اتحاديه اروپا اعلام کرد تحريم واردات نفت ايران به کشورهای اروپايی بر اساس برنامه قبلی از روز يکشنبه ۱۱ تير ۱۳۹۱ اجرا خواهد شد.

به گزارش آسوشيتدپرس، اتحاديه اروپا در بيانيه‌ای که روز دوشنبه پنجم تير منتشر کرد، گفت: “تمام قراردادهای خريد نفت از ايران در اين تاريخ متوقف خواهد شد.”

در اين بيانيه آمده که شرکت‌های اروپايی همچنين کشتی‌های حامل نفت ايران را ديگر بيمه نمی‌کنند.

وزيران امور خارجه ۲۷ کشور عضو اتحاديه اروپا ژانويه سال جاری ميلادی در نشست خود در بروکسل در واکنش به برنامه اتمی ايران تصميم گرفتند واردات نفت از ايران به کشورهای اروپايی را تحريم کنند. اين کشورها قرار است تا يکم ژوئيه سال ۲۰۱۲ واردات نفت خود از ايران را به‌طور کامل متوقف کنند.

ايران چندين بار هشدار داده است در صورتی که نتواند نفت خود را صادر کند، اجازه عبور و مرور کشتی‌های حامل نفت را از تنگه هرمز نخواهد داد

کشورهای غربی می‌گويند نگران ماهيت برنامه اتمی ايران هستند اما تهران می‌گويد در برنامه اتمی اهداف صلح‌آميز را دنبال می‌کند.

ايران پيشتر هشدار داده بود در صورتی که نتواند نفت خود را صادر کند، اجازه عبور و مرور کشتی‌های حامل نفت را از تنگه هرمز نخواهد داد.

تنگه هرمز دارای حدود ۵۰ کيلومتر عرض و ۲۰۰ کيلومتر طول است که خليج فارس و دريای عمان را به هم متصل می‌کند. روزانه حدود ۲۰ درصد نفت مورد نياز دنيا از اين تنگه عبور می‌کند.

در تازه‌ترين هشدار ايران به غرب، سرلشکر مصطفی ايزدی، معاون ستاد کل نيروهای مسلح ايران در آستانه اجرای تحريم واردات نفت اين کشور به اروپا گفت: “اگر دشمن برای نفت ما محدوديت ايجاد کند، ما می‌توانيم در مقابل اين تهديد از قابليت ديگری که داريم استفاده کنيم و در مقابل آن تهديدی ايجاد کنيم.”

اين مقام نظامی ايران روز شنبه سوم تير به خبرگزاری فارس گفت: “ما در مقابل تهديد، از تهديد استفاده می‌کنيم و در مرحله عمل نيز با قدرت وارد خواهيم شد.”

امير سرتيپ احمدرضا پوردستان، فرمانده نيروی زمينی ارتش ايران نيز چهارم تير اعلام کرد: “اگر شرايطی پيش آيد که ملت ايران در معرض خطر قرار گيرد، از همه اهرم‌ها که تنگه هرمز هم يکی از آن‌هاست، برای دفاع از اقتدارمان استفاده خواهيم کرد.”

مقام‌های نظامی آمريکا مستقر در خليج‌فارس در واکنش به اين تهديد‌ها اعلام کرده‌اند اجازه مسدود کردن تنگه هرمز را به ايران نخواهند داد.