در اولین اظهارنظر رسمی درباره سرنوشت دختر دانشجوی دانشگاه علوم و تحقیقات تهران، فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت جمهوری اسلامی تأیید کرد که این زن را پس از دستگیری به اجبار بستری کرده‌اند.

او افزود برای این زن دانشجو که همچنان هویت او نامشخص است، هنوز پرونده قضایی تشکیل نشده است و مأموران این زن را پس از دستگیری با آمبولانس اورژانس اجتماعی به یک «مرکز» برای اقدام‌های درمانی برده‌اند. «هم‌میهن» به نقل از سخنگوی دولت نوشت: «وزیر علوم این موضوع را از رئیس دانشگاه آزاد پیگیری کرده و او از کلانتری با اورژانس اجتماعی مستقیماً به مراکزی برای درمان منتقل شده‌ است.»

فاطمه مهاجرانی در مصاحبه با روزنامه هم‌میهن مدعی شد: «نگاه دولت به این ماجرا اجتماعی است و نه امنیتی» و با تکرار روایت‌ها مبنی بر «بیماری» زن دانشجوی معترض گفت:‌

بیشتر از اینکه به این موضوع نگاهی امنیتی وجود داشته باشد، نگاه اجتماعی به آن وجود دارد. تلاش می‌شود مشکل این دانشجو به‌عنوان فردی که دچار مشکلی است، برطرف شود. وزیر علوم دو روز پیش گزارشی را در این خصوص مطرح و با دانشگاه آزاد درباره آن صحبت کردند. دانشگاه آزاد به وزارت علوم اعلام کرده است که ایشان متأهل و از همسرش جدا شده است و مسیر درمانش در حال پیگیری است. اگر موضوع مربوط به بیماری باشد او هم می‌تواند به دانشگاه برگردد. باید ببینیم مراجع ذی‌صلاح چه تصمیمی می‌گیرند.

سخنگوی دولت ادامه تحصیل این زن را هم مشروط به «گذراندن مرحله درمان» عنوان کرد و ضمن اشاره به ویدیویی که ادعا شد از سوی شوهر او منتشر شده است گفت:

هنوز این مسیر کامل طی نشده تا بتوانیم درباره این موضوع صحبت کنیم. طبق ویدئویی که همسر او منتشر کرده و گفته نیاز به درمان دارد، حتماً باید این مرحله طی شود و بعد از آن اقدامات بعدی صورت گیرد. همسر او هم تأکید داشته که به‌دلیل داشتن فرزند بهتر است کمتر درباره این موضوع صحبت شود و باید مراقب باشیم که فرزندانش آسیب نبینند.

سخنگوی دولت ایران در اظهارات خود طرح روایت «بیماری روانی» این دانشجو از سوی مسئولان دانشگاه آزاد را هم به این شکل توجیه کرد که «احتمالاً مربوط به طرح پایش سلامت روان دانشجویان باشد و ممکن است پرونده‌ای در این خصوص برای این دانشجو در دانشگاه وجود داشته باشد».

روز شنبه ۱۲ آبان تصاویری در شبکه‌های اجتماعی منتشر شدند که چند دختر دانشجو از داخل ساختمان دانشگاه ضبط کرده‌اند. در این فیلم یک دانشجوی دختر با لباس زیر در محوطه دانشگاه علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد تهران دیده می‌شود. در صحنه‌ای دیگر به نظر می‌رسد او در حال بحث با زنان و مردان مأمور حراست دانشگاه است. با آن‌که این تصاویر به خودی خود برای فهم اتفاق پیش آمده کافی نیست، اما آن‌چه مسلم است، واقعه‌ای ست که در ادامه از زاویه‌ای دیگر ضبط شده است:‌ چندین مأمور در کنار خیابان این دختر را با خشونت می‌گیرند و سوار یک خودروی پراید می‌کنند و با خود می‌برند.

 منابع غیررسمی از جمله کانال تلگرام «خبرنامه امیرکبیر» و برخی از حساب‌های کاربری در شبکه‌های اجتماعی کمی پس از انتشار فیلم مربوط به این زن نوشتند که او «پس از آزار و اذیت توسط یک نیروی بسیجی به دلیل نداشتن مقنعه و پس از پاره کردن لباسش توسط نیروهای حراست، در حرکتی احتمالاً اعتراضی تمام لباس‌های خود را از تن درآورده است»‌‌‌. او آهو دریایی، دانشجوی ادبیات فرانسه معرفی شد.

دانشگاه آزاد اسلامی هم به انتشار این فیلم واکنش نشان داد و مدعی شد: «این دانشجو تحت فشار روحی شدید و اختلالات روانی است و در حال حاضر به یک مرکز درمانی منتقل شده است.»

در تلاش برای کنترل روایت از واقعیت، رسانه‌‌های داخلی ایران روز یکشنبه پا را فراتر گذاشته و تصاویری را از صحبت‌های یک مرد که صورت او شطرنجی شده بود منتشر کرده و ادعا کردند این مرد همسر سابق دانشجوی علوم و تحقیقات است. مرد مذکور در صحبت‌های خود حرکت این زن را «زشت» خواند و مدعی شد او مادر دو فرزند است و از مردم خواست به‌خاطر فرزندانش این فیلم را بازنشر نکنند و «با آبروی او بازی نکنند».

سازمان عفو بین‌الملل خواهان آزادی بدون قید و شرط این دانشجو شده است.