرف درباره انرژی هستهای و مصارف صلحآميز آن نيست، بلکه آنها [ايران] فعاليتهای زيرزمينی دارند و اين چيزی است که اهميت دارد
سعود الفيصل ادامه داد: “حرف درباره انرژی هستهای و مصارف صلحآميز آن نيست، بلکه آنها [ايران] فعاليتهای زيرزمينی دارند و اين چيزی است که اهميت دارد.”
غرب مظنون است که ايران تحت پوشش برنامه توليد انرژی، قصد ساختن سلاح هستهای را دارد. به همين خاطر از ايران میخواهد که غنیسازی اورانيوم در سطح ۲۰ درصد را متوقف کند چرا که غنیسازی در اين سطح به سطوح مورد نياز برای ساخت بمب هستهای نزديک است.
شاهزاده فيصل اظهار داشت: “مطابق مقررات آژانس بينالمللی انرژی هستهای آنها بايد بتوانند توضيحاتی درباره فعاليتهای زيرزمينی خود از نقطه نظر فنی ارائه کنند.”
وی افزود: “شکل درست ماجرا اين است. اما اگر [بازرسان آژانس] متوجه شوند که آنها از آن حدی که بايد فراتر رفتهاند، آن زمان است که ترديدها در اينباره تأييد خواهد شد.”
او در ادامه تلاشهای گروه ۱+۵ برای يافتن راهحلی صلحآميز بهمنظور پايان مناقشه هستهای ايران را ستود و اظهار داشت: “من بايد هشدار دهم که تا به حال سلاحی وارد خاورميانه نشده که در خود خاورميانه از آن استفاده نشده باشد. مهم نيست که طبق قوانين بينالمللی اين مسئله تا چه حد خطرناک يا خلاف قانون به نظر برسد. اين موضوع از منظر کشورهای منطقه مسئلهای بسيار حياتی است. فکر میکنم اين موضوع از ديد جامعه بينالمللی نيز حساس باشد. اما در عين حال، به نظرم تلاشهای گروه ۱+۵ نيز حائز اهميت است و به موفقيت آن اميد داريم.”
گروه ۱+۵ شامل ايالات متحده آمريکا، بريتانيا، فرانسه، روسيه، چين و آلمان گفتوگوهای دامنهداری را با ايران بر سر برنامههای هستهای اين کشور انجام دادهاند، اما تاکنون اين مذاکرات به نتايج رضايتبخشی برای طرفين منجر نشده است. ايران خواسته غرب مبنی بر توقف غنیسازی اورانيوم و بازديد از پايگاه پارچين را نمیپذيرد و غرب نيز در اين شرايط حاضر به کاهش فشار تحريمهای اقتصادی ايران نيست.
به عربستان ربطی نداره که در مورد صنعت داخلی و امور داخلی ایران دخالت کنه.
کاربر مهمان / 26 June 2012
یکی میتونه به بقیه توضیح دهد که این شازده چه گفته اند؟
کاربر مهمان / 26 June 2012
ابتدا به ساکن از نطر اینکه پیامها را سانسور و منتشر نمی کنید و حق سانسور برای خود قایل میشوید ، منش و مرامی نکوهیده که باعث انسداد تبادل آرا در فرهنگ ایران است از این بابت مورد اعتماد و احترام نیستید.
بذیهی است رژیم ایران دچار بحران داخلی است و از برنامه هسته ای برای تضمین امنیت و بقا خود میخواهد استفاده کند.ادعاهای سران نطامی آن در مورد حمله و بستن هرمز و موشک پرانی به اسراییل نیز ادعای واهی و پوچ است و صرفآ با اتکا به وعده های روسیه گزافه گویی میکنند و اگر روسیه از ایران کمی فاصله بگیرد مذلت و بزدلی این یاوه سرایان بر جهانیان اشکار خواهد شد.
ایرانی خواه / 26 June 2012
عربستان بهرته به فکر چاه های نفت خودش در خلیج پارس باشه تا مذکرات اتمی ایران!
پرهام / 26 June 2012
گیرم که مقامات ما بزدل هستند؛ مردم ما غیرت خودشونو توی 8 سال جنگ با عراق که همه جوره عربستان پشتیبانش بوده رو نشون دادن!
پرهام / 26 June 2012
وجود عربستان در نقشه جهان به عنوان یک کشور ، ننگ برای تمام عالمیان میباشد.
yanin / 30 June 2012